28 Nisan 2017 Cuma

Badou Ndiaye & Galatasaray, Türkiye içerisinden bir yabancı alalım desek


Scout hamlesi midir yoksa menajer önerisidir bilmem ama transferin iyisi böyle olur. FK Bodø/Glimt'den 350 bin avro karşılığı transfer edilmişti, kuzeyden bulunan bir Senegalli. Bugün ise 6-7 milyon avro'lar konuşuluyor onun için ki ederi bu, abartı yok. Hemen hemen herkesin hemfikir olacağına eminim, Türkiye içerisinden bir yabancı futbolcu transfer edecek olsanız bu Badou Ndiaye olur.

Sneijder'den kaynaklı yaşanan sorunlar var, hareketsizlik bunlardan biri. 2 senedir kendine bakmayan bir Sneijder var ve Sneijder'in olduğu bir düzende de 4-2-3-1 harici bir şansınız yok. Galatasaray'ın gençleşmesi gerekiyor, daha hareketlenmesi, tempo kazanması ve taktik esnekliği eline alması. Bunun da yolu Badou Ndiaye tarzı bir ofansif futbolcudan geçiyor. Avrupa'da muadili kimdir, bu tarz bir futbolcu için daha makul adım atılabilir mi bilmiyorum ama Türkiye içinden bir futbolcu alınacak olursa Ndiaye için şartları zorlardım.

10 / 8 numara gibi kullanabilirsiniz, taktik esnekliği ele almak için önemli bir hücum oyuncusu. Galatasaray'da olmayan diğer profil de topla dripling yapacak orta saha yokluğu. Topla dikine oynayacak, adam eksiltecek bir orta sahamız yok. Bu da önemli bir eksik ama bir türlü bu ihtiyaca yönelik hamle yapılmadı. Bu eksikliği de hissediyoruz, delici bir orta sahamız yok ve hücum noktasında belli bir düzene çakılı kalıyoruz. 

Tempo diğer etken, Ndiaye oyunun iki yönünü de oynayabiliyor, aranan hareketliliği getirebilir. Tolga Ciğerci'nin ideal partneri işte, bu ikili çılgın tempo yapar. Arkalarında da Leiva tarzı bir "regista" düşünün, iyi bir 4-3-3 orta sahası değil mi. Ndiaye'nin topla çıkışları, Tolga Ciğerci'nin temposu ve Leiva'nın hem kesiciliği, hem de tekniği. Ndiaye alınabilir mi bilmem ama bu yönde bir isme ihtiyaç var, orası kesin.

Osmanlıspor'da 2 sezonda 70 maçta 18 gol 7 asist. 10 / 8 numara arasında izledik onu, ligimizde fark yaratan orta sahalardan biri oldu. Osmanlıspor'un iyi bir hücum hattı var, Ndiaye en büyük parçaları. Osmanlıspor için de büyük kazanç olacak, 350 bin avro'ya aldıkları Ndiaye'yi 2 sezon sonunda çok önemli bir rakama satacaklarını bekliyoruz. Bu takım keşke Galatasaray olsa, ben isterim ama zor bir hamle, bonservisi zorlayıcı olacaktır ve mutlaka başka talipleri..

5 yorum:

  1. Tüm analizler iyiydi ta ki tolga ciğerciye kadar.Bu adamın Galatasaray için görevinin sadece maçın son 15-20 dakikasında oyunu tutmak olduğunu ne zaman göreceksiniz ?
    Zaten öriva gibi

    YanıtlaSil
  2. Burak Bey Tolga Ciğerci'ye partner dediniz yazı bitti. Kastamonuspor'da oynayan Salih Sefercik'ten -2. lig Kırmızı grupta 20 maçtır kaybetmeyen, 11 maçta gol yemeyen bir takımın liberosu yaşı 33- Bana tek farkını söyleyemezsiniz. Eksiği var fazlası yok. Şut atmaz, adam geçmez, ileriye oynayamaz, süratli değil, teknik hiç değil sadece koşar koşar. Eee atlar da koşuyor ama burası Galatasaray Veliefendi Hipodromu değil. O paralar çöpe gitti. Umarım yanılırım. Eğer biz Tolga'ya partner arıyorsak vay halimize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumu öyle abartıyorsunuz ki tarifi yok :) Sezon başı ne derken, bugün bunları söylemek :) Şok olduğum 1. noktadır Tolga Ciğerci algısı.

      Sil
  3. Tekrar gündeme getirmekte fayda var Osmanlıspor yöneticilerinden haz etmesem de oyuncu + para ile uygun maliyete belki alınabilir. Elden çıkarmak istediğimiz oyunculardan düşük maaş alan kimler var? Tabi ki Cavanda ve belki Hakan Balta... Sinan ve Carole'u teklif etmezler herhalde diğer oyuncularımızın aldığı yüksek maaş nedeniyle takasta kullanılabileceklerini sanmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor, abuk rakamlar konuşuluyor ama ihtimal olsa denemek isterdim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir