23 Ocak 2017 Pazartesi

Bruma'nın Garry Rodrigues transferi sonrası içine girdiği ruh hali


Bruma'yı konuşmamız gerekecek. Sezon başından bu yana daha çok iyi noktaları konuştuk, yeni sözleşme üzerinde durduk, Galatasaray'ın kısır düzeninde Bruma'nın etkisi üzerine yorumlar yaptık ama Bruma özelinde olumsuz gelişmeler var. Bruma'dan kaynaklı tabii, kendisine bu kadar bağımlı olmanın onun üzerinde yarattığı olumsuz bir etki var. 

Sadece kendisine oynar oldu, takımdan bağımsız, kendi futbolunu düşünüyor. Transferi ufuktadır, beklerim. Sözleşme olayı gerçekleşmeyecek gibi duruyor, sezon sonunda da ayrılık kaçınılmaz olabilir ama Bruma'nın kafa olarak sezondan kopmuş hali de Galatasaray'ı yıpratıyor. Garry Rodrigues'in transferinin ardından Bruma özelinde bu olay daha da arttı, tamamen kendisine odaklanmış durumda. 

Birkaç haftadır yükselen bir şey bu ama Garry Rodrigues hamlesinin ardından biraz daha arttı. Pas atmıyor en basitinden, müsait durumda olan arkadaşına pas atmıyor. Bu Yasin Öztekin'de de var ama onun için alışık olduğum bir şey, bayağıdır böyle ve bu sezon gol noktasında geldiği noktanın ardından daha da arttı. Diğer tarafta da Bruma bu havada olunca bu takımın bir hücum dengesi yakalaması imkansız. 

Garry Rodrigues hareketli bir adam, özellikle topsuz noktada. Çok arıyor, koşuyor, kendisini gösteriyor ama pas alamıyor. Bruma sol taraftayken takım ona odaklı, Sneijder bu dengeyi sağlayabilir ama o da olmayınca Bruma sazı tamamen ele aldı. Karabükspor karşısında çıkması gereken isim oydu mesela ama çıkmadı. 

Solda oynuyor, belli ki sağ tarafa geçmek istemiyor, maç içinde o kanat değişimi de artık gelmiyor. Haliyle de Garry Rodrigues kayıp, Bruma'yla aynı anda 11'de olması da bu görüntüde herhangi bir etki yaratmayacaktır. Bruma'yı toparlamak lazım, Galatasaray'ın ona ihtiyacı büyük ama girmiş olduğu hal ve tavır faydadan ziyade zarar niteliğinde..

2 yorum:

  1. hep söyledim, yine söylüyorum, Bruma'dan bir şey olmaz. Hızlı, çalım kabiliyeti var ama IQ konusunda problemleri var. Doğru zamanda doğru kararı veremiyor. Bu IQ problemi bu tarz saçmalamasının da en büyük sebebi. Bence GS bu adamı bırakın 20'leri falan 10 mn EUR'ya bile satamaz maalesef.

    YanıtlaSil
  2. Birinin ensesine saplagi vurup. Kardes sen hayirdir demesi lazim. Bence riekerinkde bu durumun bas sorumlusu. Ilk haftalarda henry plaseleri yapan surekli verkac deneyen adam gitti iki sene onceki bruma'ya dondu. En basitinden sagina cekip orta bile acamiyor. Acsada ondeki stoperi geciremiyor. Butun takim gibi fizik olarak oldukca geriledi. Ayni problem Eren icinde gecerli. Elmander gibi her topa ayagini sokarak 11km ustunde kosarak oynayan adam gitti. Statik kaderine razi bekleyen bir adam geldi. Riekerink takimi hem kotu yonetiyor hem de iyi calistirmiyor bu net

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir