1 Ocak 2017 Pazar

Samuel Eto'o & Galatasaray, Podolski sonrası adına konuşmak gerekirse


Podolski'nin Çin'e transferi bekleniyor, bu transfer de bir noktada Galatasaray'ın ara transferde rotası olacak. Maddi şartlar çok olumlu değil ve birçok noktaya transfer lazım. Bu kaynağı yaratmanın en önemli yolu da bu görünüyor. Podolski'nin Çin'e transferi ile alakalı gelişmeler üzerinden ara transferi yorumlamak mümkün olacak.

Tabii Podolski ayrıldığında da Galatasaray'ın forvet hamlesi kaçınılmaz oluyor. Podolski önemli bir isim, takımın belki de en önemli gol ayağı. Kendisini bir kanat oyuncusu olarak görmüyorum artık, forvet kendisi ve bitirici noktasında da takımın en iyisi. Sezon içerisinde yaşadığı iki sıkıntı var ama, birincisi maç seçmesi, diğeri ise yaşadığı sakatlıklar. Podolski'ye de ne olursa olsun güvenmek zor, böyle bir teklif karşısında da herkesin "satılsın" deme nedeni biraz da bu.

Podolski sonrası adına konuşmak gerekirse, Galatasaray'ın maç alacak bir forvete ihtiyacı olacak. Tek başına sahneye çıkabilecek, yoktan var edecek, maç kazandıran bir forveti olmalı. Ara transferde de bu tarz bir hamle zor, kimse elinde olan değeri kolay kolay bırakmak istemez ve bıraksa bile bunun maliyeti yükselir. Genç bir hamle yapmak zor o pozisyona, ne vereceğini az çok kestirebildiğiniz bir isim olmalı ve yönetimin de bu konuda çok fazla alternatifi yok aslında. Bu biraz da yönetimin transfer kapasitesi ile alakalı tabii.

Eto'o konusunda mutlaka bir gündem doğacak, bunu biliyorum. Beşiktaş'ın istediği daha yüksek ama maliyet noktasında anlaşamadılar. Garanti bir gol ayağı arıyorlar, bu nedenle de onların da aklına gelen ilk isim Eto'o. Galatasaray'da da bu söz konusu olacak, tabii bu transferi Beşiktaş'ın yapıp yapmayacağıyla alakalı bir durum.

Antalyaspor'un Eto'o dan vazgeçeceğini düşünüyorum, şehir için büyük bir simge ama bir o kadar da önemli bir maliyet. Antalyaspor'a geldiğinde takımı, şehri ve ülkeyi böyle sahipleneceğini pek tahmin etmiyordum, Buraya geldiğinde düşüş noktasında da değildi, çakılma noktasındaydı hatta ama kalite baki dediğim forvet tipleri yaşları kaç olursa olsun tutunuyorlar ülkede, Eto'o gibi bir isimde büyük fark yarattı, takımını taşıyan isim oldu.

Bu noktada da yaşı ne olursa olsun, Galatasaray'da 1.5 sezon önemli işler yapabileceğini düşünüyorum. Hatta şampiyonluk yolunda doğru bir adımdır kendisi, ne verebileceğini bildiğiniz bir isim olması noktasında. Sneijder'le uyumu yüksek bir forvet, tek başına maç da aldırabilir, saha içinde de çok büyük bir karakter ortaya koyar. Çok fazla da hamle şansı yok, elimizde önemli alternatifler maalesef yok. Bu noktada hayır diyemem, Galatasaray'da görmek isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir