20 Mart 2017 Pazartesi

Milli Takım gündeminden o kadar uzak kaldık ki


Gündem o kadar karışık ki Milli Takım konusuna değinemedik bile. Kritik bir dönemeçte Milli Takım, çok kötü başlanan bir eleme grubu var. Saha içinden çok dışını konuştuğumuz bir dönem oldu, Kosova maçıyla birlikte umarım saha içine dönmüşüzdür diye umuyorum. Finlandiya maçı kritik olacak ama içeride oynayacağımız için rahatlıkla kazanmamız gereken bir karşılaşma. Bu tarz maçların bir mesajı olmalı ama Kosova karşısında bile zorlanmıştık. 

Deniz Türüç, Serdar Gürler, Güray Vural gibi isimler ilk kez Milli Takım'a çağrılıyor. Emre Çolak'ın Milli Takım'a döndüğünü görüyoruz ki bence fazlasıyla hak etti. Hakan Çalhanoğlu'nun cezası, Burak Yılmaz'ın ise sakatlığı var. Onun dışında az çok beklenen isimler ama genel manada bir gençleşme var, güzel olan taraf bu.

Anlamadığım şeyler var tabii, Fenerbahçe'nin 11'inde oynayan Hasan Ali Kaldırım değil de İsmail Köybaşı sol bek gibi. Güray Vural o pozisyonda sürpriz tercih mesela ama o da formuyla hak etti. Volkan Şen felaket bir sezon yaşıyor mesela ama kadroda, Yasin Öztekin (çok beğenmesem bile) Volkan Şen'e göre çok daha hak etmesine ve formda olmasına rağmen kadroda yok. Bu tercihleri hatalı olarak nitelendirebilirim.

Babacan
Gönül Çağlar Toprak Köybaşı
Topal Çolak Oğuzhan
Yunus Cenk Arda

Böyle bir 11 görür müyüz mesela, aklıma ilk bu geldi. Alternatifi olan bir kadro, özellikle hücum ve orta saha noktasında. 4-3-3 üzerinden değerlendirdim ama birçok formasyonu da oynayabiliriz, bu konuda Fatih Terim ne düşünür hiç bilmiyorum. Milli Takım gündeminden o kadar uzak kaldık ki bir fikrim yok..

4 yorum:

  1. Fatih hoca selcuksuz oynamaz :)

    YanıtlaSil
  2. Fatih Hoca Emre Mor u kesmez. Sakatlıktan çıkmış ve bir süre forma giymemiş olsada deneyecektir. Çift santrafor bile görebiliriz Fatih terim bu. Yunus Mallı yı beğenen biri olarak büyük katkı sağlar. Bildiğim tek şey Fatih Terim hakkında hiç birşey bilmediğimdir. Adam Topal ı stopere bile çekebilir.

    YanıtlaSil
  3. bence cagirilan oyuncularla 4-4-1-1 oynanmali en uygun taktik bu geliyor bana.

    VOLKAN B.
    GÖKHAN G. - AHMET C. - ÖMER T. - GÜRAY V.
    EMRE M. - MEHMET T. - SELCUK I. - ARDA T.
    OGUZHAN Ö.
    ENES Ü.

    nasil olur bu kadro yoksa bu taktik baska oyuncu mu oynatirdiniz? yoksa bu oyuncu kadrosunu baska taktikle mi oymatitdiniz?

    YanıtlaSil
  4. Siteyi ele geçirmedeki planlarım neticesinde bir başka değerlendirme yorumu daha yapacağım. Ancak değerlendirme konum takım kadrosu ile devam edeceğim. Umarım site sahibi kızmıyordur.
    Stoperler devam:
    Koray Günter: Manchini zamanı 2014 yılında Dorutmund dan takımımıza büyük bir umut ile transfer edildi. Almanyanın en iyi altyapısını alması en büyük avantajdı kendisi adına. Ayağına hakim, oyun kurma becerisi olan oynamamaktan ağırlaşmış bir oyuncu. Çeviklik ve hız gibi eksiklikleri kendisi adına eksiler.
    Ne yazıkki bir türlü fırsatı yakalayamadı. Bu sezonki uzun süreli sakatlık sonrası nasıl döneceğini bilemiyoruz.
    Geleceği: Bir türlü formayı alamaması ve sakatlığı sonrası her ne kadar kaliteye sahip olsada takımda bir geleceği olduğunu düşünmüyorum.

    Serdar Aziz: Bursaspor un şampiyon olduğu sene ile bizlerin karşısına çıkan Serdar o günden 2016-2017 ye kadar değişilmez oyuncusu oldu. Zaman zaman sakatlıklar nedeni ile formundan uzaklaşması kendisi adına büyük kayıp oldu. Uzun boyu fena olmayan hızı onun en önemli özelliği. Oyun kurmadaki eksikliği ve sakatlığa yakın olması yüzünden bu sezonu boş geçen bir oyuncu durumunda. Bu sezonki ikinci sakatlığını yaşaması kendisi adına en büyük soru işareti.
    Geleceği: Tudor un aradığı herhangi bir özelliği sunamaması takım adına bir gelecek sunamaması için bir neden. Belki Tudor un antremanları ardından sakatlık, yavaşlık, fiziksel üstünlük konularını aşacağını düşünebiliriz. Ancak ne yazıkki bu gelişmeler bile onu ilk 11 e girmesini hatta rotasyona dahil olabilmesi için yeterli değil.

    Ahmet Çalık: Devre arasında takıma dahil olan Ahmet Gençlerbirliği takımının en dikkat çeken oyuncularından biriydi. Fena olmayan pozisyon bilgisi, Hava toplarında fiziğine rağmen güçlü olması, ayağına hakim olması onun artıları. Yavaşlığı onun bir eksisi. 3 lü savunmanın kenarlarında sıkıntı yaratabilcek hızı ve merkez stoper oynayabilmesi içinde liderlik vasfını taşımaması Tudor ile geleceği hakkında sıkıntı

    Geleceği: İyi bir sezon başı antremanı ile zaman zaman ilk 11 i oynayabilcek bir oyuncu. 1 sene daha hak ediyor.

    Semih Kaya: Alt yapı ürünü göz nuru. Fatih Terimin Gökhan ve Servet yerine tercih ettiği bir oyuncu. İlk Bülent Korkmaz Hamburg maçı ile kulaklarımızın duyduğu bir oyuncu idi. Son anda transferinin yatması ile takımda kalmayı başardı. İlk sezonki günlerini aratıyor. Pozisyon bilgisinin zayıf olması, fiziksel olarak ezilmesi havatoplarında ürkek olması onun zaafiyeti. Süpriz golleri şu zamana kadar kalabilmesinin tek nedeni idi. Zaman zaman sağ bekte süpriz performans göstermesi kendisine olan umutları sıcak tutmayı başardı. Yavaş olmaması çevikliği ilk zamanlarında sunduğu topla çıkma ve pas yapabilmesi şu günlerde kaybolmuş durumda.
    Geleceği: Ne yazıkki herhangi bir gelecek sunmuyor. Kaybettiği özellikleri sunmak için Tudor un sezon başısı bile yetmeyecek.


    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir