6 Ocak 2017 Cuma

Herkesin kredisi tükenebilir, Ergin Ataman'ın bile


Ergin Ataman'ı asla tartışmam, Galatasaray'a kattığı değerin benim adıma tarifi yok. Yıllar sonra gelen şampiyonluk, kazanılan Euro Cup. Bunun ötesinde yaptığı fedakarlıklar, Galatasaray adına çok şeyleri göze alması. Hakkı ödenmez, Galatasaray'ın en önemli değerlerinden biri. Bunun benim adıma tartışması dahi yok.

Ama herkesin bir vadesi var, kimsenin sonsuz kredisi yok. Bu Fatih Terim için de, Hagi için de ya da herhangi bir Galatasaray değerli için de geçerli, Ergin Ataman'da da olduğu gibi. Herkes sonsuza kadar başarılı kalamaz, aynı istikrarı, belli bir çizgide devam ettirmek gerçekten zor. Ergin Ataman adına da zor bir sezon, yaşanan hayal kırıklığı çok büyük.

İstediği bütçeyi aldı, dilediği takımı kurdu, bunda hem fikiriz. X ekiplerin bütçeleri, imkanları bizden büyük olabilir ama Ergin Ataman bunu yeni öğrenen bir isim değil, en iyi o biliyordu. Geçmişi hatırlıyorum, ne olursa olsun başarıdan taviz vermeyen, kendi tarzıyla rakipleri için bir psikolojik üstünlük figürüne dönmüş bir isimdi. Bugüne baktığımda ise sürekli rakiplerin imkanının daha iyi olduğunu söyleyen, ezeli rakiplere karşı mağlubiyeti normal karşılayan, her mağlubiyet sonrasında da hatayı başka yerlerde arayan bir görüntüde.

Eleştiri noktası şurada başlar, bile bile lades dedi. Sezon başından bu yana eleştirilen bazı unsurlar vardı, böyle gitmez, öyle olmaz gibisinden. Bugün hepsi gerçek oldu, o gün konuşulan her şeyin bugün gerçekleştiğini görüyoruz. Galatasaray şartlarında iyi bir bütçe vardı, en azından Ergin Ataman'ın çizdiği sınırlarda. İstediği herkesi aldı, denedi ama olmadı işte, olmuyor. Burada suç kendisinin ama hatayı oyuncularda aramaya devam ediyor. Guard konusundan başlarız buna, çeşitli unsurlara uzar gideriz.

Hoca da tükenebilir, doğal karşılıyorum. Heyecanı kalmamıştır belki de. Motivasyon olayını Ergin Ataman için sık sık dile getiririz, Ortaya hedef koyduğunda o hedef için en iyisini yapar, bir şekilde de başarır. Bazen de motivasyonu düşer, yüzünden anlarsınız zaten. Milli Takım mevzusunun ortaya çıkmasından bu yana böyle aslında, Ergin Ataman'ın onu tanıdığımız profilden ayrıldığı zamanlar. Milli Takım'a da gitmek isteyebilir, doğal karşılıyorum. Sıkıntılı dönemler de yaşadık ama en büyük sıkıntıyı bu sezon yaşıyoruz, bu takımın bir karakteri, ruhu yok çünkü. Ergin Ataman da tükenmiş halde, maddi anlamda da kayıp büyük oldu.

Seneye böyle bir bütçe olmayacak, Euroleague olmayacak çünkü. Ergin Ataman'ın da böyle bir sezonun ardından devam edeceğini düşünmüyorum, hatta sezonu da tamamlamayacak bence. İstifa etmesi doğal süreç, beklentim bu. Maalesef tıkandığımızı düşünüyorum, yeni bir şeyler lazım, gitmiyor çünkü, hocanın da yıprandığını, fazlasıyla tükendiğimizi düşünüyorum. Bu sezon böyle bitmeyecektir, geçen her Euroleague maçı eziyet gibi. Galatasaray'ın karakterini ve ruhunu sahada görememek ise en acı nokta.

4 yorum:

  1. Abi Ergen Ataman'ın kredisi yarım sezon mu? Yapma Allah aşkına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben süreci ve hocada gördüğümü yazdım. Bu saatten sonra bu işin düzeleceğini tahmin etmiyorum. Yarım sezonluk algılama sakın.

      Sil
  2. Tek beklentim milli takıma hoca olması ve bizi bırakması. Artık tavan yapmış egosu ziyadesiyle mide bulandırmakta. Kaybedilen her maçtan sonra oyunculara yüklenip şöyle kötü oynadılar, rakibin bütçesi bu kadardı, kadroları genişti vs. sözlerini ezberledik. Kazanılan başarıları ise tek başına yapmışçasına açıklamaları "7 senede 3 kez şampiyon oldum, obradoviçi beni durdurmak için getirdiler vs." tükenmişliğin göstergesi. Bu takımı herhangi bir hocaya bıraksan halihazırda daha kötü durumda olmazdık kesinlikle.
    Bu takım evinde oynadığı maçları taraftarın desteğiyle alıyor zaten. hocanın etkisi en fazla %10 dur. Hoca taktik dehasını deplasman maçlarında göstermesi gerekirken ne hikmetse maç sonu oyuncuları suçlamaktan başka bir şey yapmıyor. geçen sene eurocup ta bile deplasman galibiyetlerimiz bir elin parmaklarını geçmez.
    Ligde çoğu takımdan tepki almış durumda (bjk,ksk, fb, vs) gereksiz ortam geriliyor çoğu zaman hoca yüzünden. ayrıca kadro mühendisliği berbat. milli takımda bile en fazla 8 adamla oynayan bir hocadan bahsediyoruz. eline kral 12 adam versen yine 8 den fazla oynatmaz. gençlere hayatta şans vermez, hatta soyunma odasında tokatlar. banvitin hocası bu takım için ideal hiç uzatmaya gerek yok milli takıma geçsin bizi bıraksın ataman. yoksa taraftar artık saygıyı yok edecek hareketlerde bulunabilir.

    YanıtlaSil
  3. Ayrılık zorunlu hal aldı. Hoca çok yıprandı. 2-3 senedir Aziz Yıldırım-Turgay Demirel baskısında yönetim tarafından yalnız bırakılması, çok konuşması antipatik yaptı hocayı. Umarım yönetim plaket vb ile alkışlarla uğurlar. Hoca Türkiye'de çalışmamalı bir süre. Biz de kadın takımındaki modeli uygulamalıyız. Murat Didin, Erman Kunter, Orhun Ene yabancı olacaksa da Dusko Vujosevic.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir