24 Nisan 2017 Pazartesi

Lukas Podolski; "Önce istikrar ve huzur olmalı. 2 senede 5 hoca değişince olmuyor"


Sadece düne değil, genele yönelik bir özettir bu. Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli, Orhan Atik'li maçlar, Riekerink ve Igor Tudor, Galatasaray'ın son 2 sezonu işte. Neyin istikrarından bahsediyoruz ki, böyle mi düzeni oturtacak Galatasaray. Her biri içinde farklı bir düzeni barındırıyor, iş sadece teknik direktörü değiştirmekle bitmiyor yani. Yeni hoca yeni transfer, farklı oyun tarzları demek, futbolcu grubunun buna ayak uydurmasını bekliyoruz işte. Kötü olan gider, o ayrı nokta ama burada şu sorulur, neden bu teknik direktör tercihleri? Kötü yönetiliyor Galatasaray, olmayan ama var gibi gösterilen bir futbol aklı var ve netice bu. Gün itibariyle de Tudor'un gidebileceğini tartışıyoruz, yüksek ihtimalle yaz dönemi yeni bir teknik adamı konuşmaya başlarız. Kolay değil bu işler, tazminat öde ve hocayı kov, yeni gelen hocayla sözleşme derken fakirleşiyor işte Galatasaray, paralar böyle sokağa dökülüyor. Ben açık yazayım, Tudor'un yeni sezonda da devam etmesi gerektiğini düşünüyorum, bu yönetimin Tudor'dan daha iyisini getirebileceğini düşünmediğim için. Bekleyelim, sabredelim, birçok hatasına rağmen Tudor benim için hala potansiyeli olan bir teknik adam. Kızdığım nokta Riekerink gibi talimatla iş yapması, en azından benim gördüğüm bu. Kendi inandığı düzenden vazgeçti işte, bu durumda Tudor'dan geriye ne kalacak? Podolski haklı, istikrar ve huzur lazım, istikrar ortamı da artık birine inanmaktan ve ona sabretmekten geçiyor. Galatasaray kötü yönetiliyor, bu yönetim devam ettiği sürece de Mourinho gelse başarılı olma ihtimali az, onu da biliyorum. Hal böyle olunca Tudor'la devam edilmesini istiyorum. Takımı tanıdığını farz ediyorum, kendi takımını kursun, yaz dönemi kendi temposunu aşılasın bu takıma ve bir de öyle izleyelim..

2 yorum:

  1. Ben 3 tane yiyeceğimizi düşündüm ucuz kurtulduk. O açıdan çok mutluyum. Ayrıca dünkü maçta bu takımın oynayabileceği en iyi sistemin 4-2-3-1 olduğunu gördük. Bu zamana kadar oynasaydık puan durumumuz daha yüksek olabilirdi.
    Rikerink i yaptığı değişiklikler çoğu zamanda gol yiyene kadar değişiklik yapmaması eleştiri konusuydu. Tudor da değişiklik konusunda biraz geç kalıyor ama bunu düşünmesi iyi. Değişiklik yapması gerektiğini gördü ancak oynadığı kumar tutmadığı gibi takımı geriye götürdü. 3 farklı plan değişikliği yapabilirdi kendi kafasına yatan planı uyguladı.
    Dün şunu gördük bu takıma şuana kadar hiç bir açıdan fayda sağlamamış. Çünkü eski sistemde defansif büyük boşluklar veriyorduk bu belki Fenerbahçenin oyun tarzı belkide defansif önlemler ile azaldı. Hücumda ise oyunculara serbestlik tanıdığımızda bir şeyler yapmaya çabaladığını gördük. Rikerink bu işe daha yoğunlaşsaydı daha iyi bir sezon geçirebilirdi. Tudor bu sisteme geçerek takımın hücum anlamında ayağına bağladığı palangaları çözdü. Peki hareketlerini arttıracak bir şey yaptı mı yada kendi oyun planını çözüp buna uygun hamle yaptı mı? Koca bir Hayır.

    Dünkü maçta satranç oynandı. Tudor ve Advocat arasında. Tudor Advocat ın taşlarını iyi durdurdu aynı zamanda kendi taşlarıda rakip için tedirginlik oluşturdu. Ancak Tudor kendi taşlarının oyun planını anlayamadığı için yapması gereken hamlelerde afalladı. Advocat ın hamleleri işe yaramamasına rağmen Tudor yaptığı hamleler ile Şah ın önünü açtı. Maçın tüm özeti bu.

    YanıtlaSil
  2. Maç hakkında bir gözüme çarpan şey daha var onu da belirteyim. Maç içinde gole giderken o ekstra pası aradı takım. Bu ekstra pas ta maç içinde Sneijder den maçın sonlarına doğru Rodriquez e geldi. Maç içindeki en net pozisyonumuz buydu. Bu ekstra pası yaratacak oyun belki Selçuğun çıkması ile Josueydi belki. Tabi maç sonunda konuşmak kolay.
    Beni en çok üzern Tudor un maç sonunda Bruma yı eleştirmiş olması.

    Oyuncuları puanlıyayım kendi çapımda.
    Muslera: (8) Pek pozisyon gelmedi maç içinde. Bir tane duran topta iyi kurtalışı oldu. Golü çıkartabilir miydi içimizde tek ukte.
    Sabri:(5) Ortaları yine isabetli değildi, bir şutu var, birde enfes bir çalımı. Hücumdayken top kaybetmedi.
    Ahmet: (5) Çok iş düşmedi. Oyun kurmada ürkek davrandı. Çok iş düşmedi
    Semih: (5) Büyük bir hatası yok. Belki sol stoper olarak Carole ün kademesine girmeisi gerektiğini söyleyebiliriz. Onun dışında pek iş düşmedi
    Carole: (1) Ne hücumda kendini gösterdi nede savunmada. Gerçi Lens i iyi tuttu. 90 ıncı dakikada yaptığı basit hata takımının 3 puanına mal oldu. Hücumda 80 inci dakikada yaptığı Flip-flap dışında göremedik.
    Selçuk: (5) Hücumda ilk dakikalarda önündeki seken topa vurup az farkla dışarı giden pozisyon dışıda pek göremedik, topu ilerde aldı ancak oyunu ileri taşımakta kötüydü. Klasik tehlikeli pozisyonda top kaptırmayı yine yaptı.
    Tolgay: (5) İlk yarıda bir ürkeklik vardı üstünde. Lens i iyi kapattı. Top kazandı arkayı iyi süpürdü. Ancak hücumda güzel düşündüğü uzaktan çektiği ve çok farkla dışarı giden şutu dışında yoktu.
    Sneijder: (6) Defansa gelip top çıkartmaya çalışması ve boş alan bulması kendisi adına olumluydu. Takımı yönlendirememesi ve ceza sahasından uzakta durması kötü yönü.
    Podolski: (8) Sahte 9 un yapması gereken herşeyi yaptı. Defansı üzzerine çekti, orta sahada oyunun kurulması yönünde elinden geleni yaptı. Ancak boşalttığı alanlara Buruma ve Yasinin girmemesi ve o pozisyonlara top atılmaması tüm çabasının boşa çıkardı.
    Buruma: (8)Solda elinden gelen herşeyi yaptı.Şener in en zor maçlarından birini yaşattı. İçeri girip bek e yer açtı. Ancak hücumcuların birbirine yakın olmaması yüzünden yalnız kaldı. Bir kaç pozisyonumuz onun ayağından geldi.
    Yasin:(6) Defansın arkasına koşuları denedi. Hazır bir görüntüsü vardı. Ancak takım kendisini top ayağındayken bire bir bırakamadı

    Eren:(2) Oyuna girdi hava ortaları kesildi. Ki bu rakip defans oyuncularından hava topu kazanması imkansızdı. Girdi etkisizdi.
    Gary:(6) En net ve organize pozisyonumuz içinde bulundu. Ayağına çok top alamadı. Bu yüzden rakibi zorlayamadı.
    Josue: (Git işine yav) Şaka şaka. Girdi golü yedik, topa değidi mi bilmiyorum. Değerlendirecek bir şey yok.

    Tudor:(5) Doğru plana sonunda döndü. Planı geliştecek zamanı olmadığı için takıma bıraktı tüm insiyatifi. Duran topların pek çalışılmamış olması kendisinin mi yoksa Sneijder in mi bilemiyorum. Değişiklik şans işidir. Zar attı ve istediği rakamlar gelmediği gibi geriye götürdü.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir