18 Ocak 2017 Çarşamba

Stancu'yu 5 milyon avro'ya alırken, haliyle böyle bir kariyer hayal etmiyorduk


Galatasaray onu 5 milyon avro bonservis vererek transfer ettiğinde beklenti daha başkaydı tabii. 23-24 yaş aralığıydı geldiğinde, daha iyi şeyler bekliyorduk ama biraz da yabancı kuralının kurbanı oldu diyelim. Fatih Terim onu takımda tutmak için son ana kadar uğraştı ama olmadı, önce Orduspor'a kiralandı, sonrasında da zaten Stancu'nun asıl kariyeri şekillenmeye başladı.

Orduspor'da gösterdiği o iyi performans sonrasında bonservisini 2.5 milyon avro'ya almışlardı, onlar adına da büyük yatırım oldu ama bu yatırımlar sonrası battılar. Stancu ise sonraki tüm kariyerini Türkiye'de şekillendirdi, ligin iyi forvetlerinden biri olmayı başardı. Tüm Anadolu takımında görmek ister, eminim. Galatasaray bir noktada Türkiye'ye kazandırmış oldu, aslında kendi ayağına da sıktı. Galatasaray'a karşı oynadığı her maçta gol atan, harikalar yaratan bir rakip yarattık aslında.

Orduspor dedik, sonrasında da Gençlerbirliği. Oraya da 1.5 milyon avro bonservisle gitti, uzun süredir de orada. Bir anlamda Gençlerbirliği kemik kadrosunun olmazsa olmazlarından biri oldu. 95 resmi maçı var orada, 35 gol 14 asist. Nokta santrafor değildir, gezerek oynar, bir anlamda Sasa Iliç misali gezer sahada. Ama hızlıdır, takipçidir, teknik bir isim. Kanat özelliği de, 10 numara özelliği de var.

Ligin özel gol silahlarından biriydi, hala da öyle ama bu sezonu hayal kırıklığı. Biraz sakatlıklarla geçti diyebiliriz, belki de bundan oldu Gençlerbirliği'nin ondan vazgeçmesi. Şimdi de 750 bin avro bonservise Bursaspor yolcusu, tecrübeye ve lige uyuma yatırım yaptılar. Sakatlık durumunu bilmem ama yaş aldıkça yükselmeye devam ediyor Stancu.

Bursaspor'un da onun adına bir yükseliş olduğunu düşünüyorum, mutlaka faydalı olur. Kubilay Kanatsızkuş'la devam ediyorlar, Necid'den beklediklerini alamadılar ve forvet noktasında bir hamleye ihtiyaçları vardı. Onlar da yeni bir isimden ziyade, bilinen bir isim dedi mutlaka. Gençlerbirliği açısından bakarsak,

Ocak ayında böyle köklü bir değişim ne kadar iyi bilemedim. Ahmet Çalık 2.5, İrfan Can 1,7, Stancu 750 bin avro. Üçü de kemik ve ideal kadronun vazgeçilmez isimleri diye düşünüyorum. Maddi ihtiyaçları olabilir, belki başka bir planları var ama böyle köklü değişimlerin de özellikle ligin devre arası adına sağlıklı olduğunu söyleyemem. Yaz dönemi telafi edilir ama şu dönem yerini doldurmak zor, ne kadar kazanırsanız kazanın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir