17 Haziran 2017 Cumartesi

Bedelsiz ihtimal #3; Gaël Clichy


Sözleşmesi biten ve Galatasaray'a gelme ihtimali olabilir diyebileceğim futbolcuların yaş ortalaması hemen hemen aynı aslında, 30+ civarında geziyor. İlla bu isimler olmalı anlamında yazmıyorum, daha genç, maliyeti düşük, scout işi diyebileceğimiz adımlar elbette önceliğim olur ama bazı noktalar adına kalite arttırımı da fena olmayabilir. 

Sol bek pozisyonu gibi, Galatasaray'ın durmayan yarası olan pozisyon. Mini bir kronoloji yapalım, Hakan Ünsal'dan bu yana bir boşluk var orada. Bazı dönemlerde yama yaptık, idare ettik ama bir türlü dolduramadık. Hakan Balta en istikrarlı olanlarıydı ama hücumu yok dedik, Telles'in potansiyeli heyecan vericiydi ama istikrarı olmadı, Carole iyi başladı ama o pozisyonu dolduramıyor gibi birçok örnek verebilirim. 

Riera en iyileriydi, sol açık olarak aldığımız ama sol beke evirdiğimiz. Teknik özelliği mükemmel noktadaydı, sol bekten oyun kurardı. Savunmada falan da sorun yaşadı diyemem, en iddialı maçlara sol bek olarak başladı ve son dönemin en iyi sol bekiydi bana göre. Ama o pozisyonda uzun yıllardır bir boşluk var, sol bek transferi dediğimiz isimlerden beklediğimizi alıyoruz diyemem. Sağ bek konusunda daha fazla şeyler yazılır ama sol beki de es geçemeyiz.

Clichy'nin tecrübesini veya kalitesini tartışmaya gerek yok. Arsenal ve Manchester City formalarıyla izliyoruz yıllardır, ligin en önemli sol beklerinden biriydi. Guardiola geldikten sonra pozisyonu biraz kaydı tabii, Guardiola'nın beklerden stoper yapma sevdasından Clichy de nemalandı, bu sezon stoper gibi de düşünüldü. Sakatlık dönemleri de oluyor ama sezonda 30 maç bandında geziyor sürekli, düşüşte diyemem. Kolarov'la birlikte bir rotasyon içindeler, oynuyorlar. Her dönem bu ikiliyle alakalı ayrılık iddiaları konuşulsa bile kalıyorlar işte, Guardiola da bunun üzerine gidiyor.

Manchester City'nin onunla devam edeceğini düşünmüyorum, yeni sezon için o pozisyon adına bir hamleleri mutlaka olacak. Clichy'nin ise talipleri olacaktır, Galatasaray açısından düşününce zor gördüğüm bir hamle. Piyasası gayet yüksek, üstelik iddialı bir takıma transfer olmasını bekliyorum ama doğru vizyon böyle adımları olası kılabilirdi. Galatasaray adına gerçek bir sol bek katkısı almak mümkündü ki katacağı kalitenin çok büyük olabileceğini düşünüyorum.

Latovlevici gibi isimler yazılıyor sol bek için, Clichy'i bu noktada tartışmaya bile gerek yok. Tudor'un aradığı tempoya da, atletizme de öyle bir cevap verir ki. Müthiş bir sol bek ve sezon sonu sözleşmesi bitiyor, yaşı 31. Kalite ve tecrübesiyle de bu ligde yaratacağı fark büyük olurdu. Çok zor gördüğüm bir ihtimal ama keşke diyeceğim isimlerden..

11 yorum:

  1. burak hocam; bence bu tarz isimlerden çok dinamik genç/potansiyel oyunculara ihticamız var. onlara ilişkin de yazılar yazarmısınız lütfen.

    neden diye soracak olursanız, sebebi aşağıdaki liste:
    poldi 30+
    şino 30+
    selçuk 30+
    de jong 30+
    sabri 30+
    ched/hakan 30+
    takımın ihtiyacı olacan 30+ bargain (cm/fm terimi) değil :)
    tolga, carol, linnes vb.

    YanıtlaSil
  2. Sead kolasinac'ın sözleşmesi sene sonunda bitiyor sol bek için daha iyi bir isim olabilir. Yaşı 24 olduğunu düşünürsek uzun vadeli bir hamle olabilir. Clichy ile ücreti arasında bi fark olmaz ama talibi daha çok olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolasinac'ın bize bakacağını veya düşeceğini pek sanmıyorum işte :)

      Sil
  3. ingiltere görmüş üst düzey takımlarda oynamış maddi manevi doyuma ulaşmış oyuncuları buraya getirmek doğru değil.buraya gelecek.hedefleri bitmiş şekilde.para için gelecek gelirse.burdaki futbol ortamını görecek.rezillik.taraftar yok.stadlar ve çimler kötü.medya rezillik.ingiltere gibi düzeni olan kaos olmayan bir yerden buralara gelmek oyuncunun psikolojisini bozar aga.

    onunçün genç hedefi olan balkanlar doğu avrupadan yada güney amerikadan oyuncu tercih etmek daha doğru olur maddi manevi.

    bizim acilen akıllı bir yönetime ve akıllı bir projeye ihtiyacımız var.çileklerle bu işler yürümez.net

    YanıtlaSil
  4. Carole'dan bu kadar kolay vazgecilmemesi gerektigini dusunuyorum. Form durumundaki dususu gecici gibi gorunuyor. Eger agir sakatlik yasamazsa Tudor'la calisacagi sezon basi kampi ile kendini toparlar.alternatif olarak sol bekte daha iyi gozuken linnes var. Clichy bu anlamda luks transfer olur gibime geliyor. Asil sag bek transferine odaklanmamiz gerekiyor. 2 sag bek transferi sart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carole alternatif olur, fazlası değil. Hücumu yok çünkü. Stopere evrilebilir diye düşünüyorum. Hatta sol bek için Linnes de Carole'nin önünde.

      Sil
  5. hafız bedelsiz ihtimal dediğin oyuncunun 3 yıllık bedeli en az 12 milyon avro.bence başlığı değiştir :)

    YanıtlaSil
  6. bu arada senin genelde bedelsiz dediğin oyuncular yüzünden galatasaray ağır bedeller ödedi.riva satıldı.bence artık genç ve düşük maaşlı oyunculara yönelmek lazım.tabi bu yönetimle olacak işler değil bunlar.

    geçen uğur meleke yi dinledim.galatasaray leş oyunculara milyonlarca avro maaş ödüyor diyor.çok doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leş oyuncu diye bir tabiri yok, çok çarpıtılan yorum.

      Sil
    2. https://www.youtube.com/watch?v=URHsrRjeFJc

      video burda hafız.

      Sil
  7. Siz Gael Clichy demissiniz ancak bu adam bildigin Anthony Jashua yahu :) kardeş filan olmasınlar..."Elit" spor basınımizda yer alan haberlere göre o da geliyormus...Yaş 31...Cahit Sıtkı Tarancı sezonu ilan ediyorum bu sezonu :) Umarım yazdığıniz o genc futbolcularimiz bu abileriyle antremana cikma ve mac yapma firsati bulurlar...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir