29 Mart 2017 Çarşamba

Kendi içinde farklı bir "origin" hikaye aslında


Tom Holland'a Spider-Man noktasında notu Civil War'da vermiştim, Örümcek Adam hissiyatını son noktasına kadar almıştım. Düşünce de güzel, Tom Holland'la birlikte zaman içinde büyüyen bir Spider-Man, uzun vadeli bir düşünce bu. Herhangi bir "origin" hikayesi olmadan Spider-Man'ı Marvel evrenine dahil etmişlerdi, bunu da yadırgamadık. Zaten elimizde iki tane "origin" hikayeli ve herkesin ezberlediği bir Spider-Man doğuşu var, bu noktada da müthiş iş başardılar.

Civil War'da heyecanlandırmıştı, Spider-Man: Homecoming beklentisi de büyük. Hikaye az çok belli aslında, Spider-Man'in Avengers olma çabası. Bunun yolu da kendisini Tony Stark'a kanıtlamasından geçiyor. Bu noktada da kendisini her olaya dahil ediyor ama fragmanda gördüğünüz geminin kopma sahnesinde büyük bir tehlike atlatılıyor. Devamında ise Tony Stark ondan kostümünü geri alıyor ve Spider-Man'ın kendini kanıtlama çabası çok daha fazla artıyor. Yeni bir süper kahramanı yaratma çabası, bu da kendi içinde farklı bir "origin" hikaye aslında.

Vulture ve Shocker filmin kötüleri. Filmde Iron-Man'in düşmanları olarak görünüyor ve onunla ilgili bir hesapları var gibi ama Spider-Man'ın kendini kanıtlama çabasında olaya dahil olduğunu görüyoruz. Filmin şu noktada da bir önemi var, Civil War sonrası neler olduğuna ve kahramanların ne durumda olduğunu anlamamıza yönelik ilk film. Doctor Strange farklı hikayeydi, Guardians Of The Galaxy Vol.2 de öyle olacaktır. Bu filmler daha çok Infinity War için gösterge, Spider-Man: Homecoming ise Avengers'ın kalbine girecek.

Robert Downey Jr.'ın varlığını konuşmak lazım, artık o bir mentor. Marvel evreninin geleceğinde yeni rolü belki de bu olacak, oluşacak değişim içinde. İpleri iyice eline almış gibi görünüyor, Avengers'ın tam ortadan bölünmesinin ardından yeni bir misyonu var, lider o. Spider-Man ise onun altyapısının en önemli ismi gibi.

İlginç bir durum var ama. Marvel & Sony anlaşmasında Spider-Man'ı her iki şirket kullanabilecekti, bir noktada kiralık transfer anlaşması gibi. Ama bu anlaşma sadece Spider-Man özelinde, kötü adamların kullanımı hala Sony'de deniyor ki solo bir Venom filmi yapılacağını açıkladılar. Bu film de Marvel sinematik evreni içinde olmayacak gibi görünüyor. Venom'un gerçek anlamda hakkı verilemedi ki Carnage'yi falan göremedik bile. Logan, Deadpool gibi şiddet dozu yüksek ama daha karanlık ve korku ögeli. Beni heyecanlandırdı ama içinde Spider-Man olmadan bunu nasıl yaparlar bilemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir