16 Şubat 2017 Perşembe

Belki de hayırlısı olmuştur ki şu görüntü de öyle göstermiyor mu?


Yaz döneminin en heyecan veren ve beklenen olayı, uğruna gemileri yaktığımız adam. 15-20 günlük büyük bekleyiş, ucuna kadar geldiğimiz ama alamadığımız adam. Belki de hayırlısı olmuştur ki şu görüntü de öyle göstermiyor mu? Lass Diarra çok büyük bir futbolcu, pozisyonunun Dünya üzerinde en önemli isimlerinden biri. Seviyesi çok daha yükseklerde ama Lokomotiv Moskova ile alakalı bir dava süreci ve ceza derken aklı futbolda olmayan adam. Nerede o akıl dersek, parada tabii. Marsilya transferi sürprizdi mesela, uzun bir süre bu ceza kapsamında futbol oynayamamıştı ve Marsilya ona bir kapı açtı. Büyük kazanamadı, bu cezayı ödeyemedi ama bir sezon büyük fark yarattı. Bu sezon ise kayboldu, Lass Diarra'yı konuşamadık. Kariyerini sadece cezaya odakladı çünkü, parayla alakalı yaşadı, yaşamakta zorundaydı. Galatasaray'a transferi onun için fırsat olabilirdi, şartları da zorladık diye düşünüyorum ama büyük bir maddi külfet olacaktı, Lass Diarra acaba kafasını sadece futbola odaklayabilecek miydi? O zaman bunu düşünmedik, transferini istedik ama hayırlısı oldu diye düşünüyorum. Parayı aldığında köşesine çekilme ihtimali yüksekti, bu sezona bakınca da Marsilya'ya ve futbola odaklanamadı işte, Marsilya da sözleşmesini fesih etti. Şu an boşta, nereye gider bilmem. Yüksek ihtimal Çin'i zorlayacak, onun adına para kazanmak ve cezadan kurtulmak şu aşamada en önemli unsur..

7 yorum:

  1. UEFA sopası olmasaydı 4 milyon avro maaşı da Lokomotife ödemesi gereken tazminatı da öder "bonservisini Marsilya'dan bedava aldık o nedenle imza parası ödedik" açıklamasıyla soygunun üstünü kapatırdı yönetmesi gerekirken çalan kesim. Hayırlısına gelince de Jong'da ağırlığıyla derde deva olmadı tek yararı kazık miktarı 2.5 da sınırlı kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jong için bir şey diyemem, son gün gelmesi itibariyle. Öncesi tartışılır elbette. Lass konusunda haklisin ve o sözleşmenin de uzunluğu en az 4 yıl olurdu. De Jong ile 1.5 sezon imzaladin :)

      Sil
  2. 20 milyon euroya 8 adet çöp almak yerine 19 milyonu tek adama yani lass a gömseler daha iyi.. en azından "lass geldi" derdim. real de oynamış, 10 giymiş vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele şu, Lass eski Lass değil. Kafası başka diyarda..

      Sil
  3. türkçe yazdım sanıyorum. lass mükemmel, keşke alsaydık, büyük hata ettik demiyorum. madem ortada salaklık etmeden duramayan bir yönetim var. madem ortada birbirinden salak oyunculara 20 milyon saçmış bir yönetim var. madem o para kasadan çıkacak. bari lass için çıksaydı. heyecan getirirdi, kariyeri belli.
    ayrıca sakat falan değildi, geçen yaz gözde bir oyuncuydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Külfeti büyük. Yaşı malum, 4 sene kontrat, yıllık 4 milyon avro'dan. E cezasını da ödeyeceksin, zordu o iş. İyi ki de olmadı.

      Sil
  4. benim annamadığım olay şu: 65 milyon avro maaş bütçesi nedir aga. bu sanırım net maaş bütçesi.buda şu demek. 130 milyon avro avrupada 5 büyük ligde olursa vergilerle.

    neredeyse psg nin juventusun maaş bütçeleri ile aynı.napoliden fazla.

    fiyat performansta dünyanın en kötüsü olabiliriz .

    psg nin juventusun maaş bütçesiyle bu rezil veteran takım nasıl yaratıldı enteresan.sorgulanması gerekir.kabaca hesapladım napoli nin 40 milyon avro kemeksiz yıllık toplam maaşı.

    http://acetobalsamico.blogspot.com.tr/2016/09/serie-ada-yllk-ucretler-2016-2017.html

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir