14 Mart 2017 Salı

Iasmin Latovlevici & Galatasaray, gençleşme ideali içerisinde olmaz


Bu işte bir tezat var dedim, nedeni de Galatasaray'ın gençleşme ideali. Böyle bir plan var, ne kadar başarılı olabilirler bilmiyorum. Ama yazılan isimlere bakıyorum, Latovlevici ve Adem Büyük gibi futbolcular, biri 30 diğeri 29 yaşında. 

Futbolcuların kalitesiyle ilgili bir yorum yapmıyorum, yerli gelmesin, Anadolu'dan yabancı alınmasın gibi kurallarım yok ama gençleşme ideali içerisinde böyle isimlere karşı çıkarım. Tecrübeli bir adım elbette atılabilir ama o attığınız tecrübeli adımın etrafında gençleşerek. Bu ağırlıkta futbolculara ihtiyacınız olur.

Tudor'la kendini bulan ve fark yaratan isimlerden biri Latovlevici. Karabükspor'un çoğu yabancısında olduğu gibi. Maliyet anlamında düşük isimlere yöneldiler ama neredeyse her yabancıdan da önemli katkılar almayı başardılar. Latovlevici de o isimlerin başında geliyor. Ligin önemli sol beklerinden biri oldu, önemli bir katkı veriyor.

3-4-3, 3-4-2-1 gibi formasyonlar diyoruz ya, orta sahada oynayan kanatların tüm çizgiyi hem hücum hem savunmada kullanması gerektiği. Yasin Öztekin bu konuda değişim yaşadı mesela, kendisi de dedi "at gibi koşuyor" ve başarılı oldu. Bunu Garry Rodrigues için de söyleyebilirim, zaten Tudor'un geçmişte o yönde kullandığı isimlerden biriydi.

Bir tarafa hücuma yakın bir isim yazdığınızda, diğer tarafa ise daha savunma ağırlıklı bir isim yazmanız gerekiyor. Carole o isim değil ama, Carole stoperleşebilir, sol tarafta oynaması gereken isim farklı bir profil olmalı. Elimizde öyle bir sol bek yok, Linnes sol tarafta oynasa buna en uygun profil ama onun da yeterliliği önümüzdeki dönem için tartışılır. Bu tabloda da sol tarafa mutlaka bir hamle gerekir.

Söz konusu Tudor olduğunda da Latovlevici ismi doğal olarak gündeme geliyor. Tarz anlamında aranan profil çünkü, tüm çizgiyi kullanabilecek, hücum & savunma dengesini iyi ayarlayacak, Riera misali sol çizgide oyun dahi kurabilecek. Önemli bir çıkış yakaladığı gerçek ama gençleşme ideali içinde Latovlevici olmaz. 

Alternatif olarak düşünebilirsiniz ama böyle bir maliyetin altına neden girilsin, olası Karabükspor ilişkileri içerisinde. 2 - 2.5 milyon avro bonservisler konuşulacak ki gerek yok, o bölge için bu paraları konuşacak olursak yüzümüzü Avrupa'ya dönmemiz gerekiyor. Scout ekibi umarım çalışmalar yapıyordur, bu yaz döneminde fazlasıyla ihtiyacımız olacak..

4 yorum:

  1. Lato yaşı itibarı ile soru işareti olsada,şu an ligde ki en iyi sol bek bence, Karabük'ün hücum oyunlarının nerde ise yarısı. Savunma anlamında da, kondisyon açısından da bir sorunu yok

    YanıtlaSil
  2. yeni sezon sol tarafa oyuncu lazim o belli oldu bende yazin sözlesmesi bitecek 30 yas alti isimlere baktim:

    HASAN ALI KALDIRIM (26 FENERBAHCE)
    MAICON (27 LOK MOSKOVA)
    ERIC MAXIM CHOUPO-MOTING (27 SCHALKE 04)
    30´u gecen bide GAEL CLICHY (31 MANCHESTER CITY) var ama o genclestirme olmaz.

    YanıtlaSil
  3. bence atiba lato gibi oyuncular yaşı ne olursa olsun kadroda bulunabilir.uygun maliyetli ise alınabilir.geniş kadroda(23 kişilik) her oyuncu genç olacak diye bişey yok.yada her oyuncu yüksek maaşlı olmaz.gençleşeceğim diye günü kaybetmek büyük takımlara uygun değil.hem günü kurtaracaksın hemde ileriyi düşüneceksin.2 solbekten birinin genç birinin yaşlı olmasında sıkıntı yok

    YanıtlaSil
  4. Lato gibi oyuncular genç kadroda tecrübesiyle bulunması gereken isimlerden, uygun bir maliyet olacaksa karşı değilim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir