14 Aralık 2016 Çarşamba

Sidiki Maiga & Galatasaray, bu tarz hamlelerin artması dileğiyle


Sevdiğim tarz hamleler, çünkü herhangi bir kaybın yok. Başarılı olman halinde ise kazancın çok daha büyük, böyle hamlelerin daha da artmasını diliyorum. Sürpriz bir adım tabii, herhangi bir haberinin çıktığını görmemiştim, hepimiz dün itibariyle öğrendik.

Sidiki Maiga, 17 yaşında genç bir potansiyel. Forvet ve kanatlarda oynayabiliyor, Şili'de gerçekleşen U17 Dünya Şampiyonası'nda da Mali'nin en iyi futbolcusu durumundaydı. Tabii o turnuvanın üzerinden 1 yıl geçti, şu an ne durumda pek bilen yok. Potansiyeli biliniyor sadece, ilk olarak Porto görüşmüş ama gerçekleşmemiş bu transfer. Bunun üzerine İstanbul'a getirildi ve denemeye alınıyor. Galatasaray U21 takımıyla idmanlara çıkacak, Ocak ayı kampında da yüksek ihtimalle A takımda görme fırsatımız olabilir.

Maliyeti yok gibi bir şey, bu yüzden de futbolcu beklenen noktaya gelmese bile bir zarar olmayacak. Transfer edilmeli diyorum, bu tarz hamlelerin de önü açılmalı. O da Maiga'nın göstereceği etkiyle alakalı sanki, yeni bir kapı da açabilir. 

Profesyonel sözleşme imzalanması durumunda U21 takımıyla da maçlara çıkabilir bu arada, orada da 3 yabancı oynatma hakkı mevcut. Galatasaray'ın yabancı kontenjanında da herhangi bir sorun yok ama futbolcunun gelişimi için doğru adres miyiz bilmiyorum. Futbolcunun düzenli olarak oynayacağı ve gelişebileceği bir lige de kiralık gidebilir. Hollanda, Belçika gibi adresler bu noktada ideal ama bakarsınız A takımda şans bulur, Riekerink kullanmak ister. Dediğim gibi, görmek lazım. Bu konuyla da alakalı Ocak ayında daha iyi bir fikrimiz olur.

Güney Kore'de U20 Dünya Şampiyonası'nda da oynayacak bu arada, orası da bir cazibe merkezi. Geç kalmadan hareket etmek lazım, elimize iyi bir fırsat geçti diye düşünüyorum. Mutlaka scout onaylı bir iştir, geçtiğimiz sezonun başında denenmek için gelen Afrikalılarla karıştırmamak lazım. Bekleyip görelim, devamını da dileyerek..

2 yorum:

  1. şu videoya bakınca potansiyeli var, hatta A takımda bile dakika alabilir gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  2. bu isimle her gün tabloid basına malzeme olur ama şartlar ve potansiyel düşünülürse ontivero gibi adamlar yerine böylelerinin alınması daha mantıklı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir