8 Ocak 2017 Pazar

Düşen temposu ve agresifliği olunca, Melo'dan geriye pek bir şey kalmıyordu


Inter'de geçirdiği 1.5 sezon benim adıma sürpriz oldu, yarım sezonda ülkesine döner diye bekliyordum ama 1.5 sezonu tamamlamayı başardı. Mancini'nin Inter'de transfer konusunda şuuru yitirdiği dönem, Melo'yu transfer etmelerine pek anlam verememiştim. Galatasaray'daki son dönemi de eleştiriliyordu çünkü, temposunu iyiden iyiye kaybetmişti ve bunun üzerine Inter'e transferi benim adıma sürprizdi. Galatasaray'a büyük emeği var, asla unutamayız ve her zaman sevdiğimiz, takip ettiğimiz bir isim olacak, orası ayrı. Ama kendisi ile imzalanan yeni sözleşme hataydı mesela, bunun üzerine Inter'e transferin son günü de olsa transfer olabilmesi Galatasaray açısından bir nefes alma noktası oldu. İyi de bonservis kazandık, satışı iyi işti ama kalması için yapılan yeni sözleşmenin çok akıllı bir hamle olduğunu söyleyemem. 32 yaşındaki isme 3 yıllık kontrat verilmişti, yıllığı 2.6 milyon avro'dan. Neyse, Inter'deki performansı beklediğim gibi geçti, ilk etapta etki etti ama sonrası düşüşü keskin oldu ve yüzüne pek bakılmadı. Buna rağmen takımda kalması sürprizdi, performansı ise iyiye yönelmedi, düşen temposu ve agresifliği olunca da Melo'dan geriye pek bir şey kalmıyor. O da ülkesine döndü, Palmeiras ile sözleşme imzaladı. Hayırlısı olsun onun adına, ülkesinde iyi işler çıkaracağına eminim, Avrupa için dönemi maalesef kapanalı çok olmuştu..

2 yorum:

  1. hafız o değilde az önce yeni bir teknik direktör keşfettim.cagliari hocası massimo rastelli

    http://www.transfermarkt.de/massimo-rastelli/profil/trainer/16377

    milan karşısında son dakikalarda yenilmelerine rağmen çok iyi oyun çıkardılar.harika bir defans anlayışı ve çok organize hücumlar.öne de geçebilirlerdi ama atamadılar.oldukça sistemli bir takım.

    geçen sezon takımı seri a ya çıkarmış.

    yıllar evvel gene tesadüfen m.allegri yi cagliari nin başında izlemiştim.çok iyi bir takımı vardı.sonra milan juve yaptı.

    YanıtlaSil
  2. Manchini ve Melo benim ve babamın İnter i izleme nedenimiz olmuştu. Bu bağlamda hem eski oyuncularımızın maçlarını izleriz(yeni gözde watford Amrabat nedeni ile).
    Manchini çok hatalı yönetmişti takımı. 4-5-1 sisteminde çift yönlü orta saha mevkisinde oynatması yüzünden oldukça eleştiri topladı. Sorun şuydu takım fazla defansif bir karaktere sahipti. Melo da bu özellik yüzünden fazla göz önüne çıkamadı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir