8 Şubat 2017 Çarşamba

Korku şu, Riekerink'le içerideki derbileri kazanamama ihtimali


Riekerink'le alakalı çok sayıda yazılar yazdım, yine de kısa bir özet geçeyim. Geçen sezon gemiyi bir şekilde karaya yanaştırdı, yeni sezonda Fatih Terim hayali gerçek olmayıp, zaman da kalmadığında göreve mecburen geldi, yaz dönemi özellikle kadro dışılar anlamında olumlu şeyler yaşattığında tarafımdan "bey" olarak ilan edildi, sezona da iyi başlandı ama devamında Riekerink'le bu işin asla olmayacağı da ortaya çıktı. Trabzonspor / Başakşehir mağlubiyetleri sonrasıdır bu desteğin bitmesi ama buna rağmen hala yarışın içerisinde olmak bir umuttur.

Çok daha öncesinde gerçekleşmesi gereken bir hamleydi, ligin ilk yarısı bittiğinde mesela ama ısrarla görevde tutulmaya devam etti. Belki sezonu da tamamlayacak, bilemiyorum. Çıkan haberler kaynaklı bir yorum yapacağım, bu yazacaklarım asla bir duyum değil. 

Kayserispor maçının ardından Riekerink'le yolların ayrılacağı ve göreve Raşit Çetiner / Tugay Kerimoğlu ikilisinin geleceği söyleniyor. Tugay Kerimoğlu yerine Hasan Şaş'ta olabilir veya x bir Galatasaraylı. Sezon sonuna kadar olan düşünce bu, yeni sezonda ise hedef Igor Tudor gibi duruyor. Daha önce de yazmıştım aslında, sezon sonuna kadar Raşit Çetiner'le devam edilebileceğini düşünüyorum. 

Yönetimin bu düşüncesinde de neden şu olabilir, Riekerink'le içerideki derbileri kazanamama ihtimali. Yüksek bir ihtimaldir bu, Riekerink'in büyük maçları kazanamayacağını düşünüyorum. O maçlarda ihtiyaç olan taktik, teknikten ziyade coşkudur, motivasyondur. Bu ikisi de Riekerink'te mevcut değil, Sneijder'le de bir yere kadar kazanabiliyorsunuz. O coşkuyu, motivasyonu hissetmek lazım, liderle fark 5 ve içeride Beşiktaş'ı yendiğin an her ihtimali konuşmaya başlarsın. Şans var yani, bu şansı zorlamak gerekiyor. Riekerink'le devam edebilecek bir şans değil bu.

Riekerink kontrolü kaybetti, bu bir gerçek. En son örneği vereyim, Başakşehir maçının ardından verilen 3 gün izin mesela, ödül gibi değil mi? Oysa son 3 yılın kupa şampiyonu Galatasaray'ın önce gruptan çıkmak için verdiği mücadeleye bakalım (Tuzlaspor, Erzincanspor ve Elazığspor gibi rakipler karşısında), sonra da Başakşehir karşısındaki görüntüye. Bu disiplinin olmadığını gösterir ki zaten yoktu o disiplin, hep konuşuldu bunlar. Kontrolü kaybetti, sanmıyorum ki arkasında 1 kişi bile olsun. Yolların ayrılması bütçe yokluğundan mıydı bilmiyorum ama Riekerink'le bu sezonun bitmemesi gerekiyor. Hala şans var, zorlamak lazım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir