29 Nisan 2017 Cumartesi

Denayer'li Sunderland küme düşerken


Jason Denayer'in Galatasaray'da gelişim göstermediği doğrudur ama Sunderland'da çok daha geriye gitti. City'nin Denayer'i Galatasaray'a kiralamak istememesi mantıklıydı, o dönem aşırı duygusal hareket ettim ama işin mantığı bu. 

Bir mantıksızlık var ama, Galatasaray'da sağ bek oynatıldığı için tepki gösterilmişti, Sunderland formasıyla ise stoperden çok her pozisyonda izledik oysa. Sağ bek olarak bir gelişimi olmuştu, en azından yeni bir pozisyon daha eklemişti repertuvara. Sunderland formasıyla ise birçok pozisyonda oynadı ama herhangi bir pozisyonda gelişim görmediğimiz gibi, stoper anlamında daha da geriledi.

Sunderland formasıyla toplamda 27 maçı var. Oynadığı pozisyonların istatistiği ise şu şekilde;

Stoper: 12 maç
Ön libero: 9 maç
Sağ bek: 3 maç
Merkez orta saha: 2 maç
Sol bek: 1 maç

Denayer'den defansif bir joker yaratılmak istenmiş ama başarısız bir hareket olmuş. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon kadro anlamında büyük eksiği vardı, özellikle defansif orta saha için. Denayer'in temposundan, hareketliliğinden ve topla çıkabilmesinden kaynaklı benim de aklıma gelmişti, olur mu acaba demiştim. Aşırı zorlama olurmuş, bunu görmüş olduk. 

Denayer özelinde Manchester City'nin beklentisi yüksekti. Celtic'e kiralandığı dönem önemli bir çıkış yakalamıştı, Galatasaray'da ise geriledi, Sunderland günlerindeyse umutlar tükenme noktasına geldi. 21 yaşında, hala iyi bir potansiyel, gelişime açık ama gidişat iyi değil. Sunderland küme düştü, öz güven noktasında da Denayer'in dip günleri görmeye başladığını düşünüyorum.

Bonservis veren çıkarsa satılır, kiralık talibi ise mutlaka çıkar. City'nin ne beklediği önemli, hala bir beklenti varsa Premier Lig'e kiralanır tekrar ama bu sezon başında Galatasaray'a vermedikleri Denayer'i bu sefer verebilirler. X bir lider stoper gerekli, 2. stoper anlamında Denayer olabilir, bu da Denayer'in oyununu, öz güvenini öne atar. Tek stoper alacağız, o da Denayer olsun demiyorum, böyle anlayanlar mutlaka olacaktır ama anlatmak istediğim başka..

2 yorum:

  1. O küme düşme potasında iyi cevherler var. Vizyonu yüksek bir yönetimin değerlendirmesi gerek. Peki bizde varmı?

    YanıtlaSil
  2. Daha bir kaç hafta önce Man Utd'nin 3-0 kazandığı maçta Sunderland'in en iyisi Denayer'di. Keşke alabilsek tekrar ama bizde de durum böyleyken adam futboldan soğur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir