11 Ocak 2017 Çarşamba

5li #4; En iyi serbest transferler

Serbest oyuncu piyasasından uzun zamandır uzağız, içine girdiğimizde de mantıksız bazı hamleler yaptık son zamanlarda. İyi oyuncu almak kaydıyla tabii, Galatasaray'ın öncelikli transfer tarzının bu olması gerektiğini düşünüyorum. Sözleşmesi bitmiş isimlere bakmak lazım, o isimleri de yaz dönemi değil, sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmışken halletmek gerekiyor. Plan, program bunu gerektiriyor, anladığımız günleri umarım kısa bir zaman içerisinde görürüz. Neyse, bosman kuralı sonrasında aldığımız en iyi serbest oyuncuları listelemek istedim, twitter'da da yüksek katılımınız için çok teşekkür ediyorum.


Selçuk İnan / 2011 - 2012

Bugünlerde eleştiriyor olabiliriz ama transfer olduğu gün itibariyle yarattığı fark büyük olmuştu. Daha da ileriye götüreyim, ligin akışını değiştiren adamdır. Şöyle düşünün, Galatasaray'a değil de o sezon Fenerbahçe'ye imza atmış olsaydı, inanın çok şeyler değişirdi. Galatasaray'ın yeniden ayağa kalktığı ve hanedan olma yoluna girdiği dönemler, Selçuk İnan'ın da o dönemde kıymeti büyük. O sezon gelen şampiyonluğun birçok kahramanı var ama bana göre 1 numaralı ismiydi. Sonrasında başka şeyleri konuştuk, biraz saha içinden koptuk ama kazanılan her başarıda, her kupada Selçuk İnan'ın ismi yazılır, arkasında bıraktığı Galatasaray kariyeri çok büyük.


Johan Elmander / 2011 - 2012

O dönemin en iyi serbest transferlerinden biri de o, yarattığı etki çok büyük olmuştu. 2 sezonu var Galatasaray'da, 2. sezonu onun adına "sakatlıklarla alakalı" kayıp ama ilk sezonunda yarattığı etkiyle o özel şampiyonluğun en kritik isimlerinden biri oldu. Her şey gol, asist olmuyor, bir forvetin gol veya asist özelinden sıyrılıp, mücadelesiyle anılmasını sağlayabilecek tek isim de Elmander'di belki. Bugün hala arıyoruz işte, bir Elmander daha bulamadık. O isyanı, mücadeleyi bulmak zor, Elmander çok özel bir adamdı.


Didier Drogba / 2012 - 2013

Fırsat transferi de diyebiliriz aslında onun için. Planlarda yoktu, bir anda gelişti. Sneijder planlı bir adımdı mesela ama Drogba için menajerinden gelen bir mesaj ve devamında gelişen olaylar. Sneijder'le aynı ara dönem içerisinde geldiler, vizyona ve kaliteye bakar mısınız? Drogba'nın da Galatasaray'da 1.5 sezonu var, son sezonunda maalesef beklediğimiz Drogba etkisini alabildik diyemem (bazı özel maçlar dışında) ama o yarım sezonda gösterdiği etki inanılmaz büyük oldu. Tarif edilemez bir transferdi, iyi ki Drogba'yı da yaşamışız.


Harry Kewell / 2008 - 2009

Haldun Üstünel ismini ilk duyduğumuz zamanlar, sonrasında devamı da geldi zaten. Futbolcuların gösterdiği etkiler tartışılır ama o dönem transfer edilen bu tarz futbolcuların en azından ismi vardı. Harry Kewell da Elmander misali bir karakter oldu, gol veya asistlerden öte bir durum. Galatasaray formasını taşıyabilmek, mücadele konularında. Yeri geldi stoper oynadı, bunu da kendi talep etti. Formayı sırtına geçirdiği her an elinden geleni yaptı ve Galatasaray'da geçirdiği 3 sezon var. Benim için sürpriz bir hamleydi ve iyi ki tanıdık dediğimiz futbolcuların başında geliyor.


Alioum Saidou / 2004 - 2005

Maddi anlamda sıkıntıların başladığı dönem, bu sıkıntılar da bizi iddialı transfer yapmanın bir süre uzağında tutmuştu. Saidou da o dönem serbest bir isimdi, İstanbulspor'dan ayrılmıştı ve Galatasaray'a imza attı. Beklenti çok yoktu, Conceicao'nun arkasına alınmıştı ve ilk sezonunda da beklenti ışığında hareket etti, ismini pek duyamadık. Asıl etki ertesi sezonda başlar, Conceicao'nun ayrılması ve maddi zorluklardan dolayı o pozisyona transfer yapılamaması sonrasında Saidou'ya sarılmıştık ve o şampiyonluğun da en kritik isimlerinden biri olmayı başarmıştı.

1 yorum:

  1. Bunun yanından beklentilerinin üstünde performans gösterenler diye bir bölüm görmek isterim.
    Selçuk İnan'ın gelişi. Gs taraftarının üstümüze çift yönlü orta saha atın dediğimiz dönemdi. Önceki orta saha grubu çok kötü olduğundan mıydı bilemem ama Melo Selçuk ikilisinin uyumu bizleri mest etmişti.

    Johan Elmander sanırım Polat yönetiminin yaptığı bir hamleydi. Takımın kaderi bu hep üst düzey santraforları izledik.

    Arada youtube da denk geliyorum, Chelseanin şampiyonlar ligini aldığı sezonki maçlara. Denk geliyorum orada Drogba ya ve hala diyorum ki gerçekten bu adam bizde oynadı mı diye.
    Harry Kewell efsane hücum hattına sahip olduğumuz zamanlar. Başta yadırgadım. Ya bu adam sol açık eee Arda da sol açık nasıl olacak derken sağ açıkta gördük kendisini. Ardanın bir röportajını okumuştum. Ben Sağ taraftada oynarım zekiyim falan filan(beceremedi tabi). Hep düşünürüm. Kaza ile Ardayı Euro 2008 den sonra satsak ve Keita yı alsaydık acaba nasıl olurdu. Santrafor Baros, Sağ açık Keita ,Sol açık Kewell arkaşlarında Lincoln. sonra onların arkalarında Barış Ayhan Mehmet in olduğunu hatırlayıp farklı sonuçlanmayacağını tahmin ediyorum.
    Saidou yavv bu adam niye gitti? Bir başka sarı kırmızıda gördük kendisini. Yıllarca Kayserispor a hizmet etti ve iyi de oynadı.
    Bütün bu ismlerin ortak bir noktası var. Hepsi yabancı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir