22 Ocak 2017 Pazar

Karabükspor 2-1 Galatasaray, Tudor ve Riekerink'in çap farkı


Hakemi konuşalım, sabaha kadar üstelik. Cüneyt Çakır'dan ne bekliyordunuz ki ne buldunuz diyeyim hatta. Konuşulmalı da bu konu, konuşacağız elbette ama Levent Nazifoğlu gibi bu mağlubiyeti sadece hakeme bağlamak, "ne yapalım yani, bu maç için hocayı mı kovacağız" deme kolaylığına da kaçamayız. Aynen öyle, hocayı kovacaksınız. Bu mağlubiyet sonuna kadar Riekerink'e yazılır. Bu sezon çoğu puan kaybında olduğu gibi.

Josue dakika 82'de çıktı, 2-1 geriye düşmemizin ardından. İlk 11 başlaması bir yana, şu maçta 82. dakikaya kadar oyunda kalmasını başlıca konuşalım. İlk 45 dakikanın ardından yazdım, Josue ile boşa giden bir 45 dakika daha diye. Hayal kırıklığı işte, olmuyor. Ne forvetin arkası ne de kanatlarda, benim açımdan çok büyük hayal kırıklığı, beklentim vardı. 

Teoride doğrudur, Sneijder yokken Josue oynar dersiniz, onun alternatifi diye. Ama senin işleyen bir düzenin vardı, en azından sonuca ulaşan. Elazığspor deplasmanında forvetin arkasında oynayan Podolski ile iş yapmışsın, bu adam senin hücumunu taşımış. Konyaspor deplasmanında Linnes & Sabri Sarıoğlu kanadı iş görmüş, oradan amansız saldırmışsın. Tüm bunları bir kenara bırakıyorsun ve sağ tarafta Yasin Öztekin, forvetin arkasında Josue.

Yasin Öztekin iyi oynamıştır ayrı konu, oynadığı oyunu konuşmuyorum. Kadro dışı kaldı, döndüğü gibi yine 11'de, bu işin nedir yaptırımı? Josue olmuyor ama 82 dakika sahada, 3. oyuncu değiştirme hakkını düşünmüyorsun bile. 45'de yapman gereken hamleler vardı, Riekerink bekliyor ısrarla, oyuncu değiştirmiyor. Igor Tudor ise teknik direktörlük dersi veriyor resmen, bağıra bağıra geliyor. Poko, Yatabare ve Traore gibi isimler yok, bu isimlerin yokluğunda kazanamamak elbette Riekerink'e yazılacak. Çok önemli bir virajdı ama yıkıldık.

Olacakları az çok tahmin ediyordum, beklediğim gibi oldu. Top Galatasaray'da, o değişmiyor. Yüzde 63'le tamamladık galiba ama hücumda bir etki gören oldu mu? Top bizde kalsın zaten, rakibin planı o. Kaptıkları toplarla hızlı geliyorlar ve çatır çatır hücum oynadılar. Şöyle diyeyim, Tudor maç sonu diyor ki "en iyi oynadığımız maçlardan biri değildi". Riekerink ise diyor ki "iyi oynadığımızı düşünüyorum". Bu çap farkıdır, başka bir şey değil.

Eren Derdiyok'u forvette kullanıp, Podolski'yi onun arkasında serbest oynatmak gerekiyordu. Sahte 9 olayı güzel ama arkasında Sneijder olursa. Josue ile o iş olmaz, ceza sahasını Josue ile dolduramazsın. Bugün Josue'ye 3-4 tane orta açıldığını gördüm, Eren Derdiyok oynadığında o kadar kenar ortası alamıyor. Sneijder yokken başı kesik tavuk misali takım, akıl yok. Podolski'yle bunu doldurmak mümkündü, Podolski'nin dikine oynama özelliği gibi bir artıyı da ekleyerek ama bizler hücumu öldürmeyi, Bruma'nın ayağına bakmayı tercih ettik. Doğal olarak sonuç bu.

5 yorum:

  1. Tabi ki kovmayacaksiniz hocayi daha "iyisini" bulamazsiniz.Sayın yoneticinin agzindan cikan her cumle JOR un kukla oldugunu ispatliyor.Bir lutufmus gibi takim yonetimini JOR a biraktik diyor ama aslinda tam tersi bu bir itiraf, delil bence..Transfer süresinin dolmasina 9 gün kaldı.İnsallah internet faturalarini oduyorlardir.Scout ekibi mazallah futbolcu izleyemez internetten.Benim tavsiyem bu saatten sonra kumar oynamayip lig ikinciligini hedef yapip transferi yaza birakmalari.Hakem aleyhte etki etti kesinlikle ama ya sahada oynanan oyun nedir öyle? Bir gram ileri gitmedi oyun, sezonun ilk macindan beri.Tam umitleniyorsun ertesi hafta yine geriye gidis.Çok uzatmaya gerek yok.Son söz kuklayı oynatanlara: Bu kafayla giderseniz, taraftar floryanizi da, genel kurulunuz da ezer gecer bilginize...Lütfen işi profesyonellere terkedip sadece gerektigi gibi yöneticilik yapın yeter..Saygılar

    YanıtlaSil
  2. ya futbolcular, hangisi iyi oynadı. hocaya bence fazla yüklenp, oyuncuları es geçiyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. josue bırakın devre arasında ilk yarıdan 30 dakikadan itibaren oyundan çıkmaması lazımdı. selçuk ve de jong ile hücum hattı arasında maç boyu büyük bir boşluk vardı. josue ne yaptı aldığı her topu ezdi yada aldığı arkadaşına geri verdi. oyun içinde hiç yoktu bu da bruma ve podolskiyi onlarında etksi düştü çünkü josue ile bir varsayona girmediler ve onlara fazla top gelmedi. bir de hakan balta konusu var golde bence yine pozisyon hatası yaptı. her maç bunu yapıyor çok ağır ve hamlelerde geç kalıyor.

    YanıtlaSil
  4. Hiç boşuna kendimizi yormayalım. Bu G.Saray ın lig de alabileceği en iyi derece maalesef.4.ile 6. arasıdır. Hele şampiyonluk gibi asla mümkün olmayacak bir hayali de boşuna kurmayalım.
    En basitinden başlayalım. Bu takım pozisyon üretemiyor kolay gol yiyor. Karabük ün bugüne kadar attığı 15 golün sahibi 3 futbolcu yok takımda yok, Karabük ü yakalayacağın en zayıf döneminde yakalamışsın ve bu deplasmandan puansız dönüyorsun. Karabük kalecesi Ahmet in maç boyunca kurtardığı pozisyon yok. Bu kadar kötü bir G.Saray dan bahsediyoruz. Her maç aynı senaryo, yana, geriye oynanan karşı kalede tehlike oluşturmadan uzak rezil bir futbol. En güzel en doğru tanımı Uğur Meleke yapmış ‘ G.Saray formalı Anadolu takımı ‘
    Yıllardan beri şu defans göbeği kanayan yara. 20 metreden gelen top H.Balta nın başının üstünden geçiyor, adam zıplamıyor bile. Beşiktaş bu sezon yandan gelen havadan kafa golü yememiş. G.Saray ın yediği 18 golün 11 i yan hava topundan. Fener in iki stoperi Kajyer ve Strekil G.Saray da olsaydı bu gollerden eminim 15 i yenmezdi.Belli artık S.Kaya,H.Balta, Koray,S.Aziz olduğu sürece bu sorun devam edecek. Çözüm Fener in yaptığını yapmak paraya kıyıp çok üst düzey 2 stoper almak.
    Yenilen gollerde defansın yetersizliği kadar takım savunmasına diğer oyuncuların hiç katkı yapmamasının da büyük payı var. Selçuk kariyerinin en kötü dönemin de .Jousue G.Saray topçusu değil. Sneijder, Podolski, Bruma zaten adamı rahatsız etmeyen top ayaklarındayken etkili olan oyuncular. Eren bostan yutmuş gibi hareketsiz, bekle ki top kafasına gelsin.Takım savunmasına bu kadar katkı yapmayan adam varsa başarılı olmak tabi ki mümkün değil. Hafta sonu dünyanın değişik liglerinde bir çok maç izliyorum. G.Saray kadar takım savunması zayıf, temposuz, hücumda etkisiz kötü takım görmedim.
    Bir G.Saray lı olarak Uğur Meleke nin doğru saptamasıyla G.Saray ın gittikçe sıradan bir anadolı takımı düzeyini geldiğini üzülerek izliyoruz. Çok radikal kararlar alınmadığı, çağdaş güçlü bir klüp yönetimi iş başına gelmediği takdirde şu andaki Trabzonspor durumuna düşüp yıllarca orta sıralarda dolaşan takım olacağız endişeşini yaşıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Şuan Rikerinkten iyi hoca bulmak imkansız. Elinde iş bilmeyen bir transfer komitesi varken bu büyük bir başarı. Elinde iyi bir sol açık varken ve Sağ açığı kadro dışı bırakmışken sol açık almışsan hocayı suçlayamazsın.
    Ayrıca Sneijder e ceza vermeyen yönetimin suçuda büyük. Maçkolik e göre şuana kadar 21 sarı kart görmüş Sneijder. Büyük ihtimal ile % 90 ı itirazdan. Bugünkü yenilginin kabahatinin en büyüğü onda.
    Bugünkü 11 i eleştirmek mümkün değil. Podolski ve Eren ikilisini Trabzonspor maçında gördük ne yazıkki birlikte verimli olamadılar.
    Şuan ki kadroda ne yazıkki sadece 2 tane sağ açık var. Bunlar Yasin ve Sabri. Sabri oynadığında Sağ kanat organizasyonları rakip kaleden uzaklaşıyor. Yasin oynadığında daha verimli ancak bencillik göstermesi var.
    Alınan Gary Rodriquez de dediğiniz gibi sol açık ve sol açıktan başka pozisyonda oynayamıyor.(Tabi Bruma nın hiç sağ tarafa geçmemesine kızıyoruz)
    Takımın en büyük sorunu takımda pasör oyuncu olmaması. Linnes in oynayıp oynamaması değil. 2008 deki Gökhan Gönül ü 2009 daki Dani Alves'i koysak bile birşey değişmez. Ancak takımda sadece bir pasör var Sneijder. O olmadıkça bu özelliklere sahip tek oyuncu Josue. Josue olmadan tek plan 2010-2011 deki topu şişirmekten başka bir şey kalmıyor
    Takım ın orta sahası yok. Rikerink bu takımın hocası değil. 2009-2010 da takımın ortasahası yok Rijkarddamı bu takımın hocası değildi.
    Tabi Rikerink i eleştrebiliriz. Niye De Jonk yada Selçuk ikilisinden birini ikinci yarının başında kesip Ereni almadı yada niye Yasin çıktıda dediğim ikiliden biri çıkmadı diyebiliriz. Ancak niye Josue oynadı yada niye Ereni onun yerine oynatmadı demek anlamsız.
    Bu takımın çözümü Rikerink in gidip Igor Tudor un gelmesi mi? Böyle mi çözülecek. Tüm dertler böylemi bitecek ,hiç sanmıyorum. Igor Tudor iyi hoca olsa 10 maçta 2 galibiyet almazdı.

    Sanırım biz Galatasarylıların sorunu bu beğenmemek. Lucescuyu beğenmedik gönderdik, Jardel'i beğenmedik gönderdik. Biraz şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz gerek. 14 sene şampiyon olamayan takım, 2002-2012 arası 2 şampiyonluğu olan takım, 2008-2009 u 5 inci,2010-2011 i 8 inci , 2015-2016 yı 6ncı bitiren takımsın. Yüksekten uçtuğumuzu düşünüyorum bazen. Rikerink in kariyeri yok. Slaven Biliç Hırvatistanın başına geçtiğinde varmıydı yada Rijkaard Hollanda milli takımı yada Barcelonanın başına geçtiğinde varmıydı kariyeri yada Zidane Real Madrid gibi takımın başına geçtiğinde antrenörlük deneyimi mi vardı?
    Sezon başında kimin aklında vardı şampiyonluğu kovalamak, 3 üncülük bile bu sezon için başarıdır.
    Karabüğe yenilmişsin , ilk defa mı? hayır. Daha önce rakip kaleye gitmeden maçı bitirdiğin sezonlar maçlar olmuşken. Şansız bir penaltı yanlış son paslar, oyucu eksikliği ile kaybetmişsin maçı çok mu?
    (Bu arada Skibbe ile aynı puan toplanmış)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir