16 Şubat 2017 Perşembe

Hırs görmek istiyorum, teknik direktör varlığını hissettirmeli


Galatasaray'la ilk idmanına çıktı ve kap açıklamasından da sözleşmenin detaylarına ulaştık. 1.5 yıllık sözleşme, yarım sezonluk alacağı ücret 400 bin avro, gelecek sezon ise 1 milyon avro kazanacak. 900 bin avro kazanan Riekerink'le kıyaslayınca gayet makul bir anlaşma. Tudor neredeyse hiç pazarlık yapmamış Galatasaray'la, bu işi çok istediği belli. Fesih maddesi noktasında da kulübün eli çok rahat ayrıca, bu şartların Galatasaray için oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.

Ekibiyle geldi, Karabükspor'da çalıştığı arkadaşlarıyla. Hari Vukas yardımcı antrenörü, Sandro Tomic kaleci antrenörü ve Toni Modric ise kondisyoner. Frans Hoek'in sözleşmesi fesih edildi, kendisinden faydalanamadık, çok değerli bir antrenördü. Muslera ısınamadı ama ona, yeni kaleci hocasıyla ilişkisini bu noktada merak ediyorum. Tudor'un olmazsa olmazı ise tempo, kondisyon. Sezonun şu zamanında yükleme yapmak imkansız ama Tudor'un takımlarının temposundan yola çıkınca ve bu sezon kondisyoner noktasında yaşadığımız istikrarsızlıkla Toni Modric'i merak ediyorum.

Ayhan Akman ve Fadıl Koşutan ise görevlerine devam etmekteler. Bana sorarsanız ortada bir başarısızlık varsa bu ekip işidir, hele ki Riekerink'in olduğu ortamda söz geçirememek veya bir fark ortaya koyamamak daha büyük başarısızlıktır. Ayhan Akman'ın görevine devam ediyor olması çok büyük bir hata, maalesef yönetimin Tudor'un yanında tutmak istediği bir haber kaynağı diyelim. Ülkeyi de anlamış, öğrenmiş bir yabancı teknik adamın yanında herhangi bir yerli isme gerek yoktu. En azından ekibiyle yola devam ediliyor, bu da bir şey, Galatasaray yönetimini düşününce.

İlk idmanın önemli bir bölümünü izledim, Tudor'un enerjisi hoşuma gitti. Zaman gösterecek tabii, ne olacağını zamanla izleyeceğiz ama enerjisi ve ateşi hoşuma gitti. Ben bunu seviyorum, hırs görmek istiyorum, teknik direktör varlığını hissettirmeli. Tudor genç bir teknik adam, 38 yaşında. Son 40 yılda da Galatasaray'da görev alacak en genç teknik direktör. Profil noktasında aradığımız isim, neler yapacağını göreceğiz.

Tudor'un henüz konuşulacak bir teknik direktörlük kariyeri yok, onun adına Galatasaray zirve noktası oldu diyebiliriz (gerçi yaşı çok genç) ama büyük bir futbolcuydu. Bundan kaynaklı da pr'ı büyük oldu. Juventus'un jesti çok önemliydi mesela, İtalya ve balkanlarda da bu hamle çok konuşuldu, sosyal medyada birçok paylaşım gördük. Galatasaray istemeden bir tanıtım daha yapmış oldu belki de. Juventus'un futbol piyasasına sunduğu önemli bir teknik adam daha işte, Lippi tedrisatından geçmiş. Conte, Zidane, Deschamps, Inzaghi, Ferrera gibi. 

4 yorum:

  1. 1- kondüsyoner bir yere kadar fayda sağlar.olay daha çok oyuncuda bitiyor.oyuncu kendine bakıp ekstra antremanlar yaparsa fit bir fiziğe sahip olur.özetle antreman yapıp kas torbası olan fiziklere sahip olunmuyor.uğur meleke yakın zamanda söylemişti.karabükte bir futbolcu arkadaşı söylemiş.biz ekstra çalışıyoruz diye.yiyeceklere dikkat edeceksin fittnes olayı önemli.galatasarayda ise antremandan eve evden antremana tam bi memur futbolcu tayfası var an itibariyle.

    2-''Fesih maddesi noktasında da kulübün eli çok rahat'' demişsin.oysa bu oldukça sakat bir durum.yani başkanın teknik direktörü çok rahat kovmasına neden olur.ki bu yönetime güvenmek oldukça zor.dün dedikleri şeyi ertesi gün yalan olduğunu çıkıyor.bu yönetimin igor a 1,5 yıl süre vereceğini düşünmüyorum .(maalesef)

    3-igor ve ekibinin aldığı maaş gösteriyorki bu transferde cebellezi indiragandi olayları olmamış.yani karabükte 600 bin avro (ekip dahil)alan tudor gaatasarayda 1 milyon avro ya anlaşmış.buda normal.indiragandi olayları olsaydı bu rakkam 2 milyon avrolar falan olabilirdi.malum indiragandi olması için karşılıklı anlaşmak gerekiyor.tudor tarafının oldukça dürüst şekilde hareket ettiğini söyleyebilirim.

    4-ayhan akman öğrenmeye açık bir isim ise ileride kendisi adına olumlu işlerde yapabilir.

    5-genelde teknik adam değişikliklerinde bir sıra gözetilir.yumuşak teknik adam kovulmuşsa hırslı bir teknik adam gelir.hırslı bir teknik adam kovulmuşsa(nedeni genelde oyuncu isyanları olur) yerine yumuşak mülayim (luce tarzı babacan vs) bir teknik adam tercih edilir.

    6- italya tedrisatından geçmiş genç antrenörler oldukça etki ediyorlar taktik anlamda.italya orta sıra takımlarını izle.karabük gibi alan daraltan çok takıma rastlayabilirsin.son napoli genoa maçının ilk yarısını izlemiştim.16. sıradaki genoa formda bir napoliyi acayip zorladı.teknik adamları ivan juric.

    sadece lippi tedrisatı değil olay.italya tedrisatından geçmiş bir simione var.oyunculuk ve kısa süreli teknik adamlık deneyimi.simione nin savunma futbolunu şekillendirmiştir.

    prandelli ve mancini olmadı.ama bunlar eski jenarasyon ve hedefleri dolayısıyla hırsları biraz sönük isimlerdi.iki isimde galatasaraydan gittikten sonra dikiş tutturamadılar.

    yeni nesil (70 doğumlu ve sonrası) teknik adamların profiline baktığımızda oldukça agresif olduklarını görüyoruz.simione conte unai emery vs . artık 90 lı yılların sonunda futbol oynamış isimler sazı eline alıyor.bu arada leonardo jardim de 74 doğumlu ve monoca acayip işler yapıyor.

    tudor ise en yeni jenarasyondan bir isim.ve geleceği oldukça parlak görünüyor.yeni bir ribery vakıası olabilir galatasaray adına.röportajdan anladığım sadece ilk oynayacağı maçı düşünen her maçı final gibi gören bir mantık içinde.simione de biraz böyle.her maç sanki cl finali gibi yönetir takımı.o maç bitince sonraki maça odaklanır.hedefe varıp varmamak ikinci plandadır biraz.tek tek maçların sonucu zaten belli bir hedefe varılır.ama önemli olan tek tek maçlardır.

    YanıtlaSil
  2. tabi tudor un gelmesi ile snijder rikerink ilişkisi ve söylentilerin doğru olup olmadığınıda göreceğiz.sneijderin saha içi hırsı ve oyunu onu galatasaraylıların gözünde ya daha da büyütecek yada aşağıya doğru çekecek.tudor geldi ben oynamıyorum havalarında olursa rikerink zamanında söylenen şeylerin gerçekliğide ortaya çıkmış olacak.

    keyiflerine göre takılan oyuncular zoru görünce küstüm oynamıyorum mu diyecek yoksa hırs yapıp yüksek tempolu oyuna adapte mi olacaklar.

    oyuncuya dayalı bir düzenden teknik adama dayalı bir düzene geçişte kimlerin eleneceğini göreceğiz.

    yönetim tudorun arkasında yanında durmazsa oyuncularında tudoru yeme ihtimali oldukça yüksek tabi.

    bu arada psg barca maçında birkez daha gördük ki koşmanın alan daraltmanın ne kadar önemli olduğunu.koşmadan toplu halde hareket etmeden barcayı o hale sokamazdı psg.top barca da iken psg adeta karabükspor mantığında idi :) bide top kendilerinde olduğunda yetenekli olduklarından fark açıldı.tabi sadece bu değil.top psg de iken barca galatasaray gibiydi :) eski barca nın pres gücünden eser yoktu.ileride 3 lü msn var.fazla pres yapmayan.yaşı ilerlemiş fiziksel temastan ve hızdan düşmüş bide ineaste var.oldu 4 oyuncu.busgets ve andre gomes fizikli ama çok hızlı değil.haliyle ne oldu? bu sezon top rakipte iken barca nın kalesine gitmek işten bile olmadı.

    fizik olarak dirençli olmayan takımlar dağılmaya oldukça müsait oluyorlar.fizikli takımlar ise yenilselerde genelde dağılmıyor.yetenek bir yere kadar işliyor.sonra devreye fizik giriyor.barca da psg de yetenekli.farkı yaratan psg nin etkin fiziği ve presi.

    YanıtlaSil
  3. 3-4-1-2 bekliyorum rize maçında.
    muslera
    şeju semih ahmet
    lines bruma tolga den jong
    şino
    poldi eren

    YanıtlaSil
  4. adil olmakla başlamalı bence...en büyük eksikliğimiz formayı adil dağıtmamak oldu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir