11 Şubat 2017 Cumartesi

Schilb'in hakkını verelim ya.. Bu sezon özelinde, öyle hak ediyor ki


Felaket başladığımız sezonda iyi bir ivme yakaladık, geç de olsa. Euroleague açısından iş işten geçti ama bu ivmeyle birlikte lig adına bir ihtimal olacak. Kötü kadro planlamasıyla başlanan sezon, oyun kurucu noktasında yapılan hatalar, gelen giden oyuncular derken iskelet bir şekilde oturdu ama geç oldu. 

Euroleague'de ilk deplasman galibiyetini nihayetinde aldık, Barcelona'yı deplasmanda yenmek prestij açısından önemli oldu diyebiliriz, keşke bir ihtimal olsa. Neyse, buna takılmıyorum, maalesef olan oldu. Şu var, Ergin Ataman'la alakalı Milli Takım gündemi kapandığından bu yana sağlanan bir ivme var. Yıllar içerisinde konuştuğumuz bir numaralı konu hocanın ne kadar motive olabildiğine yönelikti. 

Konuşulmaması gereken bir konu ama Ergin Ataman'la alakalı bu sorun hep konuşuldu ve böyle de bir sorun vardı. 2.5 yıl şunu konuştuk, Ergin Ataman acaba bırakacak mı, ne yaparız, ne ederiz gibisinden sorular. Son dönemde bu konuda tepkiler yükselmişti, Galatasaraylılar açısından da sorgulanan bir durum olmaya başlamıştı. 

Bu da kapandı, kapandığı zamandan bu yana da nasıl bir ivme yakaladığımız ortada, daha doğrusu Ergin Ataman'ın motive olduğunda, hedefe odaklandığında yapabilecekleri. Yeni salon yapıyoruz, kültürü yükseltmekten, ekol olmaktan bahsediyoruz. Ona da en iyi Ergin Ataman yakışacaktır ve Milli Takım mevzusundan sıyrılan Ergin Ataman'ın en önemli dalı Galatasaray. 

Aslında başka bir şey yazacaktım, konu dağıldı. Basketbolla alakalı bu sezon birçok olumsuz nedeni saydık. Savunamamak, kötü kadro planlaması, transferler, defolar gibisinden. Mevcut yapı içerisinde konuşuyorum, elimizde olan imkanlarla alakalı. Birçok defosunu sayarız, savunamaması gibi, en büyük sorun o. İyi bir hücum silahıdır ama güvenemezsiniz ya da, en zor anda ortadan kaybolabilir ama büyük karakterdir, kimse tartışamaz. 

Geçen sezonuna ve mevcut kadro yapısına bakarak konuşuyorum, Blake Schilb önemli işler yapıyor, büyük oynadığı maç sayısı fazla. Bu sezon özelinde yazıyorum, hakkını vermek lazım, hak ediyor. Oyun aklı özellikle, şu sistemin olmazsa olmaz noktası belki de. Sinan Güler ve Micov'u geçmiş yıllara oranla daha çok eleştirdiğimiz, oyun kuruculardan beklenen katkıyı da alamadığımız ortamda..

1 yorum:

  1. Barcelona maçı enfesti gerçekten. Schilb'e Tyus ve Diebler'i de eklerim. İyi iş çıkardılar. Lige gelince; play off yapamayız diyordum. Artık yaparız hatta rakibe bağlı olarak tur bile atlayabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir