10 Şubat 2017 Cuma

Son dönemin modası, Galatasaray'ın en iyi yabancı 11'iniz?

Son dönemin modası bu olmuş olabilir, herkes Galatasaray'la alakalı yabancı 11 kuruyor. Nostalji bu blogun olmazsa olmazı tabii, ben de buna kayıtsız kalamadım. Twitter'da da sordum, yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim, güzel bir etkileşim aldık. Benim bu konuda yorumum genelde şu yönde oluyor, kendi izlediğim dönemi konuşmayı tercih ediyorum. Yorum yaparken bunu düşünürseniz sevinirim ve sizlerin de kadrolarını yorum bölümüne bekliyorum. 1 ve 2. takım gibi ayıracağım, 2 ayrı kadro kuruyorum, bazı isimlere kıyamadığım için.


Bu kadrolar daha çok fantezi amaçlıdır, şurada bu oynamaz, bununla bu yan yana olmaz gibi olaylara takılmamak gerekiyor. Bu 11'in en zayıf karnı sol bek, hatta Galatasaray'ın yıllar içerisinde genel olarak en çok sorun yaşadığı pozisyon. Riera'dan daha iyi bir yabancı bulmak zor, Telles yazacaksınız olmadı ya da Gustavo Victoria Mendez'e kadar ineceksiniz, tablo bu. Kanatlarda da yeterli kalite yok mesela, Kewell ve Keita gibi isimleri düşünürsünüz ama bu forvetleri birbirinden ayırmak istemedim. Baros gördüğümüz en komple santraforlardan biriydi, Jardel büyük bir gol silahıydı, Drogba ise yıldız. Sağ bek konusunda da itirazlar olabilir ama Capone'yi stoper rotasyonuna da, sağ bek rotasyonuna da yazarsınız, asla sırıtmaz. Sessiz kahramanlardandır, hakkını vermek gerekiyor. Muslera benim izlediğim en büyük kaleci, stoper tandemi veya orta saha noktasında da sanırım kimsenin itirazı olmayacaktır.


Taffarel gibi bir kaleci b takımında mı olur demeyin, Muslera'nız varsa oluyor işte. Sol bek noktası zayıf demiştim, elimizde fazla bir alternatif yok. Stoper tandemine yine kimse itiraz etmez, ikililer noktasında büyük bir istikrardı. Eboue ise önemli bir sağ bek, Perez'i de yazmak mümkündü ama Eboue bir adım önde kaldı. Kanat rotasyonu için fazla alternatif yok, Kewell ve Keita'yı bu yüzden yazmadan geçemedim. Ilic özel karakter, Elmander ve Saidou gibi. Lincoln'ü ise yazmadan geçmek olmazdı, o istatistikler bu kadroda olmalı dedirtti ve biraz geriye çekmek durumunda kaldım.

3 yorum:

  1. Muslera -
    Flipescu, Popescu, Stump, R.Ljung-
    Rotariu,Melo,Sneijder,Hagi-
    Ribery,Elmander.

    İsimler değil, öncelik verimlilik olmalı..

    YanıtlaSil
  2. Taffarel
    Ufaluji Popescu Götz
    Keita Melo Prekazi Ribery
    Hagi
    Drogba Kosecki

    Hem nostaljik, hem fantastik, bi dakika ya aslında olur neden olmasın ki :)

    YanıtlaSil
  3. Benim 11 im
    Muslera
    Eboue Ufaluji Lucas Neill Riera
    ? Melo

    Keita Hagi Kewell
    Baros
    2007 den itibaren futbolu takip etmeye başladığım için bu oyuncuları seçtim ancak eski maçların özetlerini de izlemeyi severim. Niye boşluk bıraktın derseniz.Takımda çift yönlü bir oyuncu eğer yanlış izlemediysem biraz Filipescu var. Ancak o kunuda emin olamadığım için adam koyamadım.

    Yalnız Burak ın ilk listesine bakınca fark ettim ki bizim takım Santrafor konusunda ne bereketliymiş. Bu listede Adrian İlie, Drogba ,Nonda,Dean Saunders gibi santrforlar dışarda kalmış o kadar bereketliyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir