3 Ocak 2017 Salı

Vitor Hugo & Galatasaray, bu kaynağı nasıl yarattık?


Galatasaray'ın stoper konusunda iddialı işler peşinde olduğu kesin. Ahmet Çalık'la oyalanıyoruz ama belli ki 2 stoper birden alınacak, Chedjou'nun ayrılığı da kesin bu noktada. Ahmet Çalık veya benzer bir isim yine gelecektir ama Vitor Hugo ismi biraz iddialı oldu. Podolski'nin satışı da muallak, Çin gündemi doğdu ama altı dolmadı. Merak ettiğim şu, bu bonservisleri nasıl ayarlayacağız?

Victor Hugo için 6-7 milyon avro istendiğini biliyorum, ederi de bu. Galatasaray'ın ise 5 milyon avro önerdiği yazılıyor. Ahmet Çalık için de 2.5 milyon avro gibi bir rakam konuşuyoruz ve stoper için 7.5 milyon avro gözden çıkmış durumda. Ffp diyorduk, futbolcu satmamız lazım ve buna en yakın aday Podolski'ydi ama hala ses yok. Bu kaynağı nasıl yarattık bilmiyorum, daha bunun Garry Rodrigues ayağı var.

Düşündüğümüz, ihtiyaç olan bir stoper tarzı vardı ama biz farklı işler peşindeydik. En azından bahsi geçen isimlerin tarzı başkaydı ama Vitor Hugo'nun tarzına bakınca Galatasaray için iyi bir isim olduğunu düşünüyorum. 

Ne diyorduk, önce lider olsun. Victor Hugo lider stoper, Palmeiras savunmasının lideri. Sol stoper, 25 yaşında, 1.87 boyu var ve hava hakimiyeti de olan bir isim. Galatasaray savunmasının en büyük sorunları işte. Lideri yok yıllardır, havadan çok büyük zaaf yaşıyor ve Hakan Balta'nın üzerine çok yükleniyor, çünkü başka sol stoperi yok.

Oyun kurma yönü çok iyi değil ama kötü de diyemem, agresif bir oyuncu. Belki bu sorun olabilir, sert bir isim. Lugano'ya benzer bu noktada, tek hamleli ve çok hızlı diyemem ama sertliği var. Duran toplardan da çok fazla gol buluyor, Lugano'ya benzer bir yönü daha. 

Sol ve lider stoper olmasından kaynaklı da Serdar Aziz & Ahmet Çalık gibi isimlerle doğru tandemi kurmak mümkün, Hakan Balta'yı da tecrübe kontenjanından eklediğimizde ortaya iyi bir stoper rotasyonu çıkıyor. 

Yine de zor hamle tabii, maliyetli bir isim. Palmeiras zengin bir kulüp ve tok satıcı. Vitor Hugo'yla anlaşmak noktasında sorun olmaz ama bonservisi mutlaka zorlayacaktır. Ederi bu tabii, imkan varsa mutlaka transfer gerçekleşmeli. İlk yurt dışı deneyimi olacak bir de, uyum sıkıntısı da yaşayabilir ve Galatasaray'ın da geldiği gibi katkı verecek isimlere ihtiyacı var. Tarz olarak doğru isim, sessiz ve derinden ilerleyen bir iş oldu.

7 yorum:

  1. Ben bu haberlere çok temkinli yaklaşıyorum. Sidika Maiga`yı 500 bin dolara alamayan paşam Hugo, Çalık, Rodriguez, Aleix Vidal ve Santrofor mu alacak? Geçelim bunları efendim. Yönetimin ne vizyonu ne de parası var. Hayal alır hayal satar.

    YanıtlaSil
  2. 2 tane stoper almak ne kadar mantıklı hemde bonservisi ile. 5 tane hali hazırda stoperin varken. Kiralık almak daha mantıklı. Şuan zaten elden çıkartabileceğin sadece 1 stoper varken üstelik. Bunun yerine kiralik seçenek şuan için en iyisi olur. Bu anlamda büyük kulüplerin klübeye hapsettikleri iyi yetenekler bile zor olmaz.

    Benim gördüğüm kadarı ile liderlik vasfı ve sol ayak aradığınız stoper konusunda benim daha değişik bir kriterim var. Bizdeki stoperlerin çoğu 1980 lerin stoper dediğimiz tipte oyuncular. Bizim ise o yılların Liberosu tarzı bir oyuncularına ihtiyacımız var. Bu tarz oyucular genellikle sizin kriterinize uyan oyuncular aynı zamanda. Bu kriterlere uyan son zamanlarda gelmiş en iyi oyuncu da Lucas Neill.
    Bunun dışında bizlerin bir savunma yönü kuvvetli bir bek alması gerek. Sağ bek i bu arz seçmeyi önermiyorum. Çünkü Sağ kanatta Sinan ı değerlendirmenin yöntemi Eboue tarzı kanadı hücumda kullanan bir bekte yatıyor.
    Sol beki ise Hakan Baltanın bize geldiği ilk sezonki tarzı bir bek olması iyi olur. Bu anlamda İnişli çıkışlı bir grafik sergileyen Carole klübeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Balta'dan bek bu saatten sonra imkansız, kendi de oynamak istemiyor ve inanılmaz ağırlaştı.

      Sil
    2. Yanlış anlatmışım. Onu sol bek e çekmek değil onun ilk geldiği zamanlar ki gibi bir bbek almak demek istemiştim. Savunma gücü yüksek ancak çok çizgiye inmese ve 1000 lerce bindirme yapmasada hafifi hücumu olan bir bek benim kafamdan geçen sol bek için

      Sil
    3. Bence her iki beke de bir isim lazım, Carole ve Linnes'i alternatif durumuna alacak ama ara transferde zor duruyor. Düşüncede aynıyız yoksa.

      Sil
  3. 1-Riekerink takımın başında olduğu sürece Tiago Silva'yı alsak savunma sorunu çözülmez. O nedenle Podolski satılacaksa gelecek paranın tamamı harcanmamalı
    2-Oyuncu iyi hoş artıları fazla ama acabalar var bende. Çok fazla kayarak müdahale yapıyor, rakipler orta sahayı rahat geçip, sıkça savunma arkasına sarkabildiği için birebirde yakalanıp penaltı makinesine dönüşmesin. Ayrıca avrupaya uyum sağlayamama riski var.
    3-Geçtiğimiz Ocak ve Haziran transferlerinde hata rekoru kıran Özbek&özbek biraderler hangi futbol aklının yönlendirmesiyle transfer yapıyor?
    4-UEFA'nın FFP sopası kafamızda maaş bütçesini denkledik derken listede gözükmeyen Olcan Adın,Umut Bulut ve floryada takılıp maaşı cukkalayan elemanlara ödenen paraları UEFA yetkililerine nasıl yutturmayı düşünüyor Özbek efendi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanında oynayan isim önemli işte, süpüren, hızlı bir stoper lazım Vitor'un yanına.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir