17 Şubat 2017 Cuma

Paok günlerine bakalım, Tudor & Garry Rodrigues


Tudor konusunda tek yazıda destan yazmak yerine, kendisiyle alakalı bazı konuları ayrı ayrı yazmayı tercih ettim. Garry Rodrigues konusu da onlardan biri, bildiğiniz gibi kendisi Tudor'un Paok'tan eski öğrencisi. Galatasaray'a transferi konusunda dahli var mıdır bilmem, bu konuda bir yorum yapamam ama Galatasaray günlerinde Garry Rodrigues'den fazlasıyla faydalanacağını düşünüyorum. Neden mi?

Paok günlerine bakmak lazım, Garry Rodrigues'i nasıl kullandığı üzerine. Tudor için taktik esnekliğe çok müsait olduğunu yazıyoruz ve farklı dizilimler göreceğimizden de eminim. Bu Rizespor maçında olmayacak ama Beşiktaş karşısında mutlaka farklı bir dokunuşu olacaktır. Onu da üçlü savunma ve daha kalabalık bir orta saha hattı şeklinde düşünüyorum, Garry Rodrigues de o dizilim adına önemli.

Carole'nin yeterliliğini çok tartışıyoruz, sol bekte istediğimiz bu değil. Hatta Carole geçen sezonun da altında kaldı, Linnes oynadığı her maçta özellikle hücum noktasında daha farklı işler yaptı. Carole'yi kazanmanın yolu ise sol bekten ziyade stoper, stopere evrilecektir. Tudor atletik oyuncuları seviyor, stoper rotasyonuna baktığımızda da bu atletizme yatkın bir adam Carole. Ayrıca üçlü savunma tercihlerinde bek oyuncularını da bu savunma hattı içinde oynatmış, Carole'nin bu anlamda yeri kesin ve ondan boşalacak sol taraf kontenjanı adına da bir numaralı aday Garry Rodrigues.

Garry Rodrigues'i çokça defansif ağırlığı yüksek şekilde kullanmış Tudor, sol bek denenmişliği dahi var. Biz kendisini daha çok patlayıcı özelliğiyle tanıdık, özellikle kenardan geldiğinde hücum adına önemli bir patlayıcı silah. Çok hareketli ve aktif olduğunu gördük, sürekli arıyor, pası istemiyor, pasa koşuyor. Bu hareketliliği de sol kanat için bir numaralı aday olmasında etken, arkasını toparlayan bir Carole olacak ama Garry Rodrigues'i oyunun iki yönünü oynarken çok izleyeceğiz. 

Muslera
Çalık Chedjou Carole
Linnes Ciğerci Selçuk Garry
Sneijder
Bruma Podolski

Bunun gibi mesela. 3-4-1-2 gibi yazdım ama bunun farklı varyasyonları da olacak (3-4-3, 3-3-3-1 gibi) ama savunmada temel düşüncesinin üçlü olacağını düşünüyorum. Bazı futbolcuların pozisyonları da değişebilir, De Jong stopere geçebilir, Bruma'yı forvet yazdım gibi. Ama sol kanadın bir numaralı ismi Garry Rodrigues olur diye düşünüyorum, o pozisyonu da gayet iyi oynar..

7 yorum:

  1. Garry Rodrigues'i sol kanat oynatması gibi Bruma yı sağ kanat oynatabilir belki.İleride de Eren ve Podolski yi birlikte kullanabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı anda Garry sol, Bruma sağ bu düzende. Hatta o pozisyonun futbolcuları kanat bek diyeceğimiz tiplemede futbolcular olmalı. Garry hareketliliği ile kurtarıyor mesela.

      Sil
    2. sadece bu sene bu düzende oynamak isterse denenebilir diye söyledim çünkü Carole nekadar Galatasaray için yetersiz bir bek oyuncusuysa Linnes in de yetersiz olduğunu düşünüyorum

      Sil
  2. Carole çok sakar bir oyuncu stoper de oynarsa zarar verebilir

    YanıtlaSil
  3. carole yerine hakan balta şimdilik daha iyi olur gibi. Çünkü hava topu hakimiyetimiz boylara rağmen hiç yok. Tehlikeli bölgede özellikle karabük maçında işini o bölgede şansa bırakan bir carole izledik.

    YanıtlaSil
  4. tudor bruma carole yada bruma linnes kanadının zaaflarını görmüş olacak ki bruma rizeye götürülmedi.bruma nın rizeye götürülmemesinin başka bir açıklamasını bulamıyorum.tudor muhtemelen 4 lü iki blok un rakip karşısında sağlam ve yakın durmasını ve orta 4 lünün aktif pres yapmasını istiyor olabilir.yasin in son dönemdeki hırsı bu bakımdan dikkat çekici

    YanıtlaSil
  5. tabi brumanın bırak ilk 11 i ilk 18 dışında kalması enteresan.acaba bruma ile başlayan iş selçuk ve sniejder ile devam edecek mi?poldi misal.top rakipte iken adeta sahada geziniyor eli belinde.eğer bu olay sadece brumaya özelse ileride sıkıntı olur adalet açısında.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir