22 Şubat 2017 Çarşamba

Josue'de son haftalarda bir kıpırdanma var sanki


Josue'nin iyi başlayan bir Galatasaray kariyeri vardı. Ta ki Beşiktaş deplasmanına kadar, son dakikada kaçan o gol kılma noktası niteliğinde. Josue o golü atsa belki bugün kredisi çok daha yüksek olan bir futbolcuydu ama o gol kaçtı ve kredisi olmayan bir Josue izledik. O da bir türlü beklentiyi karşılayamaması itibariyle oluşan tabloyu biraz da kendisi hazırladı.

Beşiktaş maçına kadar olan süreye bakıyorum, ilk 5 haftada oyuna sonradan dahil olmuş ve bir şekilde etkisini göstermiş, Beşiktaş deplasmanı da dahil olmak üzere. Sonrasında kayıp, her fırsatta şans ona gelmiş, 10 numarada da kanatlarda da denenmiş ama olmamış. Transfer edilirken Sneijder'e alternatif yaratmak, yokluğu üzerine bir plandı. Bir önceki sezon Sneijder'in uzun sakatlık dönemleri vardı çünkü, alternatif yaratılamadı. Maliyetsiz, 25 yaşında olan bir Josue transferi de mantık bir adımdı, böyle isimleri denersiniz, son derece doğru bir hareket.

Neyse, bugüne geldik işte. Geriye dönük baktığımızda bir hayal kırıklığı var gibi duruyor ama Josue için son zamanlarda da bir kıpırdanma var sanki. Akhisar karşısında 8 numarada izlemiştik mesela, hareketliliği büyük bir artıydı. Galatasaray orta sahası temposuz maalesef, Josue hareketli oyunuyla bile etki etmeyi başarmıştı. Ya da Rize deplasmanı, Sneijder'in yokluğunda 10 numaraydı ve ilk yarıda yine istediğimizi aldık diye düşünüyorum. Kendi sahamızda kaybettiğimiz Kayserispor deplasmanında da bence oyuna girdiğinde etki etti. Bir kıpırdanma var ve elbette Tudor onun için de bir şans olacak.

Tudor atletizm ve tempo istiyor. Atletizm noktasında Cavanda'nın dahi şans bulabileceğini yazdım, o şansı bir noktada mutlaka bulacak. Carole'nin stopere dönüşme ihtimali ya da, yine atletizm noktasında. Josue ise hareketli oyunuyla tempo noktasında bir fırsat yakalayabilir ve Beşiktaş karşısında olası sürpriz ihtimallerinden birinin de Josue olabileceğini düşünüyorum. Sneijder'in maçta olup olmamasından bağımsız bir şekilde.

Tudor'un Beşiktaş maçı dokunuşlarını merak ediyorum ve tahmini güç olacak. 4-2-3-1'le devam gibi görünüyor olsa bile Karabükspor'la Beşiktaş'ı yendikleri maçta 3'lü savunma ve kalabalık orta sahayla çıkmışlardı, işi de orta sahada bitirdiler. Bu kadar kısa sürede ve taktiksel esnekliğe hazır olmayan bir takımda bu dönüşümü kısa sürede sağlaması güç. Ama bazı sürpriz oyuncu tercihleri olabilir, Josue veya Cavanda gibi, beni hiç şaşırtmaz. 

Selçuk İnan'ın da Tudor döneminde çıkış yakalayabileceğini düşünüyorum ama tarz noktasında Tudor'un çok tutmayacağı isimlerden biri de olabilir gibi bir düşüncem var. O olmadığında ise Josue o pozisyon için en uygun aday oluyor. Tolga Ciğerci'nin hücum noktasında yaratıcılığının olmadığını düşünüyorum, Josue ise o konuda daha yetenekli ama oyun anlamında dönüşüm yaşaması gerekecek. Sezon başında 8 oynayabilme ihtimali olmadığını söylüyordum ama şartlar bizi bu noktaya getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir