27 Şubat 2017 Pazartesi

5li #8; Söz konusu Beşiktaş olduğunda

Bugün günlerden Galatasaray ve rakip Beşiktaş. Son yıllarda şansımızın inanılmaz tuttuğu ve uzun zamandır kaybetmediğimiz bir takımlardı, ta ki geçen sezona kadar. Zirve yarışından söz etmek istiyorsak kazanmamız gereken bir maç. Ama ben zirve yarışından bağımsız bakıyorum, mesaj maçı olmak zorunda, Galatasaray'ın yarınları anlamında. "The Tudor" demiş resmi hesap, bakalım nasıl bir sinerji olacak. Ben de Beşiktaş maçı öncesinde biraz nostalji yapalım dedim, kafamız da biraz olsun dağılır belki. Söz konusu Beşiktaş olduğunda başlığımız, aklımıza ilk hangi futbolcular geliyor? Sorduk ve güzel bir etkileşim aldık, katılan herkese teşekkür ederim..


Hasan Kabze

Galatasaray'ın iyi futbolcularından biriydi ama fazlası da değildi. Yine de bir ömür unutulmayacak, Galatasaray tribünleri onu her zaman selamlamaya devam edecek. Nedeni de 2005 - 2006 sezonunda oynanan Beşiktaş derbisi, Hasan Kabze'nin golleriyle geri döndüğümüz ve 2-1 kazandığımız. Hayatımda izlediğim en efsane maçlar arasında da ilk sıralarda yer alacak, o geri dönüşün sonunda şampiyon olacağımızı düşünmüyordum ama o yolda atılan en büyük adım oldu. Hasan Kabze'nin yaktığı ateşti, asla unutulmayacak.


Felipe Melo

Beşiktaş maçlarında Melo'nun kötü performansını hatırlamam ve bu maçların da en golcü isimlerinden biriydi. Psikolojik üstünlük kavramını dolduran isimlerden biriydi işte, bu tip derbilerde Melo'yu fazlasıyla arıyoruz. En unutulmaz anı diye bir şey yazamam, Galatasaray'ın sadece Beşiktaş maçları da değil, oynadığı ve kazandığı tüm büyük maçlarda Melo'nun imzasını bulmak mümkün.


Sasa Iliç

Sürpriz golcüdür, yine Beşiktaş maçlarının unutulmaz isimlerinden. Yine 2005 - 2006 sezonunda Ali Sami Yen'de oynanan Beşiktaş maçıydı, Iliç'in dönüşü vardı o maçta da. İlk yarısını 2-1 geride bitirmiştik ama 3-2 kazanmıştık, Iliç'in Galatasaray'ı ipten aldığı bir gün. İsyan sırası ondaydı ve hakkını fazlasıyla verdi. 


Milan Baros

Melo misali, Beşiktaş maçlarının en golcü isimlerinden biri. Baros'un Beşiktaş'a karşı pek boşu olmazdı, şansının tuttuğu bir takımdı ki Beşiktaş'a karşı 9 maçta 5 golü var. Özellikle de 2008 - 2009 sezonunda Ali Sami Yen'de oynanan ve 4-2 kazanılan maç. 3 golü vardı, 2'si penaltı gibi görünebilir ama golün her noktasında olan bir isimdi.


Johan Elmander

Aslında yazılacak çok isim var ama bir kere 5li dedik, 5 isimle sınırlandırıyoruz. Drogba'dan, Fleurquin'e, Sneijder'e ya da Aydın Yılmaz'a kadar gideriz, çok sayıda isim yazabiliriz. Elmander'le bitiriyoruz ama, onun da Beşiktaş'a karşı iyi maçları oldu, bir de efsane golü var. 2011 - 2012 sezonu, son dakikada atılan golle 3-2 kazandığımız Beşiktaş karşılaşması. Büyük bir isyandı, isyanı da taçlandıran isim Elmander olmuştu. Haliyle burada yazmadan geçemezdik..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir