8 Aralık 2016 Perşembe

Seyreyle maziyi #18; Bir dönemin Burak Yılmaz & Cristiano Ronaldo karşılaştırmaları


Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a transferi sonrasında gelen bazı eleştiriler vardı. Kafayla gol atamıyor deniliyordu mesela, o sezon attığı birçok kafa golü olmuştu oysa. Ama en büyük eleştiri Avrupa noktasındaydı, Şampiyonlar Ligi'nde kayıp deniyordu. Trabzonspor'la oynadığı bir Şampiyonlar Ligi sezonu var, en iyi olduğu dönemlerden biriydi ama golü yoktu. 

Bu istatistiğin üzerinden bir Galatasaray yorumu da gelmişti ama o sezon Burak Yılmaz'ın 9 Şampiyonlar Ligi maçında 8 gol attığını izledik. Daha önemli bir detay var aslında, Burak Yılmaz adına da en büyük iş oydu. Drogba transferi sonrasında sinmedi Burak Yılmaz, onun arkasında kalmadı, hatta performansını daha da yükselttiğini düşünüyorum. 

Yıldız noktasında vitrin Drogba'nın da ama gol yükü yine Burak Yılmaz üzerinden gitti ve belki de kariyerinin en parlak dönemini 2012-2013 sezonunda yaşamış oldu. Gol krallığında Cristiano Ronaldo ile yarışıyordu, hatta ikisi üzerinden kıyaslar yapılırdı ki gerçekten inanılmaz bir dönemdi. Bu kıyası da yapan Şampiyonlar Ligi hesabı, dış basın gibi yerler. Türkiye'den kaynaklı bir yorum da yok ve çeyrek finalde Real Madrid eşleşmesinde de böyle bir kıyaslama yayınlanmıştı. 


Sonrasında Burak Yılmaz'ı Şampiyonlar Ligi noktasında kaybettik gerçi, 16 maçta 2 gol atabildi geçen 3 sezonda. Ama 2012-2013 unutulmayacak, çok özel bir sezondu. Genel tabloya bakınca da 39 maçta 32 gol 8 asist. Zaten Burak Yılmaz'ı gol üzerinden eleştirmek imkansız ya, bu adamın hakkının çok yendiğini düşünüyorum. Hep söylerim, kral'dır yani Burak Yılmaz. Belki doğuştan değildir ama Galatasaray formasını giydiği günden itibaren de hepimizden farkı yoktur. Bugün dahil.

Meselenin özü ise şu, hangi noktada eleştirilse, o noktayı çok fazla geliştirdi. 2012-2013 sezonu da en parlak dönemidir. Şampiyonlar Ligi'nde hatrick yapabilen 3 tane Türk oyuncu var işte, biri Burak Yılmaz. 9 maçta 8 gol attı ki Jardel'den bu yana bir sezonda böyle bir Şampiyonlar Ligi performansı gösteren herhangi bir futbolcumuz da olmadı. Golün de her türlüsünü attı, A sınıf bir forvet performansıydı o sezon..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir