20 Mart 2017 Pazartesi

Burası Galatasaray'ın kalbi olan Florya


Galatasaray'ın ne durumda olduğuna yönelik örneklerden biri. Ne alakası var demeyin, burası Florya, yani kulübün kalbi. İdman sahalarının yetersizliğinden söz ediyorduk ya, daha alt yaş gruplarının idman yaptığı ve maçlarını oynadığı sahalara bakınca durum daha vahim. Raporlara baktığımızda "bakımlar eksiksiz yapılmıştır" deniyor ama tablo bu işte. Nasıl olsa Florya'dan çıkacağız denilerek bir boş vermişlik söz konusu, gençler resmen kaderlerine terk edilmiş gibi. Yazık bu gençlere, ne yazık ki bir de beklentiye giriyoruz, şartları hiç düşünmeden. Bu ortamda sağlıklı bir şekilde çalışmak ne kadar mümkün, şartlar her türlü sakatlığa müsait. Kaderine terk edilmiş bu gençler ve burası Galatasaray'ın kalbi dediğimiz yer. Başarısızlıklar tesadüf olmuyor haliyle. Bu örneklerden biriydi, dahası da var, onu da yarın detaylandırırız. Levent Nazifoğlu'nun açıklamalarını dinledik, bu insanlar yönetti / yönetiyor Galatasaray'ı. Tablo da bu. Ayrıca İstanbul'a gelen çoğu Anadolu takımı da idmanlarını burada yapıyor, üzerine akademi maçları derken görüntü böyle oluyor..

5 yorum:

  1. Sadece bizim alt yapı sahamız değil, dün Fenerbahçe U19 maçını seyrettim onlarında kötüydü. Beşiktaşın 2 ay önce kötüydü şimdiki halini bilmiyorum. Bursaspor un kini seyretmedim. Yani sadece bize özgü bir durum değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bizi ilgilendirmemeli, bizimki neden kötü? Ben bunu sorgularım, diğer takımların da nasıl olsa kötü diyerek teselli bulamam.

      Sil
    2. Sanırım haftanın 6 gün çalışılan yerinde bakım yapmak zor. Ancak stadlar 7 günde 1 olduğu için küçük küçük bakım yapılabiliyor. Önceki dönemlerde bu kadar olmaması hakkında bir tane fikir yürütebilirim. Tesislerde 3 tane tam boyutlu saha var. Bunlardan birisi tribünlü yani altyapı maçlarının oynandığı yer. Bunlardan birinin kullanımını bir neden ile azalttıysak diğer iki saha bu yükü kaldırmamış olabilir.

      Benim anlamadığım zeminin beyaz olması. Halı mı yıkamışlar. Çamaşır suyu çimleri yakmış olabilir

      Sil
  2. Önceki yazıya yaptığım oyuncu değerlendirmesini burada da devam edeyim. Carole ün gelecek sezonlarda olup olmamasını değerlendirmiştim. Şimdi sağ bekleri değerlendireğim.

    Cavanda: Sezon başında Trabzonspor takımından cüzi bir paraya sağbek pozisyonunu doldurması için alındı. Yüksek hızı çevikliği ile ön plana çıkan oyuncu mevkidaşlarının aksine orta isabeti, ceza sahasına giriş, Çalım gibi özellikleri ile ön plana çıkmamakta. Cv si ve özellikleri oldukça parlak gözüken oyuncu maç ve antreman eksikliği nedeni ile Rikerink tarafından uzunca bir süre saklandı. İlk Trabzonspor maçında ve Beşiktaş maçında sonradan görüp tanıştığımız oyuncu özellikle defans konusunda ağırlığı ve arkasına adam kaçırması ile oldukça eleştri almıştı. Uzunca bir süre gündemimizden uzaklaşan Cavanda bir başka Trabzonspor maçı ile takrar gündemimize giriverdi hemde stoper bölgesinde. Kontra ataklarda iç güdüsü ile birçok rakip atağı kesebilmeyi başardı.
    Özellikleri ve Cv si onu 3-4-3(yada herneyse) ün orta sahasının sağında efsane oynayabilecek bir oyuncu biraz oyun görüşü az olsada bu enerjiyi barındırmakta.
    İlerki sezonlar için bir sezon başı antremanı ve bu dediğim mevkide bir denenmesi sonucu karar verilebilir.

    Linnes: Mustafa Denizli zamanında devre arası alınmış bir oyuncu. Kendisini ilk Fenerbahçenin Maldö maçları ile tanıdık. Bu maçlarda hücuma çıkışları ile gördük. Bunun yanında sağdan topla gidip solu ayağı ile attığı golle gözümüze girdi. O sezonun devre arasında Mustafa hocanın alması sonucu takımımıza katıldı. Maldö ile oynadığı maçların nedeni ile bizlerin Avrupa ligi maçlarında takımımıza katılamayacağını bildiğimiz halde takımımıza katmıştık. Bizler onu sağbek sorununa çzöüm olması için alındığını düşünürken kurt hoca Denizlinin başka planları vardı.
    Onunla ilk kupa maçları ile tanıştık ancak orta sahada. Mustafa hoca orta sahada çift yönlü oyun oynamasi ile bizlere gözüktü. Bir kaç sut pozisyonu ile bizleri heyecanlandıran bu oyuncu lig maçlarında çoğu maçta kulübede unuturdu.
    Daha sonra Rikerink zamanı sezon başında sağ bek pozisyonunda oynatılan Linnes özellikte taers kanat ataklarında zaafiyeti nedeni ile koca bir eksi aldı hocası ver taraftarı arasında. Daha sonra kendisini kupa maçlarında ve Carole ün olmadığı maçlarda sol bek mevkisinde hücumdaki etkinliği ile ön plana çıktı. Ancak bu onu takımın 11 inde görev almasında yaterli olmadı. Tudorda onu ters kanat atak zaafiyeti nedeni ile kulübeye gönderdi.
    Takımın gelecek planında sezon başı kampı ile orta sahada merkezde denenebilir. 3 lü savunma nedeni ile ters kanat atağı bir sıkıntı olmaktan çıksada en azından şuan ki düzende sağ kanadı tek başına taşıyacak hücum gücü yok. Yani denenebilir.

    Sabri Sarıoğlu: Değerlendirme dışı. Yeter Sabri reyiz yeter.

    YanıtlaSil
  3. Sayın Başkan, sorun aslında çok farklı. İnsanları asıl kızdıran şey dürüst olmayışınız. Transfer işini beceremiyor teknik adama da bırakmıyorsunuz. Pazarlığınız berbat. 750 bin Euro alan Tolga`ya 2 milyon Euro veriyor Donk`a 6 ayı kalmışken servet ödüyorsunuz. Yurt içinden transfer yapma gibi işleriniz var belli ki yurtdışı iletişiminiz yok, havuzunuz hiç yok, bu işi başaracak yöneticiniz de yok. Bkz Beşiktaş politikasına da örnek alınız bari. Dünya futbol coğrafyasına hakim değilsiniz. Amerika`ya kapak atmış De Jong veteranını, bitmiş Almanı, sıfır adamı kurtarıcı diye alıyorsunuz. 4 aydır maaşları ödeyemiyor ama söze gelince atla gidiyorsunuz. Verdiğiniz onca pataya karşılık takım değeri olarak küçülüyor küçülüyorsunuz. Bunu da mı görmüyorsunuz? Riekerink denilen beden eğitimi öğretmeniyle sezon açıyor , yarıştan kopmuşken kariyersiz Tudor`a bel bağlıyorsunuz. Bir tane derbi kazanmamışsınız. Lider olduğunuz tek bir branşınız yok. Ama tarla, arsa satıyor kulübü sözde düzlüğe taşıyorsunuz. Size kim, niçin, neden inansın? 8 yöneticiz istifa etmiş bu nasıl olabilir anlatın. LÜTFEN Mayıs ayında seçime gidiniz. Aday olun yönetiminize becerikli, cefakar, sağlam adamlar alın. Ama mutlaka güven tazelemek zorundasınız. Yoksa bu taraftar sizi affetmez. Tepkilere kulağınızı tıkamayın. Çığ gibi tepki var. İbra edilmemiş Adnan Polat dönemini hatırlayın ders alın. LÜTFEN!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir