29 Mart 2017 Çarşamba

Bruma'nın yokluğunda?


Yavaştan gündemi Galatasaray'a doğru yeniden döndürelim. Maalesef ki sakatlık konuşacağız yine ama ihaleyi Tudor'a bırakacak olanlar üzülecektir. Bruma'nın sakatlığı Portekiz U21 takımında oldu, 3 hafta yok gibi görünüyor ve dönüşü Fenerbahçe karşısında olacak gibi. Bu durumda soru şu, Bruma'nın yokluğunda nasıl bir düzen bizi bekler?

Tudor'un 3-4-2-1 diziliminde forvet arkası bir 10 numara bir de kanattan oluşuyor. Bruma - Josue / Sneijder gibi oluştu hep. Bruma'nın olmadığı Gençlerbirliği karşısında ise Garry Rodrigues'i o pozisyonda izlemiştik. Bu tablo da zaten alternatifleri doğal olarak ortaya çıkardı ama Eren Derdiyok'un da döndüğünü düşününce Podolski de o pozisyon için ciddi adaylardan biri oldu.

Esas olay şu, Galatasaray tempo arıyor ve ön alanda bir hareketlilik, baskı gerekli. Josue'nin yükselişi bu yüzdendi mesela, temposu ve ön alanda baskısıyla ön plana çıktı ama Trabzonspor maçında yedek kalması adaletsiz bir hareketti. Sneijder yokları oynadı o maçta, Josue ise oyuna girdiğinde Galatasaray hücumunu daha hareketli gördük. Bu nedenle de Adanaspor karşısında Josue'nin mutlaka 11 başlaması gerektiğini düşünüyorum.

Josue'nin yanında oynayacak isimler için ise 3 alternatif var. Sneijder olabilir ama iki 10 numarayla birlikte oynamak durumunda kalırız, bu da bizi yine hareketsiz kılabilir. Podolski orada oynayabilir ki (bence en uygun aday) zaten forvet oynadığında da görüntüsü serbestti. Bu düzende forvet olmanın farklı gereklilikleri var, buna Eren Derdiyok uyuyor ama Podolski uymuyordu. Josue'nin yanında Podolski oynayabilir, topla dikine oynayabilecek, şut özelliği olan, güçlü bir isim.

Diğer alternatif ise Garry Rodrigues olur ve o da 11'de olması gereken futbolculardan aslında. Ama ben onun en iyi pozisyonunun sol çizgi olduğunu düşünüyorum. Sol tarafta yarattığı hareketlilik çok büyük, hücum noktasında çizgiyi mükemmel kullanıyor. Sol tarafa Carole'yi umarım yazmaz Tudor, Adanaspor karşısında hücumdan taviz vermemeli ve Garry Rodrigues / Yasin Öztekin kanatlarını görmeliyiz.

Yasin Ciğerci Selçuk Garry
Josue Podolski
Derdiyok

Adanaspor karşısında "ben olsaydım" üzerinden düşündüğüm hücum bu. Siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum, dileyenler yorum kısmına yazar ve tartışabiliriz..

5 yorum:

  1. Ciğerciyi salla abi de jongu yaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciğerci'ye biraz haksızlık yapılıyor, Tudor için önemli koz olacak. Sakatlıktan iyi dönemedi, handikap şu an bu. Sezon başında herkes Ciğerci yazıyordu, şimdi ne oldu?

      Sil
  2. Nasıl haksızlık ya, o penaltıyı yaptıran futbolcu bir daha kadroya alınmamalı. Hayatımda bu kadar aptalca penaltı görmedim, maçı satsan daha az bariz bir penaltı yaparsın.

    YanıtlaSil
  3. Burak abi, Tudor'un Bruma olmadigi macta sence de 3-4-1-2 formasyonu daha iyi olmaz mi? Aslinda 3-4-2-1 yerine bir de 3-4-1-2'li bir formasyon hakkinda dusuncelerini paylasabilirmisin? Fatih Terim døneminde 4-3-1-2'li sistemde 10 numaraya bagli ve kalabalik bir orta sahamiz vardi. Simdi 3'lu savunmayla hem daha kalabaliklasti hemde kanatlarada yayildi. 3-4-1-2 duzeni bence Sneijder'in sevdigi duzen, ve daha iyi bir performans gøsterebilir. Yasin-Tolga-Selcuk-Garry. Aslinda Josue'nin tempolu ve dikine paslari Tolga'yi su dønemde aratmaz. Forma hakki olanin dersin hep, ve su an Josue paslariyla, ve dikine oyunuyla Tolga'dan daha iyi alternatif o bølge icin. Selcuk son dønemlerde defansif oyununu iyi beceriyor ve Yasin-Garry'nin geri kosulariyla da sahada iki 10 numarali oyuncu plani ise yarayabilir. Bu durumda da
    Yasin-Selcuk-Josue-Garry
    Sneider
    Podolski-Eren.

    Bu kadro cok hucum agirlikli duruyor olabilir. Ama ise'de yarayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok fark etmiyor, 3 4 1 2 veya 3 4 2 1. Forvete Eren'in yanına yazdigimiz isim sonuçta yine serbest oynayacak. Sneijder açısından da bir fark yok bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir