10 Mart 2017 Cuma

Nigel De Jong'un yokluğundan kaynaklı "şok" haberlerine asla katılmıyorum


Enteresan bir istatistik var ama ben bu istatistik noktasında değilim. Nigel De Jong'un ilk 11 oynamadığı 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik almış Galatasaray. O beraberlik ise Beşiktaş deplasmanında. Bu maçların geneli de sezonun ilk haftalarına yönelik, Tolga Ciğerci'nin müthiş girdiği ve Nigel De Jong'un Kayseri deplasmanında sakatlandığı haftalarda.

Bu istatistikte değilim deme nedenim şu, Nigel De Jong'un katkı verdiği dönem oldu çünkü. Tolga Ciğerci'nin uzun sakatlığında forma ona gelmişti ve ligin ilk yarısını da iyi bitirdiğini düşünüyorum. Orta sahaya kattığı bir sertlik, agresiflik olmuştu ama ligin ikinci yarısına hiç iyi başlayamadı derken bugüne geldik. Tudor'lu düzende de Nigel De Jong'a yer olmadığını düşünüyorum.

Tudor'un Galatasaray'la anlaştığı açıklandığında ilk söylediğimiz isim Tolga Ciğerci'ydi. Mevcut kadro içerisinde, onun aradığı tempoya cevap verebilecek tek orta sahamız. Tudor'la 3. maçı tamamladık, Rizespor ve Beşiktaş karşısında oyuna sonradan dahil oldu, Antalyaspor karşısında ise uzun bir aradan sonra ilk kez 90 dakika oynadı. Rizespor ve Beşiktaş karşısında performansı pek beğenilmedi, eleştirildi ama doğru oynadı, ben o noktadayım. Doğru oynamaya çalıştı ve Antalyaspor maçıyla birlikte de geri döndüğünü düşünüyorum.

Doğru oyundan kasıt şu, rakip ceza sahasına yaptığı koşular, almaya çalıştığı sorumluluk ve yaratmak istediği tempo. Uzun bir sakatlıktan döndü, hazır değildi ki sahada olduğunda kaçak dövüşen bir isim olduğunu söyleyemem. Almaya çalıştığı sorumluluğu yerine getiremeyince kötü göründü. Oysa aranan profil kendisi, mevcut yapıda bu çok daha bariz şekilde belli oluyor. Selçuk İnan ve özellikle Nigel De Jong'un buna cevap verebildiğini söyleyemem.

Nigel De Jong'un elinde bir tek agresifliği ve sertliği vardı, onu da kaybetmeye başladığını düşünüyorum. Tempo noktasında zaten sorunluydu, Tudor'la birlikte bu daha da ön plana çıkacak. Bu yüzden de Nigel De Jong'un sakatlığından kaynaklı "Galatasaray'a şok" ifadelerine asla katılmıyorum, aksine Galatasaray'ın işine gelen bir gelişme. Herhangi bir futbolcunun sakatlığından kaynaklı olumsuz düşünmek istemem ama Nigel De Jong'un forma giymesi pek lehte bir durum olmuyor.

Tempo en büyük silah, bu yolda da değil Tolga Ciğerci, sezon başından bu yana eleştirdiğimiz Josue dahi kendini belli etmeye, ön plana çıkmaya başladı. Ön alan baskısı, hareketliliği, savunma yardımı ile. Antalyaspor maçında 5 atak kesmiş mesela, bir hücumcu için çok kıymetli bir istatistik ki 2 asist yapması ondan hep beklenen hareketti..

1 yorum:

  1. Eren ve Cavanda da dağıldı :) gerçi iyi oluyor. O kadar yatıştan sonra çalışmaya başladılar. Ayakta kalamayan takımda da kalmasın. Ölçü bu olur inşallah :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir