28 Mart 2017 Salı

Emre Mor için doğan Türkiye gündeminden Dortmund'un haberi var mı bilmiyorum


Emre Mor üzerinden dönen garip bir gündem var. Menajeri kaynaklı olduğunu düşünüyorum, Emre Mor'u Türkiye'ye taşıyarak maddi noktada kazanma çabası. Henüz 19 yaşında, uzun süreli bir A takım kariyeri olmayan isim. Tuchel de söylemişti, Dortmund'a geldiğinde 6 aylık bir profesyonel kariyeri ve Euro 2016 tecrübesi vardı. Bundesliga'da da ilk sezonu, elbette zor olacaktı.

Beklediğimden de fazla şans buldu, Tuchel'e bu noktada hak vermem lazım. Ben x bir Alman kulübüne kiralanır diye bekliyordum ama o sezonu tamamlayacak. Bu sezon 15 maçta şans buldu, içinde Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi olan. Beklentiyi doğru ayarlamak lazım, bu noktada Dembele ve Pulisic gibi isimlerle kıyaslayamam. Ama 10 milyon avro'luk bir yatırım Dortmund için, kolay vazgeçmeyecekler.

Emre Mor gündemi ise yeni sezon üzerinden dönüyor. Kiralanması gündemde gibi bir ortam doğru sanki ve Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımlar için yazılıyor. Menajerinin Türkiye'ye geldiği ve bu takımlarla görüştüğü gibi haberler var. Dortmund'un bu konudan haberi olduğunu dahi düşünmüyorum, böyle bir transfere de izin vermeyeceklerdir. Dediğim gibi, 10 milyon avro'luk bir yatırım ve bunu Türkiye'de harcamak istemezler.

Şu noktada Emre Mor'u transfer eden ve "kurtarıcı / yıldız oyuncu" diye adlandıran takım da hata yapar. Emre Mor'a da yazık olur, anlamsız bir beklentinin altında kalma durumu var. Her ne kadar Türk olsa bile bu kültüre, ortama bir o kadar uzak. Şu an elinde 1.5 sezonluk bir profesyonel kariyer var, içinde önemli tecrübeler edindi ama gelişmesi gerekiyor, zamanı var. Zaten Milli Takım'a çağrılıyor, gelişimi üzerinde Fatih Terim'in de önemli etkisi var. Ama kiralanması durumunda x bir Alman takımı ya da İspanyol, Hollanda veya Belçika takımları çok daha akılcı olur sanki.

Emre Mor büyük bir potansiyel, patlayıcı gücünün sınırı yok. Takım oyunu noktasında oturtması gereken özellikler var, bir noktada futbolun alfabesini öğreniyor. Topla gayet iyi ama karar alma, güç, karakter gibi birçok noktada gelişim göstermesi lazım. Dediğim gibi, Dortmund için büyük bir yatırım ve kolay vazgeçmezler. Türkiye'ye gelmesi ise Emre Mor adına büyük handikap, bir noktada Dortmund'un ondan vazgeçmesi anlamı taşır. Umarım gelmez, bu Galatasaray olsa bile..

1 yorum:

  1. Anasinin, babasinin, menajerinin hepsini geciyorum kendisinin gram akli varsa gelmesin!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir