5 Mart 2017 Pazar

Burak Yılmaz'ın Türkiye ihtimali, bence çok yakın


Çin'de azalan bir yabancı kontenjanı var ve son zamanlarda gerçekleştirdiği transferler de iddia noktasında daha güçlü futbolcular. Bu yüzden de 1-2 sene öncesine kadar aldıkları bazı yabancılardan çok kolay vazgeçmeye başladılar, bu kontenjan sorunundan ötürü. Beşiktaş'a geri dönen Demba Ba ve Ersan Gülüm gibi, bedava kiralandılar, ücretlerini Çin kulüpleri ödeyecek. Burak Yılmaz için de bu durumun oluşacağını düşünüyorum, kötü bir Çin kariyeri yok ama kulübü Jonatan Soriano'yu aldı, bir forvet daha. Yabancı kontenjanı ilk 11 noktasında da keskin ve iki forvetleri de yabancı oldu şimdi ki Burak Yılmaz'ın ayrılık durumu doğacaktır. Burak Yılmaz'ın da oralarda çok mutlu olduğunu düşünmeyerek, olası bir Türkiye hamlesine hayır demez. Peki bu durumda nereye gider, soru o. Galatasaray'a dönmek isteyecektir ama isteneceğini sanmıyorum. Gençleşme deniliyor, yerliler özelinde de gruplaşma söz konusu olduğundan bu iş bir daha olmaz. Burak Yılmaz'ın iyi bir Galatasaray kariyeri oldu, formanın hakkını sonuna kadar verdi ama zor artık. Şenol Güneş ihtimaliyle Beşiktaş olur mu desek, bence daha iddialı forvet isterler ki zaten ellerinde yerli olarak iş gören Cenk Tosun var. Fenerbahçe zaten ihtimal değil, bu durumda da kalan tek seçenek Trabzonspor. 50. yıl geldi, yeni stadyumları açıldı ve iddialı bir kadro kuracaklar ki o iddialı kadro içinde de Burak Yılmaz'ı mutlaka düşüneceklerdir. Sorunlu bir ayrılık yaşadı orada ama böyle bir teklif karşısında da hayır diyeceğini sanmıyorum ya da Trabzonspor taraftarı karşı çıkmayacaktır. Olcay Şahan'ın etkisini görüyoruz, özellikle takımı takım yapan unsur anlamında. Burak Yılmaz da önemli bir isim, futbolundan öte, takımı takım yapacak unsurlardan olma ihtimaliyle..

3 yorum:

  1. Üstad. Burak Yılmaz Ftnin takımında sağ sol kafa frikik defans arkası duvar olma v.b. tüm özellikleri barındırırken, şampiyonlar liginde inanılması güç gibi dursa da Ronaldo ile kapışırken nasıl birden bu kadar düştü anlamak mümkün değil. Yumuşak geçiş de olmadı birden çakıldı ve küçük takım forvetine döndü. Sen neye bağlarsın? Hangi Burak Ts'ye döner diye de sorayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Yılmaz'ı sever ve beğenirim aslında. Gereksiz düzeyde hakkı yendi diye düşünüyorum. Gün şartlarında hala en iyi yerli forvet, buna Cenk Tosun'u falan da dahil. Sakatlıklar engel oldu, çok fazla sakatlanmaya başladı ki bu da onu geriye attı. Geçen sezona bakalım, kötü diyoruz, oynamadığı dönem çok ama yine 10 golün üzerindeydi mesela. Şu mühim ama, Burak Yılmaz tek forvetten ziyade çift oynadığında daha etkili. Drogba gibi bir isim geldi mesela ama onun altında ezilmedi o sezon, bu önemli. En verimli olduğu dönemler de çift oynadığında, yukarıda bahsettiğin mücadele, duvar olma gibi olaylardan biraz daha sıyrıldığında :) Burak Yılmaz'ı koşturmak lazım ama tek forvet oynadığında, elinde böyle bir forvet olması da çok sırıtıyor. Özellikle büyük takımlar için. Ersun Yanal etmen orada, Burak Yılmaz'dan en iyiyi almayı başarır :)

      Yorumu da çok geç gördüm, kusura bakma, henüz cevaplayabiliyorum :) Çok teşekkür ederim sorun için.

      Sil
    2. Ersun Yanal farkını es geçmişim soruda teşekkürler yanıt için :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir