6 Şubat 2017 Pazartesi

Sneijder'in yokluğunda olmazsa olmaz "4-4-2"


Başakşehir'e yenilip Türkiye Kupası'na veda etmenin ötesinde, bazı sakatlıklar maalesef şampiyonluk yarışı adına da handikap yaratacak. Selçuk İnan veya Carole'nin sakatlığına çok takılmıyorum, belki bu sayede forma hak edenlerin sırtına da geçebilir ama Sneijder'in yokluğu mutlaka etkileyecek. Çok formda ve Galatasaray da onsuz yapamaz durumda. Beşiktaş maçına kadar yok gibi görünüyor ama teselli noktası fikstür. Tabii doğru 11 uygulandığı sürece, yoksa fikstürün de bir avantajı olmayacak.

Sneijder'in yerine Josue olmuyor, Başakşehir maçında da tekrar edildiği üzere. Josue'nin yerini 8 numarada bulmuştuk, ilk transferinde orada oynayabileceğini düşünmemiştim ama o değişimi sağlayabildi. Orta sahamızın hareketsiz olduğuna değinmiştim, Josue o hareketi sağlamıştı ama yine 10 numarada denendi. Başakşehir karşısında Sneijder'in yerine giren isim Eren Derdiyok olsa ve Podolski o pozisyona geçse daha iyi olabilirdi.

Sneijder'in yokluğunda çare biraz daha 4-4-2 gibi sanki. Eren Derdiyok ve Podolski'yi yan yana kullanmak, 8 numaraya ise Tolga Ciğerci veya Josue'yi yazmak. Podolski forvet oynadığında da serbest oyuncu rolünde ve bunu iyi yapıyor. Başakşehir karşısında da zorladı, bana sorarsanız elinden geleni yaptı ama olmadı. Eren Derdiyok'u onun önünde kullanmak ve Podolski'nin şut özelliğine güvenmek lazım. 

Orta sahada da Josue veya Tolga Ciğerci'nin temposu mutlaka artı sağlayacak. Daha önemlisi ise Linnes noktasında, hak ettiği forma ona geliyor. Carole ile istatistiklerini kıyasladım, Linnes çok daha az oynamasına rağmen gol ve asist istatistikleri var, önemli bir hücum kozu. Sol bekte üstelik, kendisine göre ters ama oynayabiliyor, en azından Carole'nin önünde. Carole ise bir defansif handikap durumunda, maç içerisinde onun yarattığı defansif sıkıntılı kapatmak ekstra bir görev. Linnes hücumu ile rakip kanat veya beki için zaten tehdit, çıkartmıyor onları. Başakşehir maçının 2. yarısında Linnes'i izledik, fark ortadaydı.

Muslera
Sabri Çalık Balta Linnes
Yasin Jong Ciğerci (Josue) Bruma
Podolski Derdiyok

Bu sakatlık sürecinde sahaya sürülmesi gereken 11 bu. Josue'yi 10 numarada kullanmak bir anlam ifade etmez, 8 oynamak zorunda. Selçuk İnan ve Carole'nin sakatlıkları da belki yeni bir yol açacak, hayırlı bir duruma dahi vesile olabilir. Sakatlık üzücü bir durum, kimsenin başına gelmesin ama bazı futbolcular da başka türlü formayı alamıyor. İyi de bir yedek kulübesi var artık, en azından hücum alternatifi noktasında. Bunları kullanmak lazım ama teknik direktörsüz devam etmek inanın çok zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir