24 Ocak 2017 Salı

Galatasaray 6-2 Erzincanspor, Podolski'yle bitiriciliğin her türlüsü


Grubu 2. tamamlıyoruz, rakip Başakşehir. Benim adıma hayal kırıklığı büyük, tek bir Süper Lig takımının olmadığı bir grup. Genç oyuncu ağırlıklı oynarsınız, yeni isimleri denersiniz ve bu sonucu alırsınız, en azından bir tutunma noktası bulurum ama maç maç baktığımızda da skandal 11 tercihleri var. Tek bir genç isim kazanamadık ya da yeni bir ismi rotasyona dahil edemedik, elde kalan bir şey yok bence.

2.'lik hedef olmuş işte, Erzincanspor karşısında kendi sahanızda as kadroyu kullanmak gereği duyuyorsunuz. Ben duymazdım, Riekerink duyuyor işte. Bu 11 hatalıdır yani, Nigel De Jong'u böyle bir maçta kaybettiniz mesela. Yediği kırmizi kartın, Tuzlaspor'da Yasin Öztekin ve Chedjou'nun gördüğü kırmızı kartlardan bir farkı yok bence. Aranıyordu, arandığını buldu. Akhisar karşısında olmayacak, Tolga Ciğerci de yok derken, Selçuk İnan & Josue ikilisi hayırlı olsun. Şans bir şekilde Josue'ye geliyor. Kanatta da, orta sahada da, forvetin arkasında da.

Maça dönelim, sonra da ciddi ne yazabiliriz diye düşünelim. Podolski üzerine yazmak gerekir, Podolski üzerinden maçtan bağımsız çıkarımlar yapmalı. Ayrı bir yazıda daha uzun değinirim ama bu adam gerekli yani, şu aşamada olmazsa olmaz. Yerini doldurmamız şu gün itibariyle imkansız ve gitmesi durumunda elinizde kalan kısmi hedefleri de kaybetmiş olacaksınız. Bitiriciliğin her türlüsünü gösterdi Erzincanspor karşısında, bu adam atıyor. Podolski'yi kullanamayan Galatasaray'ı konuşmak lazım ve Çin teklifi yalan oldu işte, Japonya da beklediğini vermiyor. Yöneticiyim diye geziyorsan ikna edeceksin Podolski'yi, böyle yönetici olunuyor.

Mahalle ile halı saha maçı arasında bir format izledik, eğlenceliydi ama. 10. dakikada 2-0 öndeydik, maç bitti dedim ama klasik Galatasaray işte. Dünyalar kaçtı, bir şekilde oyun 2-2'ye geldi. Rakibin ilk golü enfes, o da bir Galatasaray klasiği. Galatasaray yedek kalecisi böyle jenerik ve hatalı goller yer, bu bir kural. Sonrasında 3-2'yi hemen bulduk, Nigel De Jong atıldı, defansif orta saha kıvamına geçen Josue'li orta sahamızla 6-2 kazandık maçı. 10 kişi kalmak pek bir şey ifade etmedi, Podolski'yle bitiriciliğin her türlüsünü gördük, Rahat bir galibiyet, olması gereken de buydu. Galatasaray sadece forması üzerinden bu grubu rahatlıkla lider tamamlamalıydı.

Disiplinsizlik büyük sorun diyorduk, ciddiyetsiz görüntüyle de bu disiplinsizliği birleştirerek artık en büyük sorunumuz bu demek istiyorum. Bruma merkezli bir sorun, geçen de yazdığım gibi, bu adam pas atmıyor, kendine oynuyor. Bugün Bruma'nın vermedikleriyle kaçan goller goller var, geçen haftalarda olduğu gibi. Yasin Öztekin sonradan oyuna giriyor, onda da görüntü aynı. Ballack'a ayar veren Podolski'nin Bruma için de bir hamle yapmasını bekliyorum ama adamın kafası başka yerde, gidecek mi kalacak mı? En büyük sorun dedik ama, transfer yapamadığımızı da ekleyince galiba en büyük mesele bu oldu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir