23 Ocak 2017 Pazartesi

Tudor'un teknik direktörlüğünü yaptığı, Hagi'nin futbol aklı olduğu bir yapı hayalim


Riekerink'le uzun bir gelecek yok, orası kesin. Bu sezon ortasında olacak tabii, Riekerink'le sezonu tamamlamak mecburi görünüyor. Ligin öyle bir ortamı var ki bir şekilde yarışta kalıyorsunuz, bu sezon şampiyonluk puan baremi aşağıda kalacak. Biz de o yarışın içinde devam ederiz ama şampiyon olma şansımızı düşük görüyorum, özellikle de Karabükspor deplasmanının ardından. Kritik virajdı, alamadık. Bu sezon çoğu kritik maçta olduğu gibi, kazanamıyoruz. 

Mesele bu değil, yeni teknik direktör noktasında konuşmak lazım. Yaz dönemini Fatih Terim uğruna kaybettik, Riekerink'le başlamak mecburi oldu ama sezonun öyle dönemleri var ki Riekerink'le bu iş olmaz denilen. Galatasaray iyi oynamıyor, Galatasaray gelişmiyor, Galatasaray kritik dönemeçleri alamıyor. Teknik direktör sayesinde kazanıldı diyebileceğim maç benim bir anda aklıma gelmiyor ama teknik direktör kaynaklı kaybedilen çok fazla maç yazarım.

Çap farkı demiştim aslında, Riekerink'in her maç sonu söylediği şey aynı "kötü oynadığımızı düşünmüyorum". Karabükspor maçında olduğu gibi, yorumu aynıydı ama Tudor'un söylediği şey ise "en iyi maçlarımızdan biri değildi". Bu çap ve vizyon farkıdır, Galatasaray'ın başında bir teknik direktör yok ama Karabükspor'un başında iyi ve başarılı bir teknik adam var. Teknik direktörleri yer değiştirin ya da Tudor'u sezon başından bu yana Galatasaray'ın başında hayal edin, sonuç zaten ortaya çıkar.

Tarihin en rahat şampiyon olunabilecek sezonlarından biri, iş biraz istikrara bakıyor ama Galatasaray teknik direktörden kaynaklı aleyhte girişimlere rağmen bir şekilde yarışta kaldı. Düşünün işte, bir de başında teknik direktör olsa. Bu sezonun kaybı yazık olacak, bu da haneye çok büyük bir eksi yazar. Maddi sorunlar diyoruz, Şampiyonlar Ligi gelirinden bir sezon daha uzak kalmak demek. Maliyetli bir kadro bu, transfer yapıldı, eksikler var ama malzeme çok kötü değil. Daha iyisi olmalı bu kadroyla, söylemek istediğim o.

Tudor'un da bağıra bağıra Galatasaray'a geldiğini düşünüyorum, herkes yakıştırıyor. Karabükspor'da devam edeceğini düşünmüyorum, bir sezon içinde geldiği noktayla kabına sığmayacak çünkü. Galatasaray'ın da teknik direktör noktasında dışa açılacağını düşünmüyorum, içeri bakacaklar ve en uygun aday Tudor olacak gibi duruyor. İsterim de, bu yönetime rağmen Galatasaray'da başarılı olabileceğini düşündüğüm teknik adamların başında geliyor.

Ülke şartları zorlaşıyor, ikna noktasında zorluklar yaşanıyor. Transfer noktasında da böyle, teknik direktör tercihlerinde de. Daha çok içine kapanacak takımlar, ya ligi bilen isimlere ya da bu coğrafyaya çabuk uyum sağlayabilecek isimlere bakılacak. Balkan çoğrafyası, Ukrayna gibi yerler mesela, doğru mantığın da bu olduğunu düşünüyorum. Karabükspor'da da bu yapıldı biraz, yabancı tercihleri bu yönde, maliyet noktasında da isim noktasında da çoğu doğru hamleler. Galatasaray'da da felsefe bu olabilir, isimler büyür ama bu coğrafyaya odaklanmak gerekecek. Tudor da bu felsefeyi iyi yönlendirebilecek bir teknik adam, ligi bilmesiyle de ön plana çıkacak.


Bir hatamız daha var, kullanamadığımız bir isim. O da Hagi, yıllardır Romanya'da harika işler yapıyor ve bir noktada Romanya'da yeni futbol döneminin temelini atmış durumda. Teknik direktörlük noktası değil konuştuğum, yarattığı futbol aklı. Galatasaray düşünmüyor ama, düşünmesi gerek, Hagi'yle çalışmak zorundayız, özellikle de şu zamanlarda. Gençleşmeliyiz diyoruz, maliyetler düşürülmeli ve yeniden yapılanmak kaçınılmaz. Hagi'nin bu noktada yeni dönem için doğru akıl olduğunu düşünüyorum ve teknik direktörlüğünü Tudor'un yaptığı, futbol aklının ise Hagi'nin olduğu bir yapı hayal ediyorum şu noktada.

Tudor'la alakalı şöyle bir yazı da yazmışım, görüşlerim hala geçerli, üstelik o güne nazaran da geliştiğini söyleyerek;

Devre arası içindi bu düşüncem, artık sezon sonuna döndü. Tudor'u Galatasaray'a yakıştırdığım en önemli nokta şu, Karabükspor'un oynadığı futbol. Oynadıkları bütün büyük maçlarda çatır çatır hücum oynadıklarını düşünüyorum, oynadıkları futbolla da keyif veren bir takım. Hızlı ve tempolular, eldeki malzemeye oranla da en iyi işi çıkardıklarını düşünüyorum. Yabancı noktasında iyi ama yerli noktasında yeterli katkıyı aldıklarını düşünmüyorum, o dengeyi sağlamanın yolu da maliyetten geçiyor. O maliyeti sağlayamadılar ama transfer başarılarıyla da sevdiğim bir ekip, Tudor'un da teknik direktörlük farkı büyük. Tecrübesi ve karakteriyle de büyük takımların başında gayet iyi iş çıkarabilir.

7 yorum:

  1. hagi nin futbol aklı mı? bırak kalsın. ne hagisi hocam.hagi den yönetici olmaz.

    tudor a gelirsek. daha öncede yazdım.bu yönetimle bu maaş tablosu ile bu oyuncuların keyiflerine kalmış düzende tudor galatasaraya gelmez.gelse bile başarılı olamaz.

    galatasarayda önce yeni ve proje üreten bir yönetim gelmeli.nerden öğreneceğiz proje ürettiğini.tolga cigerciye ve serdar aziz e 2 milyon avro maaş vermeyerek.

    oyuncuya dayalı bir sistemde teknik adamı yerler hafız.öbür türlü teknik adam amiyane tabirle şamar oğlanına dönüyor.

    öyle başa böyle tarak demiş atalarımız.haliyle senin bu yönetime tudor olmaz.rikerink olur.

    hagi zaten teknik adam olarak ta başarılı olamadı.misimoviçi kovması ve yerine culio yu transfer ettirmesi zaten skaldaldı.2 kez gelmiş.yeter.

    futbolculuk ile yöneticilik ve teknik adamlık başka şeyler hocam.

    hagi muhtemelen sadece sahibi olduğu şimdiki takımı çalıştırabilecek

    kendi ülkesinde en büyük oyuncunun romanya milli takımı poli ve steau bükreş maceralarının çok kısa sürmesinin nedeni nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hagi'nin yaptıklarını bir ara uzun uzun anlatayım :)

      Sil
  2. burak hocam,
    ne yazık ki, podolski, şino, selçuk, jong, sabri ile tempolu oyunu sürekli oynamak çok zor, maç içi oyuncuların performansına bağlı olarak bazen görüyoruz o kadar.
    bu oyuncu profilinde düşük tempo ve pas oyunu gerekli ve hoca onu oynatıyor, 2. denizli faciası olur yeni teknik adam (terim hariç) bu kadro ve transfer limiti ile.
    bu sezon görüntü farklı olmaz, güzel anları yakalayalım ve eğlenelim :)
    2.lik kötü değil, gelecek sezon play-off geçebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Tudor G.Saray için biçilmiş kaftan. Öncelikle genç ve başarıya aç.Yıllarca dünyanın en iyi takımlarından biri Juventus da yaklaşık 8 sene forma giydi.Çağdaş, çalışkan, tempolu hücüm futbolunu benimsemiş G.Saray ın bulabileceği en ideal hoca adayı. Kesinlikle kaçırılmamalı.Futbol mantalitesini Gerets e benzetiyorum.Size katılmadığım tek nokta Hagi ile beraber kesinlikle olmaz.

    YanıtlaSil
  4. İgor TUDOR: Hajduk Split 69 Maç Galibiyet 32 Atılan gol 117 Yenilen 89...Paok 45 Maç 17 Galibiyet Atılan Gol 68 Yenilen 45...Karabük 18 Maç 7 Galibiyet Atılan Gol 22 Yenilen Gol 26...Karabükten önceki veriler bence çok parlak değil. Karabükspor da bildiğim kadarıyla kadronun çoğunluğu lig tecrübesi olan futbolculardan oluşuyor.Kulüp yönetimi de tecrübeli ve lig takımlarına ait püf noktalarını biliyorlar.Yani takımın başında lig deneyimi olan bir direktör de olsa bence Karabük yine ligde bulunduğu yerde olurdu.Son GS maçında hakem o ilk golü vermese biz maçı alıyorduk.Hakemin etkisi ile o maç o skora geldi.Karabükün ilk yarı düzgün şutu yok. Tudor başarılı demek için bence şu an ligde 9.değil en kötü ilk 5 içinde olmalıydı takımı.Gelişim gösterir mi seviye atlar mı ? Neden olmasın öğrenmenin ilerlemenin yaşı yok. Bence GS için çok erken.Üstat Hagi için ise nasıl bir profesyonel futbolcu olduğunu anlatmaya gerek yok.Rol model arayan,kendisini göstermek isteyen alt yapılar için biçilmiş kaftan bence Hagi.Ama egosu yüksek olduğu için şimdilik tenezzül etmiyor.GS yönetiminin yerinde olsam buna zorlardım Hagi yi ..O kadar bahsettik kendisinden şu eski maçlarından bir kuple izleyelim de vasat ligin vasat topçularını izlemekten neredeyse kör olacak gözlerimizin nuru yerine gelsin ...Saygılar

    YanıtlaSil
  5. adsız

    karabük ilk yarıda hakemler tarafından doğranmasaydı ligdeki sıralaması farklı olurdu.eldeki orta düzey bir kadrodan ve yaşlı bir kadrodan en çok koşan takım yaratması takdire şayan.

    hagi nin futbolculuğu başka teknik adamlığı başka.idarecilik yeteneği yok hagide.karekter zaafı da diyebiliriz.futbolcuyken telefonunu çaldırmıştı sanırım.otobüsten hırsız diye bağırıyordu.olgunluk yönünden oldukça vasat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzeltme : haginin hırsızlar diye bağırması 2005 teki ilk teknik adamlığı sırasında olmuş.sonrada özür dilemiş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir