17 Mayıs 2017 Çarşamba

Bedelsiz ihtimal #6; Pablo Zabaleta


Gençleşmek gerekiyor, hep söylediğim gibi. Serbest futbolcu piyasasında önemli isimleri yazmaya çalışıyorum ama genelde 30 yaş bandında geziyor bu isimler. Gençleşmenin yanında kaliteyi de bir kenara bırakmamak gerekiyor ama başta söylediğim gibi, buraya yazdığım her isim "gelsin" manasında yazmıyorum.

Pablo Zabaleta da o isimlerden biri. 32 yaşında, sezon sonunda sözleşmesi biten bir isim. 2008 yılından bu yana Manchester City forması giyiyor ki bu süre zarfında büyük değişimler yaşadı City. Kadro kalitesi noktasında da, teknik direktör sirkülasyonunda da. Zabaleta her dönem önemli isimlerden biri olmayı başardı ki bu büyük bir istikrar. 

Son olarak Guardiola işte, onun da sıklıkla kullandığı, rotasyonunda yer verdiği bir futbolcu. Bu sezon 25 maçı var, 6'sı Şampiyonlar Ligi. Guardiola'nın formasyon denemeleri içinde de joker gibi kullanabildiği bir futbolcu. Sağ bek olarak biliriz kendisini ama üçlü stoperin içinde izlemeye başladık Clichy'le birlikte. Buna da iyi cevap verdi ama sezon sonunda ayrılığını kesin görüyorum, Manchester City de bir değişim yaşayacak. Bu sezonun onları getirdiği nokta itibariyle, mevcut durumu geçiş sezonu olarak görüyor olabilirler.

Zabaleta konusunda ise "kaliteyi bir kenara bırakmamak gerekiyor" noktasındayım haliyle. Böyle isimlerin etrafında gençleşirsiniz, bu tarz isimler ise hem tecrübe hem kalite katar. Ama imkansıza yakın bir adım olduğunu da söylemek lazım, yaşı ne olursa olsun, böyle isimlerin piyasası daima çok iyi. Zabaleta da mutlaka iyi bir adrese doğru yol alacaktır.

Güçlü bir isim, savunma yönüyle daha fazla ön plana çıkan, ayağı temiz ama hız ve fizik özellikleri itibariyle hava noktasında eksi yazabileceğimiz bir futbolcu. 3'lü savunmaların içinde bek özellikli futbolcuları kullanmak yeni moda, başarılı da oluyorlar. Guardiola da Zabaleta'yı böyle kullanıyor ki Tudor sonrası Galatasaray'ın da bu düzene geçtiğini düşünürsek böyle bir adım mükemmel olurdu. Savunma lideri diyoruz ya, işte o isim. 

Sağ bek olarak biliriz ama sol bek, stoper ve ön liberoda da oynayabilen bir savunma jokeri. Ne kadar gençleşiyoruz deseniz bile hayır demenin zor olduğu bir futbolcu. Zor ama, Galatasaray'a gelene kadar çok daha iyi takımlar peşine düşecektir, piyasası da kalitesiyle aynı orantıda yüksek. Yaşı ne olursa olsun..

6 yorum:

  1. Çok beğendiğim bir bek oyuncusudur. 2008-2009 City kadrosunun defans hattı efsanedir benim gözümde.
    O zamanlar tek başına sağ kanadı hallederdi. Cafu gibi çalım yeteneği yoktu yada uzaktan şutları ile aklımızda yer etmiyordu ama güçlü fiziği ile sürekli git gel yapıyor rakip sol açıkları yiyordu. Ortaları ile Tevez Adebayor u beslemeye çalışırdı. Bana göre Maicon, Zambrotta ile beraber en iyi sağ bektir.
    En iyi özelliği ise sol bektede Lahm gibi iki kanattada iyi oynayabiliyor. Lahm ı da beğendiğimi söylemiş miydim?
    City nin niye Sagna yı aldığını anlamamışımdır. Bu adam varken. Ki bence Sagna nın overrated olduğunu düşünürüm. Hücuma çıkmayı beceremez. Hücumda ürkek ortası Sabriden kötü defansı ehh olan bir adam. Arsenal in Eboue yi gönderip bu adamı tutması da bir hataydı.

    Şuan ki durumu o günlerden geride, fayda sağlar mı? 2 milyondan fazla vermeyelim. Tudor un 3 lü savunmasında Hakan ı gönderilsek sağ stopere cuk oturur.

    YanıtlaSil
  2. City kadrosuna hiçbir zaman yakıştıramadıgım bu sezonda nıye kaldıgını anlamadıgım bir bek hoş tutup birde sagna yı aldır ya. Herkezin terccihleri farklıdır kadromuzda gormek ıstemeyecegım bir oyuncu.Birçok defasn oyuncunu cebınden cıkartabılır ama artık bizim bu tür transferlerı bırakmamız lazım.Populer oyuncu peşinde koşup dunya maaş oduyoruz şuan sneıjder muslera podolskı chedjou selcuk gibi ısımler bu paraları hıc bır avrupa klubunde alamazlar. zabaleta gelse bıle 3 den asagı gelecegını sanmıyorum. Adı sanı duyulmamıs adamları italyanın ingilterenın ispanyanın nice takımları bulup kadroya yerlestırıyor biz hala isim yapmı avrupada ki popülaritesi bitmiş ounculara yonelıyoruz sonrada adamların kaprisleri ile ugrasıyoruz. Bir an önce transfer politikamızı degıstırmemız lazım.

    YanıtlaSil
  3. Disardan gorundugu kadariyla cok profesyonel ve lider bir oyuncu profili ciziyor. Kalitesine laf edilmez zaten ve bu tarz adamlara kadroda her zaman ihtiyac vardir. Bizi ilgilendiren en onemli nokta geldikten sonra ortaya koyacagi karakter olacak takima 3 sene katacagi seyler parayla pulla olculmez. Hep diyoruz ya elmander, ujfalusi gibi lider oyuncular lazim diye. Zabaleta'da onlardan biri olabilir. Bu tarz oyuncularin emeklilik oncesi adresi genellikle roma, inter, milan gibi takimlar oluyor ikna etmek cok zor olacaktir. Bana gore de zor transfer

    YanıtlaSil
  4. hafız hala akıllanmadık sanırım.maaş yükü yüksek oyuncularla bu düzen devam etmez.bonservisi elinde olsa bile yüksek maaşlı transfer her zaman büyük risktir.ve bu riskin altına girmeye hiç gerek yok.fenerin van perise den zararı ne kadar biliyormusun.en az 20 milyon avro. 20 milyon avroya 3 tane yetenekli genç bulursun avrupada.

    YanıtlaSil
  5. Haginin takımından bize gelme ihtimali olan oyuncular var mi, bir ara sağ bekleri benzar yazıyordu, şimdi coman diye bir oyuncu yazılıyor, keşke olsa da izlesek..

    YanıtlaSil
  6. evet tecrübesi ile çok şey katabilir ama galatasarayın şartlarını düşündüğümüzde bu tür yüksek maliyetli oyuncular yerine genç ve gelecek vaad eden oyuncular tercih edilmeli. bu tarz düzen kullanılmalı keşke favre bize gelse bu tarz projeyi yönetecek en iyi adam dortmund onunla birlikte çok farklı olacak neyse asıl konu önereceğim oyuncuya geçelim. FC Utrecht takımından sağ bek Giovanni Troupée. hollandalı sağ bek 20.03.1998 (18 yaşında) doğumlu. genç oyuncu 3 sezondur a takım kadrosunda ancak 2 sezon u21 takımı ile geçirdi. bu sezon kadar 2014/2015 sezonunda 1 maç 2015/2016 sezonunda 7 maç bu maçların 4 ü play off maçları ve hepsi 90 dk ve 1 gol. bu sezon ise artık takımın vazgeçilmez oyuncularından biri oldu. 29 lig maçında 3 gol 3 asist 4 kupa maçına 1 gol 1 asistle oynadı. 18 yaşındaki bir oyuncu için oldukça çok süre ve sorumluluk aldı. hollanda u19 takımda görev alan genç oyuncu hollanda futbolun gelecek vaad eden isimlerinden biri. hucüm özellikli bir bek ama ikili mücadeleden kaçmıyor defansif manada başaralı bir bek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir