25 Aralık 2016 Pazar

Sneijder "Sneijder" olduğunu hatırladığında, Galatasaray 5-1 Alanyaspor


De Jong'dan katkı alıyoruz, ciddi anlamda. Tolga Ciğerci'yi temposu ve pas yüzdesiyle ön plana çıkarıyorduk ama orta sahanın istediği bir sertlik, agresiflik düzeyi vardı. Rakibi ısırma, rahatsız etme noktasında pasif kalıyorduk ki De Nong'la bu agresiflik düzeyinin doğru noktaya çekildiğini düşünüyorum. Orta sahamız yine yetersiz, oraya mutlaka transfer gerekecek. Özellikle de Selçuk İnan'ın alternatifsiz olması sıkıntı, De Jong & Tolga Ciğerci ideal bir ikili değil. Hamit Altıntop'un da temposunun 15-20 dakikayla sınırlı kaldığını düşünerek.

Bu bir artı ama en önemli artı Sneijder noktasında. Daha önce de yazmıştım Selçuk İnan'ı da dahil ederek, bu adamların isteği kadar şampiyonluk şansımız var diye. Selçuk İnan'ı ilk 45'de çok kötü bulmadım, ceza sahasına sürpriz girişleri oldu, gol aradı ki ondan özlediğimiz görüntü. Sneijder ise çok daha farklı, isminin Sneijder olduğunun farkına vardı, aldığı sorumluluğun tarifi yok. Bu da rakamlara dönüştü ve hem atıyor hem attırıyor. Alanyaspor karşısında ise sunduğu şeyin adı resitaldir, çok büyük oynadı ve farkın başlıca nedeniydi.

İlk yarıda görüntü çok sağlıklı değildi aslında, rakip ceza sahasının etrafında Sneijder'in değmediği her pozisyonun çok kolay kaybolduğunu, hatta pozisyona dönüşemediğini gördük. Sneijder, rakip yarı sahada bir anda pozisyonu yaratıyor, attığı ters topların etkisi çok büyük. Bunu da yapması için rakip yarı sahada kalması lazımdı, kendi yarı sahasından top çıkarmadan. Galatasaray'ın son haftalardaki artısı da bu işte, Sneijder'i önde kullanarak. O önde oynadığında da fark ortada, son haftalarda atılan her golün hemen hemen tüm imzası onda.

Savunma sorunlu, savunamıyoruz. Yine bir kafa golü yedik, maalesef yediğimiz gollerin yüzde 70'i de kafayla. Beklerin savunma performansını tartışmıyorum bile, rakip rahat ortalıyor ama ceza sahası içinde bir etkimiz yok, rahat vuruyorlar. Chedjou ile de bu böyle, Semih Kaya ile çok daha zirve noktada. Zamanlamayı bilmiyor, her hava topuna çıktığında ya da çıkamadığında siz de görüyorsunuz. Serdar Aziz için mevcut stoperler arasında en iyisi deme nedenim bu, en azından o kadar rahat vurdurmuyor, bir sertliği var ama onu da uzun süre kaybettik. Bu işi çözmek gerekiyor, Alanyaspor karşısında kazanıyorsun ama büyük maçlar sorun. Bursaspor'u yenebildin bir tek, yukarıya oynayan takımları düşünürsek.

Hücum organizasyonu noktasında yükseliyoruz, orası kesin. Sneijder'in rakip yarı sahaya daha yakın oynaması ve hücumun odak noktası olması bunda etken. Podolski'yle bence daha etkiliyiz ama Eren Derdiyok'un da bugün iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Rakip savunmayı bozdu, boğuştu, duvar noktasında fazlasıyla iyiydi ve uzun bir aradan sonra golle de buluştu. Sneijder bugün öyle oynadı ki belki herkesi hayata döndürdü, istediği her adama gol attırdı. Eren Derdiyok ve Josue'nin gol atması önemliydi, ayağa kalkmalılar.

Böyle bir görüntüye ihtiyaç vardı, gol noktasında sorun yaşanıyordu ama belki de sezonun patlama anı oldu. Durum da Riekerink'e rağmen hiç kötü değil, liderin 3 puan gerisindeyiz sadece. Yukarıda da dediğim gibi, bu takımın "babaları" ne kadar isterse o kadar şansımız olacak. Sneijder yükseldi, Selçuk İnan istiyor, Podolski sakatlanmadan önce istiyordu. De Jong bir sertlik kattı, Tolga Ciğerci dönecek derken ligin 2. yarısına iyi girmek mümkün. İlk yarıyı böyle bitirmek güzel..

4 yorum:

  1. Rakipler sürekli sağ ve sol kanatlardan geliyorlar, Beklerimiz felaket durumda, ne öndeler ne de gerideler, Sabri'yi biliyoruz ama Carole de son zamanlarda sürekli arıza veriyor. Acil sağ ve sol bek alınması gerek. Rakip bu kadar rahat orta yapamazsa içeride de kafa vurma yüzdesi azalır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu ben de düşündüm ama ara transferde bu değişim imkansız duruyor.

      Sil
  2. Dursun Özbek`i dinledim satmadan alamayız diyor. Kule bir stoper ve 8 numara transferi yaş. Sidiku Maiga vs. gibi 2 genç alınıp iş bitecek herhalde. Ama bu eksikler varken şampiyonluk? İşte orası bence tatlı bir hayal.

    YanıtlaSil
  3. Bence futbol yönetimi konusu;transfer lerden daha evvel şampiyonluğa engel.Galatasaray bundan çok daha zayıf kadrolarla şampiyon oldu.Ama iki sağ bekten birisi iki tane 45 dakika sabredilmeyip;diğeri dökülse de her maç 11 çıkıyorsa;asıl işi altyapı olan hoca bitik Hamit'in yerine Birhan'ı rotasyona dahil et(e)miyorsa ;bu adaletsiz kadro seçimleriyle elbette şampiyon olamayız.Ve bence bütün bunların sebepleri;futbol şubesi yöneticilerinin direktifleriyle maç kadrolarının oluşturulması. Oyuncular hocaya inanmıyor ve saygı duymuyorlar.Takımda birlik bütünlük yok.

    Bütün bunlar sağ bek,sol bek stoper eksikliğinden çok daha büyük sorunlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir