19 Mart 2017 Pazar

Cavanda'ya gelene kadar konuşulacak öyle meseleler var ki


Cavanda'nın transferine karşı çıkmayan isimlerden biriydim, nedeni de bu hamlenin "geri dönüşünün" olabilecek olmasıydı. Yaşı, Lazio / Galatasaray kariyerleri ve Belçika Milli Takımı cv'si gibi. Yine aynı düşüncedeyim, Cavanda'yı en kötü ihtimalle 1.5 milyon avro'ya satmak mümkün ki devre arası gidiyordu zaten. Tuzlaspor maçında yaşadığı sakatlık bu ihtimali ortadan kaldırdı.

Şu ana kadar geçen dönem hayal kırıklığı elbette, Cavanda'nın Galatasaray'a herhangi bir artısı olmadı ve başarısız bir transfer. Tudor'la birlikte bir şans yakalayacağını düşünüyordum yine de ama Trabzonspor karşısında 11 başlayacağını kimse tahmin edemezdi. Üstelik 3'lü stoperin sağında oynamasını, Tudor'un bu kadarı fazlasıyla sürpriz ve sorgulanabilir. 

Bu tarz dizilimlerde atletik bek oyuncuları da stoperde oynayabilir, bir stoper orjini olmazsa olmaz değil. Cavanda da atletik bir isim ama oyun sağlığının bunu kaldırabileceğini düşünmem. Bir maçta ölçü değil tabii, biraz daha orta vadede görmek lazım ama Trabzonspor karşısında beklediğimin üzerinde bir görüntüsü vardı. Yeterli mi, asla ama Trabzonspor karşısında en son sorgulanacak isimlerden biri Cavanda.

Tüm savunma hattı diye düzelteyim aslında, Cavanda / Semih Kaya / Carole beklediğim etkinin çok üzerindeydi. Ahmet Çalık oynamalıydı ama sakatlıkla alakalı bir durum olabilir, nedenini ben de bilmiyorum. Tudor bu üçlü ile ne planlıyordu onu da bilmiyorum, en azından stoperle kaynaklı felaket bir görüntü olmadı. 

Tek sorun geriden top çıkaramamak, Cavanda ve Carole'nin topla çıkamaması. Geçmiş maçlarda Chedjou'nun etrafında Semih Kaya ve Ahmet Çalık bunu yapabiliyordu ama onlar yapamadı. Chedjou'nun en kötü hali bile bu düzende oynar, orası kesin ama lider bir stoper ihtiyacı burada ortaya çıkar işte. Bu isimleri öne çıkarabilecek bir isim gereklidir, pas oyununa da çok yatkın olan. 

İşin özü şu, Cavanda'ya kadar konuşulacak tonla mesele var, en son Cavanda'yı konuşursunuz. Sneijder / Podolski'den bahsedelim, daha büyük meseleler olduğunu düşünüyorum. Cavanda, Carole gibi isimler elbette yetersiz, beğeneni mutlaka yok ama Trabzonspor maçı özelinde konuşulacak isimler olduklarını düşünmüyorum. Kağıt üzerinde hatalı tercihlerdi, hepimiz isyan ettik ama beklediğimden daha iyi bir görüntü işte..

3 yorum:

  1. Trabzonspor maçı değerlendirmesi yapmayacağım. Ben bahsetmekten sıkıldım sende görmekten büyük ihtimal ile. Bunun yerine genel bir oyuncu değerlendirmesi yapacağım her bir yazında. Büyük ihtimal ile sende böyle bir yazı yazarsın sezon bittikten sonra.

    İlk değerlendireceğim oyuncu Carole. Fransız sol bek. Telles in defansif aksaklığı, o kadar maçı kaldıramayacak olması ve bir tehdit oluşturabilmesi için Hamza hoca tarafından alındı. İlk maçlarda kendisinin hücum gücü kadar defansif özelliği olan hücuma çıkmayı seven,ayağına hakim dengeli bir bek oyuncusu olarak göründü.
    Yanlış hatırlamıyorsam bir maç orta saha denendi. Daha sonra Fenerbahçe maçı sakatlığı sonrası kendisini daha defansif izlemeye başladık. Penaltı noktasının paralel ine girmemeye başladı bunun yanında kendisinde yavaşlama gözlendi. Çok fazla çizgide kaldığı için kanat oyuncuları içeri süzülebiliyordu bunun yanında boşta olan toplarda tedirginlik yaşaması zayıf yanları.
    Ancak bunun yanında fena olmayan oyun zekasına var. Bu özelliği orta sahada denenmesi için yeterli olabilir.
    Bu dediklerim dışında kendisi Rikerink zamanında stoper ikilisi oynamışlığı vardı ancak kupa maçı olması ve rakibin zayıf olması yüzünden dikkate alınmaya değmeyecek bir işaret. Tudor un gelişi ile birlikte 3-5-2(yada neyse) onun orta sahasının soluna geçen Carole kendisinden beklentileri karşılayamadı. Arkasında Hakan gibi bek özellikli bir stoperin oynaması sayesinde defans konusunda bir sıkıntısı olmamasının yanında hücum konusunde kendisinden bekleneni aşamadı(belkide birşey beklenmiyordu bilmiyorum).
    Bunun yanında mecburiyetten son iki maçtır 3 lü savunmanın sol stoperi olarak oynamakta ancak bu yeni mevkiye alışamamış görünmesi nedeni ile kendi içerisinde tedirginlik yaşamakta.
    Gelecek sezon ile ilgili düşüncem. İlk geldiği zamanlardan oldukça uzak gözüken Carole ne yazıkki Galatasarayın ilk 11 inde forma bulmasının imkansıza yakın olması. Denenebileceği orta saha mevkisinde ise ancak rotasyon oyuncusu olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağın hemen hemen en tehlikeli ve en sık kullanılan bölgesi (özellikle avrupada) stoperle bek arası alanda pozisyon alması kademe oluşturması kaymaları yapmaması nedeniyle stoper ikilisini berbat gösteren başlıca etkenlerden biriydi dörtlü savunmada. Defansif pozisyon alma zaafını hızıyla kapatır desek hızlı değil son dönemde. Oyun zekası ve oyunu okuması desek konsantrasyon sıkıntısı onda da var malesef. Asıl mevkisi sol bek olmayan Linnes ondan daha iyi sol bek oynadı desek açıklayıcı olur sanırım :)

      Sil
  2. Apartman yönetimi cephesinde silahlar çekildi.Levent Nazifoğlu: "Galatasaray her gün kötüye gidiyor. Herkes Galatasaray'da rant peşinde. Bir şeyler götürme peşinde. Lanet olsun." Söylemeseler bile taraftar zaten biliyordu bunu.Serdarlar,Ahmetler,Tolgalar uçuşan paralar.Şunu bilelim ki cebinin derdinde olan yöneticiler asla Tudor a istediği oyuncuları almaz.Yönetim değişmezse Tudor lu gelecek yılda kayıptır.Tudor mevzusu da daha önce dediğim gibi tam bir kumardır.Oynadıkları kumar pahalıya mal olacak onlara.Futbolcu iken oynadığı en ciddi maç ya da katkıda bulunduğu uluslararası kupa nedir ki Ayhan denilen arkadaş teknik ekipte yer bulmaktadır.Sabri,Balta,Carole,Semih,Günter,Sinan ne olmalı ki bu adamlar gönderilmeli bilmiyorum...Adalet Tudorun umrunda değil. Karabükten gelirken belli değilmiydi bu? Oturduğu koltuk hep sallanacak.Trabzon maçında da gördük ki oyuncu algılamasında sorun var.Tam bir açık alan canavarı olan Brumayı Garryi Çanakkale savunması yapan TS defansının üstüne salmak nedir? Ahmet i santrafora alıp doldur boşat yapsa dahi eyvallah derdim. Podolski resmen, Sneijder ise zihnen takımdan ayrılmış durumdalar.Oynamak istemedikleri ortada.Dedim ya oyuncuları değerlendirme noktasında eksik kalıyor.Sistemler,dizilişler bir yere kadar bizi mutlaka taşır ancak MFÖ güzel dememiş mi "biraz duygu bütün istediğim buydu"..Acaba kaçıncı kornerden gol yeriz diye ekran başında bekliyoruz.TS Allahtan çok bekletmedi bizi.Biz bekleriz neyse de ya arkadaş Fernando hakkaten çocuk ruhlu.İlk gol pozisyonunda top nerdeyse fezadan indi geldi Fernando yıldız kayıyor sandı herhalde seyredaldı. Fernandocum bak, her kornerde senin takım arkadaşların,senin hemen önünde rakip takım oyuncuları ile kırkpınar meydanında gibi el ense birbirine giriyor, ortalık malazgirt oluyor ya ha işte orada çıkıp o topa müdahale et lütfen.Koy dizini düşmanın beline-sırtına, yolla anlaşmalı hastanenin beyin ve sinir cerrahi uzmanına, uzat elini al topu tepesinden bak bir daha öyle cesaretli gelebiliyorlar mı senin bölgene.Bunları çok çalış çok.Yoksa premier ligde işin zor.Yazacak çok şey varda bu yönetim öyle bir dağıttı ki bizi samimi fikrimi söyleyeyim ayakta tutan tek şey GS aşkı.İlahi komedyada ki gibi, cehennemin dibindeyiz şu an.Araf a oradan cennet e nasıl varacağız bakalım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir