3 Şubat 2017 Cuma

Lasme / McCollum, ikisinin arasında kalsak?


Euro Cup şampiyonu olan kadrodan doğan iskeleti korumak gerekiyordu, koruyamadık. Lasme, McCollum veya Chuck Davis gibi isimler önemliydi ama bazı nedenlerle olmadı işte. Lasme'nin cezası, Chuck Davis'in sağlık sorunları ve basketbolu bırakması gibi. McCollum kalabilirdi ama, o noktada Ergin Ataman da pişman ama hata onun. Sadece Galatasaray'a odaklanamamasından kaynaklı bir sorun, Milli Takım'dayken elden kaçtı işte. Bunu kendisi söylüyor, ben uydurmuyorum.

Dentmon, Russ Smith gibi isimler geldi ve olmadı işte, giden paralar çöpe. Fitipaldo uydu, çok güzel bir katkı veriyor ama Galatasaray'ın aradığı şey biraz daha farklı, sadece Fitipaldo yetmiyor. Son periyotta veya hücumlarda topu eline verebileceğimiz bir isim yok. Son hücumlar noktasında Micov'a bakıyoruz, o da kendi oyunu içerisinde yapamıyor. McCollum'la farklıydı bu işler, geçtiğimiz sezon gelen Euro Cup şampiyonluğunun anahtarlarından biri ondaydı, son periyotlarda oynadığı oyunla.

Gündeme geldi, dönebilir mi derken Darüşşafaka devreye girdi, işin sonu da paraya bağlanırsa bizim şansımız az. Dönsün isterim, tek bir yabancı hakkı kaldı ve McCollum'un da Çin Ligi'nde sezonu tamamlanıyor. Euroleague'de iş işten geçti ama lig noktasında farkı büyük olurdu. Uyum derdi yok, hocayı, bazı oyuncuları ve taraftarı bilen, Galatasaray'ı koklayan bir adam. Keşke geri dönse.

Bir de işin Lasme tarafı var. Cezası kaldırıldı, basketbola geri dönebilecek. Ama Türkiye'de farklı bir süreç var, Galatasaray'ın haklı olduğu ama zamanında cas'a gitmediği için bir şey elde edemeyeceği. Lasme, Dünya'nın her yerinde oynayabilir ama sezon sonuna kadar Türkiye'de oynayamaz gibi duruyor. Euroleague'de iş işten geçtiği için de Lasme'lik bir durum kalmıyor. Artı olarak tek bir yabancı hakkı var, son ismi nokta atışı yapmak zorundayız.

Lasme bir simge, bu noktada McCollum'un da önünde. Yaşı 34 oldu ama mücadele noktasında üst noktada bir adam. Takım içinde varlığını hissettiren isimlerden, ne durumda bilemem ama yeni sezonda Lasme'ye hayır diyemezdim. Bütçe düşecek ama Ergin Ataman kalırsa yine bir sınırda olacak, mutlaka hedefi de yine Euro Cup şampiyonluğu olarak belirleyeceğiz. O bütçe içerisinde de Lasme'ye ayrılan bir yer olabilir, Lasme ne durumda görmek lazım..

Bu sezon Lasme olsun isterdim mesela, Tyus iyi başladı ama devamını getiremedi. Pleiss'in yarattığı fark büyük oldu, Tyus ise onu destekleyemedi, istenilen durumda değil. Pleiss / Lasme ikilisi çok daha farklı bir ikili olabilirdi, sertlik ve mücadele anlamında Pleiss'i çok daha sağlıklı şekilde destekleme imkanı bulabilirdik..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir