28 Nisan 2017 Cuma

Doğru yer, doğru zaman.. Telles bunu başardı, ya Bruma?


Bruma özelinde dış basın kaynaklı haberler var. Tottenham'ın bu transfere yakın olduğu ve 10.5 milyon avro'ya transferin gerçekleşebileceği söyleniyor. Mümkündür, Bruma sözleşmesini uzatma konusunda çok soğudu ve gitmek istiyor gibi görünüyor. Sözleşme imzalanabilirdi aslında, o ortam doğmuştu ama ne oldu bilmiyorum, mevcut yönetimin varlığında da çok kafa yormadım. Her an her şey olabilir, bugün böyle deriz ama yarın o dediğimiz gerçekleşmez.

Bruma'nın yeni sözleşmesinde düşünülen rakam 2.5 milyon avro dolaylarındaydı,, şu an 1.1 milyon avro kazanıyor. Sözleşmesinde son senesine girecek ve transfer konusunda ipler onun elinde. Para mı kazanmak istiyor yoksa futboluna mı yatırım yapacak, bunun kararı Bruma'nın. Galatasaray'da kazanacağı rakamı Avrupa'da bulabileceğini sanmıyorum, en azından şu aşamada. Potansiyeli olduğu doğru, Premier Lig veya daha büyük liglerde boy göstermek istemesi de futboluna yatırım. Ne yapar, ne eder bunu zaman gösterir ama en azından denemedim dememiş olur.

10.5 milyon avro gibi bir rakam bence ideal, yanına da sonraki satıştan pay maddesi koyulabilirse. Bu parayı az bulanlar olacaktır ama bazı handikaplar var. Galatasaray yönetimini ilk sıraya yazarız, hangi futbolcuyu pazarlayabildiler ki Bruma'yı pazarlasınlar. Sözleşmesinin son senesine girmesi ikinci handikap, ipler Bruma'nın eline geçmiş durumda. 22 yaşına gelen Bruma'nın istikrarlı olarak oynadığı ilk sezon ayrıca, bu da üçüncü handikap. Sociedad'la gelişim gösterdi diyoruz ama orada dahi düzenli forma şansı bulamadı ve opsiyonunu kullanmadılar. 7.5 milyon avro'luk opsiyon vardı oysa.

Kreatif ve keyif veren bir futbolcu, bu sezon sağladığı gelişimi de yadsıyamayız. Düzenli olarak forma giydiği ilk sezonu ama yarattığı fark büyük oldu. Bir sıkıntısı var yine de, çok bencil, kendine oynadığı çok oluyor ama Galatasaray'ın da Bruma'nın ayağına baktığı anlar bir hayli fazla. Futbol aklı konusu da tartışılır, Bruma'yı dizginlemek zor. Zaman içinde bu konuda da gelişim gösterebilir ama 22 yaşına geldi artık, bir şeyleri kanıtlaması gerekirken önce sakatlık, sonra forma şansı bulamaması gibi etkenlerle çok geç kaldı.

Tottenham'a gitse ne yapar bilemem, zaman gösterir. Premier Lig farklı bir arena, Bruma hala gelişim sürecinde ve onu geliştirecek bir teknik direktörün ihtiyacını duyuyor. Riekerink'in hakkını yiyemem, Bruma'yı tutmak için çok çaba gösterdi, yoksa PSV'e daha az bir rakama satılıyordu. Doğru yer, doğru zaman mesele, Telles'i de Porto'da görüyoruz, doğru yer ve doğru zamanı tutturduğunda neler yaptığını. Bruma da yapabilir, belli ki bunu denemek istiyor. Saygı duymak lazım.

3 yorum:

  1. Önceki kulübünün %25 lik alma hakkı var diye biliyorum. Bu yüzden 10.5 milyon euro kurtarmaz. Liverpool lu Mane Southamton da Brumadan farklı değildi yani Brumanın Premier ligde tutmaması için bir neden yok.

    Bu sıkıntı dediğin bencillik önemli bir problem değil. Burak da bencildi, Ronaldo da, Messi de bencil. Bu adam kaleye dikine gittiği için bencil olmasının çok sorunu yok. Tek yapması gereken son vuruşlarını düzeltmesi gerek.
    Ayrıca bu adam kime pas verecek. Zaten Yasin kaleden uzaklaştı, Eren topu kaleye çevirmekte sıkıntılı. Tolga ve Selçuktan hiç bahsetmeyeyim. Sneijder ise ceza sahasına girmeye çekiniyor. Bu adamda doğal olarak şut çekiyor. Ki o da olmasa biz maçlarda heyecanlanamayacağız. Şu takımda tek işleyen şey çünkü Bruma. Tabi Tudor un tek eleştirdiği oyuncu da Bruma saçma bir şekilde

    YanıtlaSil
  2. Bruma premier lig için yeterli fizik güce ve dayanıklılığa sahip değil, ayrıca hala geliştiremediği son vuruş ve top tercih zaafları var. Premier lige nazaran çok daha yumuşak la liga da bile istenen verimi veremedi. Ancak bu sene kısır G.Saray forvetinin en etkili ismiydi. Semih Kaya nın yıllık 1,7 € M kazandığı takımda Bruma nın yıllık 1,1 M € kazanması hiç adil değil. Şayet G.Saray da 2 milyon € üzeri yeni sözleşme yaparsa bu Bruma için çok büyük gelir olur ki bunu avrupa da hiçbir takım Bruma ya zaten vermez. Bruma G.Saray a muhtaç, G.Saray da Bruma ya ..

    YanıtlaSil
  3. Duzgun kurulmus bir 11 icinde cok faydali olacaktir, 22 yasinda yaldir yaldir kaleye dik giden bir adami bir daha ruyamizda gorururz sanirim... ozellikle su mali yapi icerisinde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir