18 Aralık 2016 Pazar

Semih Kaya'nın gol anında orada ne işi vardı, Osmanlıspor 2-2 Galatasaray


Zemin veya hava şartlarını mazeret olarak kabul etmeyeceğim, Galatasaray'ın bu sezon iyi oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu yüzden de şu görüntüyü zemine veya mevcut şartlara bağlamak imkansız, sezonun en kötü futbollarından birini oynadık. 89. dakikada Chedjou oyuna dahil olup, stoper üçleniyorsa zaten söyleyecek çok fazla şey yoktur. Yedek kulübesi yetersizdi diyenler için ise, evet yetersizdi ama o dakikada yapacağını hamle de o değildi. Chedjou'yu öne atsaydık en azından, uzun topları kullanmak adına.

Epik bir maçtı, ne açıdan yorum getireceğiz bilmiyorum. Semih Kaya'nın gol anı gibi, her haliyle epik ve tanımlayamıyorum. 2-1'in santrası, Semih Kaya'nın orada ne işi var, ilk soru bu. Bruma'nın topu bir şekilde onun önüne düşüyor ve sol ayağıyla (ters ayağı) müthiş bir şut çıkarıyor ve oyun 2-2'ye geliyor. Semih Kaya'nın gol özelliği pek yoktur, duran toplarda falan da öne çıkıp gol atabilen bir isim hiç olmadı ama o an orada olması ve attığı bu gol tanımsız. Hatalar bir yana tabii, Serdar Aziz & Semih Kaya değişikliği de kötü anlamda Galatasaray savunmasının kırılma anlarından biri ama uzun süre unutulmayacak bir olay bu. Böyle kötü bir performans ama attığı epik golle gelen beraberlik.

1-0 yenik başlayabilirdik, Muslera sayesinde 1-0 önde başladık. Erken gol beklemediğim bir durumdu, zorlanacağımızı düşünüyordum, maç beklediğim ölçüde geçti ama 1-0'ın da bir avantajı olmadı Galatasaray'a. Osmanlıspor hücumu ne kadar hızlıysa, Galatasaray savunması ise o kadar ağır. Özellikle de Galatasaray savunmasını önde yakaladıklarında bu boşlukları iyi değerlendirdiler. Diğer iyi oldukları nokta da kanatlar, Galatasaray'ın kanat savunması falan yoktu bu maçta. Webo'nun attığı iki gol kafayla, Galatasaray'ın bu sezon yediği 15 golün 8'i de kafayla zaten. Sabri Sarıoğlu ve Carole savunamadı, savunamadığımız gibi de ceza sahası içinde de etkimiz yok, vurduruyoruz. Webo'nun böyle 6-7 tane kafası vardır şu maçta, 2'si gol oldu işte, diğerleri de etkili pozisyon.

Topa sahip taraf Osmanlıspor, pası da onlar yapıyor ve hızlı çıkıyorlar. Galatasaray da geçmiş haftaların pas yapan, topa sahip olan tarafı ama bunu hücuma dönüştüremeyen bir ekipti. Bugün pas yapamadık, topa sahip değildik ve bunlar olmadığında Riekerink'den geriye ne kalıyor. Rakip kovalamak ve pas hatalarıyla geçti maç. İlk yarının 1-1 bitmesi büyük şanstı, bu maçtan puan almanın da büyük bir şans olduğu gibi. 2-1 de geliyorum diyordu, geldi. Semih Kaya'nın golü fazlasıyla epik, tanımlanamaz. Rakip sahada kalamıyorsun, pas yapamıyorsun. Oysa ilk yarıda Eren Derdiyok ile üç pozisyonun var, orada kalsan pozisyon da bulacaksın ama beraberliğe oynuyorsun sanki. Beraberliğe sevinmek acı tablodur, Galatasaray'ın mevcut tablosunun özetidir.

Bugün sorumluluk alan bir isim de göremedim, Muslera'nın sırtındaydık. Şu görüntüde 2 gol atabilmemiz ve rakibin sadece 2 golde kalması büyük iş. İlginç değişkenler var, Sabri Sarıoğlu'nun Selçuk İnan'a bilerek pas atmadığını gördüm mesela, takımın durumu budur. Şartlar zorluydu ama mazeret göremem, Beşiktaş'ın kaybettiği haftada kazanmak gerekiyordu. Maalesef bir hoca artısı yok, bu tip durumlarda eksi yazıyoruz. Futbolculara baktığımızı söylemiştim, onlar olmadığında da tablo bu, kazanamıyorsun, bir teknik direktör dokunuşu gelmiyor..

2 yorum:

  1. Ben eğer JOR un yerinde olsaydım Osmanlıspor maçının 11 ini Erzincan da sahaya sürerdim.Ve futbolculardan sadece dikkatli olmalarını asla skoru zorlamadan saha ve iklime alışmalarını beklerdim.Çünkü Ankara'da aynı saha ve iklim şartları olacaktı.Ve tabi ki rakip antreman için sahasını vermeyecekti.
    Bu maç kazanılmış 1 puan maçıdır.Antep maçının ilk bölümleri gibi bu maçında çoğunda şanslıydık.
    -Serdar Aziz olayı da bence vakay-ı hayriyedir.Defansı sil baştan yapılandırmak gerektiğini bizim apartman yöneticileri de artık mecburi düşünüyordur.
    -Eren in hedef bitirici santrafor olmasının zor olduğunu izledik ilk yarı.Mutlaka bu yönde bir santrafor transferi gerekli.
    -Sabri ve Selçuğun uygun şekilde pasifize edilmesi gerektiğine bende katılıyorum.
    -Semihin orada ne işi vardı? Ya kenardan ileri gitmesini söylediler ya da terim bunu yaptırırdı bazen skor gerekince stoperin gol bölgesine gitmesini söylerdi oradan kalma bir hisle hareket etmişte olabilir semih, en kötü içine doğmuştur diyelim :)
    -Devre arası transferleri ve oynarsa sigtorsonun performansı bence sezonunun geri kalanını belirleyecek. Hamle yapılmazsa ikincilik iyi sonuç olur bu sezon için.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuzla karşısında penaltıyı da aldırdı, 2 maçtır hücumda kurtarıcı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir