31 Mart 2017 Cuma

Ocak ayının bir numaralı stoper gündemiydi, Vitor Hugo


Ocak ayının bir numaralı stoper gündemi, Vitor Hugo. Çok konuştuk, uğraşıldı da transferi için ama yüksek maliyet işte, iş futbolcuda bitmiyor. Bonservisi için 7-8 milyon avro'layı konuşuyorduk, böyle bir bonservisi Galatasaray'ın verebilme durumu yoktu ama neye dayanılarak böyle bir girişimde bulunuldu bilmiyorum. Gerçi Garry Rodrigues ve Ahmet Çalık'ın toplam bonservis bedelleri 5 milyon avro'nun üzerinde, fazla düşünmemek lazım.

Yine onun hakkında dönen haberler var, belli ki Galatasaray bu işten vazgeçmedi. Yaz dönemi için de bir numaralı stoper gündemini Vitor Hugo oluşturacak. Maliyette değişen bir durum yok, yine büyük paraları konuşacağız ama bir önceki yaz dönemini düşünüp, Dursun Özbek yönetiminin de son senesi olduğunu düşününce çok rahat harcayacaklardır. Umarım geri dönüşü olur da zarar katlanmaz, aksi durumda daha kötü bir senaryo bizleri bekler.

Galatasaray'ın stoper ihtiyacı var, orası ne. Yıllardır süren bir "lider stoper" hasreti var. Serdar Aziz ile başlayıp Ahmet Çalık'la biten bir "stoper transferi süreci" oldu ama giderilemedi ihtiyaç, hala bu takımın olmazsa olmaz stoperi Chedjou diyoruz. En azından bunu ben diyorum, Tudor'dan sonra tablo bu. İhtiyaç noktası da sadece "lider" sıfatında değil, hava toplarında da zayıfız, yeterince sert değiliz, geriden oyunu o kadar iyi kuramıyoruz.

Sürekli yazdığım şeyler aslında, Galatasaray'la bahsi geçen her futbolcuyu yazıp / çiziyorum. Yazarken de çoğu zaman aynı konulara girmek durumunda kalabiliyorum. Stoper noktasında da düşüncelerimi beni takip edenler bilir, eminim ki sizde paralel şeyler düşünüyorsunuz. Galatasaray'ın en az 2 stopere ihtiyacı var, biri lider, diğeri ise sol stoper diyeceğimiz. 

Dün Mangala'yı yazdım mesela, o sol stoper noktasında. Vitor Hugo'nun alternatifi Mangala değil, farklı futbolcular. Mangala sert bir stoper, pasör bir isim diyemem ama bek özelliği olan, hızı fena olmayan bir isim. Agresif bir oyuncu ama çok sert diyemem ve Porto sonrasında yukarı seviyede tutunamadı. Manchester City onu önemli bir rakama almıştı ama olmadı, Valencia'da kiralık dönemi de çok parlak geçti diyemem.

Vitor Hugo ise lider özellikli bir stoper, sert ve agresif bir oyuncu. Hatta bazı noktalarda orantısız sert bile diyebiliriz. Oyun kurma özelliği çok yüksek değil ama hamleli, sert, havadan da iyi bir isim. Yaşı da 25, uzun yıllar kendisiyle yürümek mümkün. Duran toplarda da çok gol buluyor, bu noktada Lugano'ya benziyor, Galatasaray'ın unuttuğu konulardan biri. Chedjou iyi yapardı bu işleri ama o da duruldu, duran toplarda stoperlerimiz pek gol atamaz oldu. Bir stoperde belki de en son arayacağımız şeyler bunlar ama önemli, Vitor Hugo'nun bu ekstra özelliği de var.

Tudor'la 3'lü stoper konusunda ısrar edecek gibiyiz. 2 stoper transferi bekliyorum, biri lider, diğeri ise sol stoper. Ahmet Çalık, Semih Kaya, Serdar Aziz üçlüsünden biri ise 3. stoper olacak, diğer ikisi de alternatifler. Carole'nin de stoper oynayabileceğini ekleyelim, yani bu stoper konusunu ancak böyle aşmak mümkün. Lüks işler var, Serdar Aziz ve Semih Kaya'nın kazandığı ücretler gibi ama tablo bu yani, mevcut üzerinden konuşmak durumundayım..

1 yorum:

  1. Bu demek oluyor ki bunca senedir hic bir sey ogrenmedik... Bu takim ne zaman basarili olduysa geride isini bilen, ayagina hakim sakin ve lider bir stoper oynadi. Vitor Hugo mu alip liderlik edecek bu takima yoksa Mangala mi ? Sakat Serdar'a, ne olacagi belli olmayan Ahmet'e dokulen paralar ortadayken 7-8 milyon luk transfer bedeli olan oyunculara yonelmek bence luks degil keza 20 milyonun uzerinde transfer parasi dokup Ulfa'dan beri adam gibi bir stoper izlemedi bu gozler.

    Bence Fenerbahce'nin yaptigi gibi bazen paraya kiyip nokta atisi yapmak lazim. Ellerinde tutabilecekler mi bilmiyorum ama Kjaer'i Galatasaray'da cok gormek isterdim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir