4 Mart 2017 Cumartesi

Bedelsiz ihtimal #5; Sead Kolasinac


Çok sorulduğu için yazıyorum, yoksa imkansız bir ihtimal. Kolasinac'ı bize yar edeceklerine hiç ihtimal vermiyorum, kalitesi ve piyasası bir hayli yüksek bir futbolcu. 23 yaşında, önünde çok iyi bir gelecek var ki belki de gideceği yer bile bellidir. En kötü ihtimal dahi Schalke 04'de kalması, böyle bir isim de ya Premier Lig ya da Bundesliga içinde bir hayli değerli.

Savunma jokeridir kendisi. Sol bek oynar ama sol stoper, sol kanat veya defansif orta saha olarak oynayabilen bir isim. Almanya altyapılı ama Bosna Hersek vatandaşı. Almanya'nın neredeyse bütün genç kademe Milli Takımlarında forma giymesine rağmen Milli Takım tercihi Bosna Hersek oldu. Schalke 04 altyapısı diyemeyiz belki ama A takımda oynamaya başladığı yer de burası. Yıllar içinde de potansiyelini iyi kullanıyor ve takımın iddialı isimlerinden biri konumuna geliyor.

Fiziksel özelliği güçlü, devamlılığı yüksek ve oyun zekası yüksek derim. Savunma jokeridir zaten, kullanabileceğiniz birçok alan var. Güçlü bir oyuncudur, mücadele gücü yüksektir, devamlılığı iyidir ve o hasret olduğumuz "geriden oyunu okuma" noktasında da iş görebilir. Riskli işlere pek girmez ama garanticidir, temiz oynar, geriyi organize edebilecek isimlerden. Tamamen sol beke geçtiğinden bu yana ise asist noktasında da iş yapmaya başladı. Defansif orta saha olarak olaya girdi, stoper izledik ama son dönemde sol bek izliyoruz artık ve en iyi pozisyonu da bu diyebiliriz.

İmkansız ama, transferi için hayal kurmak bile zor. Böyle bir ismin Premier Lig veya Bundesliga'da iddia noktasında yüksekte olan bir takımda olmasını bekliyorum. Çok genç yaşta konuşmaya başladık, erken dahil oldu aramıza ama hala 23 yaşında, büyük bir geleceği var ki hala potansiyelinin ulaşabileceği noktalar olacaktır. Hamle noktasında da elinizi güçlendirir böyle adamlar, savunmanın neredeyse her pozisyonunda kullanabileceğiniz bir futbolcu..

2 yorum:

  1. başkan ayıp oluyor ne bu muhafazakarlık? şurada 3-5 takipçiyiz yorumlarımızı sansürlüyorsun. hayır ana avrat küfür olsa tamam.. aptal, salak gibi laflar da yasaksa ohoo kasma bu kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişilere hakaret olduğu sürece yayınlayamam. Üzgünüm :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir