1 Nisan 2017 Cumartesi

Bedelsiz ihtimal #10; Tunay Torun


Bu sezon "hücum" noktasında göze çarpan yerliler var, Tunay Torun da onlardan biri. Kasımpaşa formasını giyeli uzun bir süre oldu, bir çizgi tutturdu ve istikrarlı şekilde devam ediyor. Özellikle de son 2 sezonda gösterdiği performans hayli ilgi çekici. Yaşının 26 olması ve sezon sonu sözleşmesinin bitiyor olması itibariyle de iddia sahibi olacak ülkemiz takımlarının gündemine elbette girecek.

O da aslında dönemin potansiyel sahibi gurbetçilerinden biriydi, Stuttgart günlerini az çok hatırlarız. Beklenen seviyeye gelemedi ve Kasımpaşa onu 500 bin avro gibi bir bonservise almıştı. Bizim o piyasaya uyanamadığımız zamanlar işte, Mehmet Ekici ve Tolgay Arslan gibi isimler de makul bonservis bedellerine ülkemize gelmişlerdi ve iyi iş çıkardılar. Tunay Torun da o isimlerden biriydi, Kasımpaşa'nın yatırım yaptığı, iyi harcadığı zamanların transferlerinden biri.

Sağ açıktır aslında Tunay Torun ama forvetin arkasında ya da sol kanatta rahatlıklar oynar. Hatta forvet özelliği de vardır. Hızlıdır, teknik özelliği yüksektir, topla dikine çok etkilidir. Kasımpaşa günlerine baktığımızda da 102 maçta 13 gol 22 asist. Bu sezon ise 22 maçta 3 gol 6 asisti var. Deniz Türüç ve Serdar Gürler gibi isimlerin arkasına yazarım Tunay Torun'u ama iyi yerlilerden biri ki sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olması onu değerli kılacak.

Galatasaray konusuna gelirsek, oynayabileceği tek pozisyon var, o da forvetin arkası. 3-4-2-1'in devam edeceğini düşünerek yazıyorum bunu, Josue'nin yerine yazabileceğiniz bir isim olur. 3-4-2-1'in sağ veya sol kanadında kullanmak imkansız, hatta 3-4-3 gibi bir düzende de düşünemiyorum pek. Sağ ayağı güçlü ama iki ayağını da kullanabiliyor, şut özelliği var, bitirici lakin kat eden bir isim değil. Çizgide oynadığında da tam bir çizgi kanadı diyemem, 10 numara özelliğiyle kanatta daha oyun kurucu gibi. İdeal pozisyonu da bu noktada forvetin arkası, orası için alternatif olabilir. Josue'nin bonservisi alınmaz da bonservissiz Tunay Torun gelebilir mesela, düşünülebilir. 

Mutlaka iyi bir transfer yapacak, ona kesin gözüyle bakıyorum. Ocak ayında Başakşehir iddiaları vardı, yaz döneminde yolu oraya düşebilir. Bir ara Beşiktaş konuşuldu, mutlaka diğer takımlar da bu topa girecektir. Böyle bir piyasanın içinde de Kasımpaşa'da kalacağını düşünmüyorum, ileriye doğru bir atılım yapmak isteyecektir. Galatasaray için ise alternatif noktasında bir transfer olur, kulübeye bir hücum kozu kazandırılır. Hareketlidir, tempoludur, Tudor'un isteyebileceğini düşünüyorum.

3 yorum:

  1. sence sol açıkta tunay mı daha iyi gürler mi? bence gürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı tarz oyuncular değil, ben kıyaslamam.

      Sil
  2. Premier ligde küme düşme hattında olan midlesbrough ve swenseadan alınabilecek bir kaç oyuncu. Leroy fer daha önce dedim, onların bir izlandalı oyuncusu var. Forvet arkası oynayan duran toplarda iyi bir oyuncu. Midlesbrough tan fabio, troule iyi oyuncular. Ucuza kapatabilirsek çok iş yapacak oyuncular

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir