14 Ocak 2017 Cumartesi

Ahmet Çalık'ın tercihi 3 numara, formanın ağırlığı çok büyük


Bazı forma numaralarını özel kılan futbolcular var, Galatasaray söz konusu olduğunda da bu yönde aklıma 3 tane forma numarası gelir. 10 numara için Hagi deriz, 9 numara Hakan Şükür'ün ve 3 numara da Bülent Korkmaz'ın numarasıdır. Bu formaların ağırlığı büyük, taşımak çok zor. Bu isimlerin ardından da bazı dönemler haricinde altı doldurulamadı bu numaraların, Bülent Korkmaz'ın 3 numarası da belki başı çeker. Sezonlara bakmak istedim, bu numarayı kimler giymiş, neler olmuş gibisinden. 

2004 - 2005 sezonu sonunda Bülent Korkmaz futbolu bırakmıştı, ertesi sezonda belki de ona saygıdan bu numarayı kimse almadı. Hagi futbolu bıraktıktan sonraki sezonda 10 numarayı kimsenin giymemesi gibi. Bu aslında 2007 - 2008 sezonuna kadar devam etti, Uğur Uçar bu formayı ilk giyen isim, Bülent Korkmaz sonrası. Galatasaray altyapısından yetişen, büyük umutlar beklenen bir isimdi. Şanssız dönem geçirdi, Konya deplasmanı hala akıllarda. Bu formayı uzun yıllar taşıyabilirdi o da, yazık oldu.

Uğur Uçar sonrası ise 2010 - 2011 sezonunda Çağlar Birinci'ye geçiyor bu forma ve iki sezon boyunda 3 numarayı o taşıyor. Galatasaray'da 3 sezonu var Çağlar Birinci'nin, 3 sezonda 18 kez giymiş bu formayı ama 3 sezon bu takımda kalmayı başarmış. Enteresan bir kariyer, sol bek kıtlığı mı yoksa yabancı kontenjanı mı, bu tanımı siz yaparsınız.

2012 - 2013 sezonunda ise Çağlar Birinci'nin 33 numaraya geçtiğini görüyoruz, totem mi yaptı bilinmez. 3 numaranın ona iyi gelmediği kesin. Aslında bu numarayı alan herhangi bir isim yoktu ama Ujfalusi'nin şok sakatlığı sonrasında gelen Cris'e verildi 3 numara. Kariyer ve tecrübe anlamında kimsenin kuşkusunun olmadığı bir mecburiyet transferiydi, yarım sezon tutunabildi. Büyük bir hayal kırıklığı oldu, 3 numaranın altı yine boş kaldı.

2013 - 2014 sezonunda ise Melo'nun Sneijder'e yaptığı bir 10 numara jesti var, Melo da 3 numarayı giymeyi tercih etti. Melo bir stoper değil, orta saha. 10 numarayı giyiyordu mesela, sonrasında 3'e geçti derken pozisyonuna oranla alışık olmadığımız forma numaraları bunlar. 10 numara değildi ama o formanın altını doldurmuştu, 3 numaranın da doldurduğu gibi. Hatta arttırıyorum, Bülent Korkmaz sonrası bu formayı hakkıyla taşıyabilen tek isim.

Melo sonrası ise bugüne kadar geliyoruz, Ahmet Çalık'ın tercihi 3 numara oldu. Bu sezon 3 numarayı tercih eden bir isim olmadı, Ahmet Çalık'a nasip oldu diyelim. Dediğim gibi, bu formanın ağırlığı büyük ve Ahmet Çalık'ın sorumluluğu nasıl kaldırabileceğini zaman gösterecek. Umarım altından kalkar ve uzun yıllar katkı verir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir