31 Ocak 2017 Salı

Adebayor işte, yıldız oyuncu.. Başakşehir şampiyonluk ihtimalini zorluyor


Dün geceyle alakalı bir muhabbetti, Adebayor'un ismi neredeyse tüm Türkiye'yle yazıldı. Galatasaray için de konuştular, acaba Galatasaray mı derken Podolski'nin kalacağı haberini aldık. Bu durumda da yeni bir forvetin ihtiyacı şu aşamada kalmıyor ki gitse dahi doğru isim Adebayor mu olurdu, tartışmak lazım bunu. Bu tarz forvetlere karşı bir zaafım olduğu doğrudur, Türkiye'de fark yaratıyor bu adamlar. Düşüşte görülen, belli bir yaşa gelmiş, eskinin yıldızlarının burada tekrar ayağa kalktığını çok gördük, Adebayor da bunu yapabilir, o kalitesi elbette var. Karakter durumu sıkıntılı, aile noktasında çok fazla sorun yaşayabilen bir isim, o bir yana. 6 aydır kulübü yoktu, son dönemi de düşüş içinde, bir anlamda aktif dinlenme diyelim. Ama Adebayor işte, adı var, yıldız oyuncu. Başakşehir bir sistem takımı, işleyen çarkı, düzenleri var. Ara transfer döneminde attıkları adımlar da şampiyonluk hamleleri, sağlam harcadılar, bu onlar açısından alışık olduğumuz bir durum değil. Her geçen sezon bir üstüne koyan bir ekip ve o noktada dengeyi sağlamak önemli. Başakşehir biraz da risk aldı, büyümeyi tercih ediyorlar, bence doğru hareket. Adebayor gibi bir yıldız ismi de kazanmayı deneyecekler. Mehmet Batdal'la oynadıkları başka bir oyun var, Adebayor'la ise çok daha başka bir oyun oynamayı deneyecekler. Mehmet Batdal belki gol noktasında değil ama mücadele ve golün doğuşu anlamında fazlasıyla iş yaptı, Adebayor'la da bitirmeyi deneyecekler. Merakla bekleyeceğim göstereceği performansı, fazlasıyla heyecanlı bir hamle olduğunu düşünüyorum..

2 yorum:

  1. herşey iyi güzelde bütün bunları kimin için yapıyorlar hafız.ne için bu plan ?suni kurulmuş bir şehir suni kurulmuş bir kulüp ve taraftar yok.

    bana bu yapılanma anlamsız geliyor.başakşehirin şampiyon olduğunu düşün.ne olacak?ortada bir şampiyon var ama sevinen kutlama yapan yok.ne anladım böyle başarıdan.

    bursaspor öyle değildi.yada rizespor olsa.misal

    suni kurulmuş taraftarı olmayan yapılanmaları doğru bulmuyorum.başakşehirspor başakşehirlilerin bile takımı değil.çünkü sonradan oraya kondurulmuş suni bir takım.yani tarihi yok.

    benim tercihim yanlışta yönetilseler taraftarı olan takımların hedefe ulaşması.diğeri mükemmel yönetilseler bile ortada taraftar yoksa kimin için bu başarıyı kazandıkları belirsiz ve anlamsız oluyor.

    başakşehir lestır olur mu diyorlar.birbirleriyle alakası olmayan iki kulüp.suni kurulmuş ve başarıya ulaşmış avrupada bir kulüp var mı bilmiyorum.yoktur herhalde.

    başakşehirin hedefe ulaşması ilerisi için kötü bir örnek olabilir.yani bakın taraftara gerek yok taraftarsızda bu işler yürüyor.zaten futbolseverler stadlardan hızla uzaklaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum sana, Başakşehir örnek alınarak hareket edilemez. Kulüp başkanlarının dün yaptığı açıklamaları dinledim de, Adebayor ismi onlar adıma gözüme o kadar büyük gelmemeye başladı. Kaynak sonsuz, ortada az paraya büyük işler başarımı gibi bir durum yok. Abdullah Avcı saygım sonsuz, istikrarlılar da ama imkanları Anadolu ile kıyaslanmaz ölçüde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir