27 Ocak 2017 Cuma

Cavanda cv'sinden bahsediyor, haklı da


Cavanda'nın basın toplantısını izledim. Cv'sinden bahsediyor, haklı da. O cv kendisine önemli kapılar açıyor, o kapılardan biri de Galatasaray. Şu durumda bile hala Belçika Milli Takım'ına seçilebilmesi ona bu kapıları açmaya devam edecek. Sezon başında da transferi açıklandığında bunu vurguladım, Galatasaray'ın Cavanda'dan zarar edeceğini düşünmüyorum. En kötü ihtimalle bonservisini çıkaracak, Trabzonspor'un yaptığı gibi. Şu ana kadar da hayal kırıklığı yarattı, benim de artık ben umudum kalmadı ama felaket bir transfer olarak adlandıramam, zarar edeceğimizi düşünmüyorum. Düşündüğüm gibi olmadı ama, Linnes oynar, Cavanda da onu zorlar diye bekliyordum, formayı kapan ve bırakmayan yine Sabri Sarıoğlu oldu. Cavanda ise bulduğu şansı kötü kullandı, sık sakatlık yaşamaya başladı derken bugün gözden düşen isimlerden biri. Ara transfer döneminde bazı iddialar konuşuluyordu aslında, Sunderland'ın onu almak istediği gibi. 1.5 milyon avro'luk bir bonservis beklentisi de oluşmuştu, sakatlık engel oldu. Keşke satabilseydik, güzel bir kaynak olacaktı. Sezon sonuna kalan bir hamle diyelim, Galatasaray'ın bugün hala sağ bek ihtiyacı var. Cavanda olmadı, Linnes sanki sol bekte daha etkili, Sabri Sarıoğlu konusunda ise yorumu size bırakıyorum. Her şeye rağmen sağ bek ihtiyacımız var, bu da Galatasaray'ın başka bir kronik sorunu..

6 yorum:

  1. yalnız o değilde osmanlısporun scout ekibini merak etmeye başladım.son olarak luiz carlos u almışlar.braga da izlediğimde oldukça fazla dikkatimi çekmişti.evet yaşı ilerlemiş 32 yaşında görüntü olarak albenisi yok ama faydalı olacağı kesin.atiba etkisi yaparsa şaşırmam

    http://www.transfermarkt.com.tr/luiz-carlos/detaillierteleistungsdaten/spieler/129670

    YanıtlaSil
  2. Sabri tipki selcuk gibi semih gibi bu takimin kangrenidir. Eger problemli bir futbolcu olmasa. Ya da soyle soyleyelim; hakan balta'nin karakterine birazcik yaklasabilse, bu kulupte herkesin guvendigi yedek sagbek/kanat olarak kulubede oturur. Gorev verildiginde gorevini yapar. Tum taraftarlar tarafindan da omuzlarda jubilesini yapardi. Ama Sabri hep sorun oldu kaptanlik krizlerinden tutun medyadaki arasinin iyi oldugu yazarlara ucurdugu haberler. Zaman zaman basina verdigi itici demecler. Sagbek'e iddiali transfer yapilmadan once sergiledigi rezil performanslar...Fatih terim gibi eli masali bir adam olmasa eboue'yi de iki sene verimli izleyebilir miydik acaba cok merak ediyorum. O donem Terim efektiyle sesini fazla cikaramiyordu ve eboue'de kotu basladigi sezona(ki ilk maclarda yine sabri bek eboue kanatti-hoca bu hatada israr etmedi) zamanla oynadikca performansini arttirip sag beke ambargo koymustu. Ozetle sunu soyleyelim Galatasarayin yillardir kadro planlamalarinda yaptigi hatalar ve oyuncuya dayali duzen yuzunden, 2017 yilinda hala sag beke sabri yaziliyor. Trajik ve tezlik bir vaka. Son olarak sunu soyleyeyim Sabri'yi ilk macindan bugune kadar izlemis biri olarak, Galatasarayin Sabriye verdiklerinin yaninda, Sabrinin Galatasaraya kattiklari devede kulak kalir. Verdigi zararlari da herkes her mac goruyor. Fiziksel bir oyuncu olan sabri fizigi her gecen gun gerilerken her gecen gun daha da zarar veriyor. Tez zamanda kurtulacagimiz gunu gormek dilegiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burak

      yorumlarna katılıyorum.sabri nin galatasaraydan maddi manevi götürdükleri oldukça fazla.gelen genç sağbeklerinde psikolojisini bozduğunu düşünüyorum.yerli lobiside denilebilir.oyuncuya dayalı bir düzen var.kolej havası yok takımda.linnes e hoşgeldin demek yerine nasıl onu alt edebilirimin planlarını yapmıştır muhtemelen.

      saha içine gelirsek.sabri sağ açıktan devşirilmiş bir sağbek.haliyle her hücumcu bek gibi defansif zaaflar göstermesi olasıdır.bu onun suçu değil.kariyerinde sağ açık alternatifi olacakken bazen sağbek bankosu yada alternatifi oldu.haliyle onun zaman zaman ileri çıkıp iyi işler yapması forma şansını doğurdu.

      Sil
  3. adsız
    Sabri'yi ilk defa Hagi, 2004-05 sezonunda sağ bekte oynattı ve o zamandan beri ekseriyetle bu pozisyonda görev alır.Yani 13-14 senedir bir adam defansif zaafiyetlerini neden gideremez?(Bu süre zarfında Hagi,Gerets,Kalli,Terim,Rijkard ve daha niceleriyle çalıştı) Cevabı basit, Sabri'nin saha içindeki sorunu, çoğu yerli futbolcuda olduğu gibi mental. Olumsuz heyecanı ve panik hali ona bir türlü seviye atlatamadı ve bu adam 33 yaşında değişen hiç bir şey yok.Hiç bir zaman bir hücum oyuncusuna nazaran teknik olmadı, Fizik olarak en iyi zamanları 2006-2009 arasıydı. Patlama gücü şok pres ve hızı tek artılarıydı. Bu artıları yüzünden çoğu hoca tarafından da bek olarak kullanıldı.Çünkü 2005 sonrası futbolda Barcelona sağolsun, klasik kenar oyuncusu kavramı kaybolmaya başladı.Ve Hiçbir zaman aklıyla oynayan bir oyuncu olmadı.Ta ki son 3 yıla kadar...Artık oyunu 50-60 metrede oynayan, göze batmamaya çalışarak defansif zaaflarını gölgelemeye çalışan bir oyuncuya evrildi.Sağ kanattan yediğimiz ataklarda yürüyüş temposunda geri dönmeye çalışan birini görürseniz şaşırmayın tabi ki kendisidir.Lafın özü artık tek artılarını da fiziken kaybetmiştir. Umalım ki 2018 de kadroda olmasın. tabi bu yönetimle zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burak

      doğru yorumlar.bu akşam akhisar maçında sabri fizik olarak oldukça fit gözüktü.vede oldukça iyi oynadı.kilolu sabri çekilmez bir sağbektir.ama fit bir sabri rakip her ne kadar zayıfta olsa doğru hamleler ile sırıtmadı.

      dediğin gibi barca nedeniyle hatta biraz daha geriye gidebiliriz roberto carlos larla birlikte bu hücumcu bekler oldukça tutulan tiplemeler oldu.lakin biz işin sadece bu hücum tarafını gördük.nasıl defans yaptığına genelde bakılmadı türkiyede sağbeklerin.

      bence hücumcu olarak alt yapısını almış bir oyuncunun defans melekelerini geliştirmesi oldukça zor.defans yapmak biraz da meleke işi hocam.akıl da işin içine giriyor.durması gereken yer,pozisyon bilgisi vs.

      haliyle sabrinin defansının gelişmemesini normal buluyorum.zaten çoğu hücumcu oyuncuda da görürüz.çok gereksiz ve saçma fauller yapıp sarı kart görürler.defans yapmasını bilmediklerinden.

      bence fit bir sabri açık oyuncusu alternatifi olurdu geniş kadrolarda.

      Sil
  4. Adsız
    Erken kopan bir Akhisar maçı özelinde fit olduğu kıstas kabul edilmez bence.Sabri artık çok statik oynuyor ve eskisi kadar göze batmıyor hepsi bu.Günümüz futbolunda beklerin 11-12km yakın koştuğu gözlenirken. Sabri çoğu maçta 10km bile geçemiyor. Bu çok önemli ve acınası. Bu saatten sonra da fit bir hale geleceğini ummuyorum. Hiç bir şekilde kadroda da daha önce belirttiğim meseleler sebebiyle yer almamalı diye düşünüyorum. Ayrıca hücum melekesi daha çok doğuştan gelen bir yetenekle alakalı ve sonradan öğrenilecek bir durum değil. Ancak futbolda savunmak, savunma yapmayı öğrenmek her zaman daha kolaydır bence, tecrübe arttıkça daha da pekişir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir