30 Nisan 2017 Pazar

Kwadwo Asamoah & Galatasaray, transferde asıl ağırlık İtalya


Birçok futbolcu yazılıyor, Kwadwo Asamoah da onlardan biri. Dış basın kaynaklı bir haberdi ama Galatasaray'ın transferde 2 türlü bir stratejisi var gibi görünüyor. Tabii bunu Tudor'un devam ediyor ihtimali üzerinden yorumluyorum. Sözleşmesi biten veya sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmış isimler ilk stratejisi, diğeri de transferin İtalya kaynaklı olması. Tudor özelinde "Hırvat / Balkanlar" vurgusu yapılıyor ama ağırlığının olduğu asıl yer İtalya. İstediği isimler de genellikle bu lig kaynaklı.

Juventus rotasyonunun iyi parçalarından biri, 2012'den bu yana da Juventus formasını giymekte. Udinese'de etkisi çok büyüktü, Juventus da onu 18 milyon avro gibi bir bonservise almıştı. İlk 11'in önemli parçalarından biri pek olamadı ama rotasyon için değerli bir isimdi, bu yüzden uzun yıllardır Juventus formasını giymekte. 2018 yılında sözleşmesi bitiyor ama uzatabilir de, burada Asamoah'ın kararı mühim. 28 yaşına geldi, ne düşündüğünü bilmiyorum. Juventus'un rotasyonunda kalabilir, ondan vazgeçmezler ama gitmek isteyebilir, daha fazla oynamak ve kazanabilmek anlamında.

Juventus için bazı noktalarda yetersiz kalmaya başladı ama Galatasaray gibi bir takımda yaratacağı fark büyük olur. Yönlü bir isim olması ilk etken, değeri de oradan geliyor aslında. Orta sahanın ortasında, sol kanatta, hatta sol bekte oynayabiliyor. 3-5-2'nin sol tarafına rahatlıkla yazarsınız, 4-3-3'de sol iç oynar, 4-4-2'nin sol kanadında oynatabilirsiniz. Galatasaray'a gelmesi durumunda orta sahada kullanırdım ama, böyle güçlü bir futbolcuya ihtiyaç var. Diyoruz ya, topla dikine çıkabilecek, güçlü kalacak, tempolu bir isim diye. Asamoah bu konuda Galatasaray'ın alabileceği en iyi isimlerden biri.

Çok teknik bir isim değil ama bu Juventus'da sırıtıyor, Türkiye'de sorun olmaz. Oyun görüşü iyi, şut özelliği olan, temposu ve oyun aklıyla da teknik zafiyetini kapatır. Jokerdir bir noktada, Asamoah ile birçok pozisyonu hem alternatif altına alırsınız, hem de kalitenizi arttırırsınız. Piyasası var elbette, iyi talipleri mutlaka çıkar ama Galatasaray için imkansız bir hamle değil, gerçekleştirilebilir. Tudor'un da Asamoah'ı çok istediğini biliyorum, Galatasaray'a yakışan bir hareket olur.

2014 / 2015 sezonunda çok büyük bir sakatlığı olmuştu, neredeyse 1 yıl oynayamadığı. Sonrasında geri dönmeyi başardı, Juventus'da asla gözden düşmedi. Devamında 1 aylık sakatlıkları yine oldu ama kronik sakat algısı yapılamaz, bu konuda bir sorun görmüyorum. O 1 yıllık sakatlığın ardından geri dönebilmesi bile onun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor..

3 yorum:

  1. abi bu adamı allah 3 5 2 için yaratmış resmen juvenin o dizilişte solunda harikaydı bizde de sola harika olur bence hem ortasahayı daraltması hem hücumda açması bence vidal ve pogba ile beraber inanılmaz rahatlatıyordu pirlo yu belki selçuk için de öyle bir yol açar yada wesley için

    YanıtlaSil
  2. 3-4-3'un solunda bir efsane olur, bielsa 3-3-3-1 i gibi bir 3-4-3 oynayabiliriz carole-semih-cavanda, asamoah- tolga-josue-yasin, bruma-rodrigues-eren... Tek başina mevcut kadroya sınıf atlatabilir ki transferlerde kriter bu olmali..

    YanıtlaSil
  3. Bence fazla hayal kuruyoruz bu yonetimle bu transfer imkansiz. Seneye premier lig'te izleriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir