22 Mart 2017 Çarşamba

Chedjou'nun Ocak ayı öyle hareketli geçti ki


Chedjou'nun Ocak ayı öyle hareketli geçti ki. Tuzlaspor maçının ardından kadro dışı bırakıldı, Afrika Uluslar Kupası'na gitmesini bekliyorduk ama kadroya alınmadı, gitmesine kesin gözüyle baktık ama yerine iyi bir isim alınamadı, sonra affedildi, transferin son günü Southampton ve Swansea gibi kulüpler onu ciddi bir şekilde istedi ama Galatasaray bırakmadı. Bunların hepsi Ocak ayı içerisinde gerçekleşti, gözden çıkarılmıştı ama Tudor'un dönüşüyle bir anda 1 numaralı stopere yükseldi yine.

O konuda yanıldığımı ben de kabul etmiştim. Chedjou'ya güvenemiyorum, Galatasaray kariyerine baktığımda da beklentimi karşılayamadı ama 4 sezondur bu takımın formasını giyiyor. Sezon sonu da sözleşmesi bitecek, kalmasını beklemiyorum. Doğru olan da budur, değişim gerekli ki sezon sonunda sözleşmesi bitecek kimse takımda tutulmamalı. Chedjou, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta gibi.

Yanıldığım konu güven meselesi değil, maalesef ki hala bu takımın 1 numaralı stoperi. Değil diyordum ben ama mevcut kadroda olmazsa olmaz olduğunu gördük. Bu da zaten stoper rotasyonu için durumu özetleyen gelişme. Trabzonspor maçında Chedjou'yu aradım mesela, Galatasaray geriden bir kere bile topla çıkamadı (sağlıklı şekilde) ve baskı yediği her topu rakibe verdi. Chedjou'nun lider özelliği sıfır ama özellik itibariyle 3'lü dizilimde yanında oynayan isimleri doğru yönlendirdiğini düşünüyorum.

Chedjou'nun da topla çıkma özelliği var, pas özelliği ise mevcut stoperlerimizin çok üzerinde. O ortada oynadığında yanında oynayan Semih Kaya ve Ahmet Çalık gibi isimler de topla çıkabiliyor, bir bek gibi hücuma destek verebiliyorlardı. Trabzonspor maçında ise Semih Kaya göbekte, Carole ve Cavanda kenarlardaydı. Her ikisi de aslen bek ama bunu yansıtamadılar, topla çıkamadılar, Semih Kaya ise pas aksiyonunu yönetemedi. Cavanda ve Carole'den beklediğimin fazlasını aldım, o ayrı ama bu düzende göbekte oynayan isim önemli, lider / pasör bir futbolcunun gerekliliği büyük. Mevcut yapıda Chedjou'nun olmazsa olmazlığı buradan gelmekte.

Sezon sonunda ayrılacak Chedjou, burası kesin. Yanlış bir bilgi var ama, kendi ülkesinde katıldığı televizyon programında "Galatasaray'ın benimle devam etmek isteyeceğini düşünmüyorum" diyor, oysa kendisi ayrılık kararı almış gibi bahsediliyor. O programda konuşulanları az çok takip ettim, Chedjou'nun Galatasaray ve Türkiye hakkında söylediği çok güzel şeyler var. Galatasaray'la alakalı da doğruları konuştu.

Ocak ayı içinde Chedjou konusunda hatamız var ama. Kadro dışı bırakıyorsun, kamp döneminde takımda yer alamıyor, satamıyorsun, sonra geri döndürüyorsun ve transferin son günü göndermek istemiyorsun. Oraya doğru stoper hamlesi yapılamadı, Ahmet Çalık değildi o isim. Son gün de iyi ki satılmamış, bugün oynatacak stoper bulamayacaktık belki de. Yasin Öztekin konusunda da benzer şeyleri yazmıştım, Galatasaray'ın ne yaptığı konusunda hiçbir fikrim yok..

1 yorum:

  1. Kendi çapımda oyuncu değerlendiriyordum. Çok peş peşe yazmayayım dedim site yönetimini kıllandırmamak için.
    Kanatlara devam:
    Sinan Gümüş: Alman altyapısı ile donanmış iyi bir oyuncu. 2014-2015 sezonu Prandelli ile birlikte gelmiş bir oyuncu. İlk ve ikinci sezonunu A2 ile geçiren oyuncu burada bir gol krallığına kavuştu. Özellikle Umut ve Burak ın formsuzluğu dolayısı ile taraftarın diline dolanan oyuncu Hamza hocanın gitmesi ile birlikte Mustafa hoca tarafından formasına kavuştu. Özellikle Türkiye kupası ile başlayan macerası sağ kanattaki golcü kimliği ile taraftarı heyecanlandırdı. Santraforların formsuzluğu dolayısı ile kanattan bile gol yükünü çekmeyi başardı. Araya giren sakatlık onu formasından ayrı bıraksada dönüşüde etkileyici oldu. Ancak sezona kötü bir giriş yapan Sinan formasını Yasine kaptırdı. Bir türlü formasını yakalayamayan Sinan eline gelen kısa şansları iyi değerlendirdiği söylenemez.

    Uzun boyu çabuk ama yavaş bir yapıya sahip. Fizik olarak ta kötü olamayan çok iyi bir golcü hissine sahip. Tek kelime ile golu kokluyor. Sol ve sağ ayağını iyi kullanan oyuncu orta seviyeli şutlarını daha çok geliştirmesi bekleniyor. Kanat Forvet mevkisinde daha çok forvet özellikleri ile öne çıkan oyuncu kendi kanadında gelişen ataklarda kanada destek olmak,iyi orta kesmek yada adam geçmek gibi özelliklerden yoksun olması kanadını yavanlaştırıyor. Bunun yanında çabuk olması ama hızlı olmaması yüzünden kontra ataklarda da öne çıkamıyor. Öne çıkabilmesi için ceza sahasına yakın olması şart bunun yanında yakınına pasör ve yetenekli oyuncu olması mecburi.

    Geleceği: Tudor ile çalışmayı hak ediyor. İyi bir oyun planına oturtulması durumunda kendisinde iyi bir oyuncu bulmak zor. Kalmalı ancak kendisinin biraz daha çalışması gerek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir