2 Nisan 2017 Pazar

Neden her fırsatta Yvonne Anderson'dan vazgeçtik?


Yvonne Anderson'un Fenerbahçe karşısında istatistiği; 24 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 7 top çalma. Bana sorarsanız Marina Maljkovic'in bu sezon ki en büyük scoutingi. Anlamadığım bir nokta var ama, sezon içinde neden bu gelgitleri yaşadık, neden ilk fırsatta Yvonne Anderson'dan vazgeçtik. Bu takımın bir sihri var, o da temposu. O temponun da ana parçalarından biriydi Yvonne Anderson.

Geç geldi Marina Maljkovic, imza attığında Temmuz ayıydı. Haliyle havuz daralmıştı, hareket etme imkanı pek olmadı. Bir de üzerine küçülmeye gittik, gençleri kazanalım, bir yapı oluşturalım hevesi ile sezona başladık ve transferde şapkadan tavşan çıkarmak gerekti. Yvonne Anderson ve Maryia Papova o tavşanlar işte, büyük scout işleri.

İki ABD'li kısa alınca, uzun transferinde Avrupalılara kalıyorsunuz, havuz da dar olduğundan doğru hamleyi yapmak zor. Uzun noktasında sorun vardı, bu sezon başında da yazılıyordu. Atletizmi zayıftı bu takımın ama ön alan baskısı ve temposuyla bir şekilde telafi ediyorduk. Bu tempoyu sezonun geneline yaymak zor, sezon içinde bazı sorunları mutlaka konuşacaktık ama doğru oyundu o, yenildiğinde dahi alkışlanacak takımdı.

Takıldığım nokta da bu, sezon içinde anlamsız denemelere girdik. Astou Traore ribaund noktasında yaşanan sorun adına geldi, bazı maçlar dışında artısı olmadı. Buna rağmen sezon içinde sürekli ona döndük, kesilen isim Yvonne Anderson oldu derken kurgu bozuldu. Sofia da Silva, Ashley Paris'e ise hiç girmiyorum, Avrupa'da farklı, Türkiye'de farklı derken kafalar karıştı. 

Avrupa'da farklı, Türkiye'de farklı kurgularla oynayıp başarılı olmak zor, pek şahit olmadım. Bu arayışlara neden girdik bilmiyorum, Marina Hoca anlamsız şekilde şartları zorladı, denemek zorunda olduğunu hissetti ama yetmediği noktalar var işte.

Neyse, olan oldu. Marina Maljkovic çok büyük bir coach, şu imkanlarla takımı getirdiği nokta gerçekten inanılmaz. Hedefleri küçük tuttu ama, daha iyisini yapabilirdi, Fenerbahçe karşısında olduğu gibi ama zorlamadık sanki ya da zorlayalım derken yapıyı bozduğumuzdan heyecan mı kaçtı bilmiyorum. 

Marina Maljkovic'in devam edeceğini varsayıyorum, 2 yıllık bir hedeften söz ediliyordu. Bence temeli attık, şimdi yapılanmayı düşünmek lazım. Umarım yatırım biraz daha artar, ayrıca takımı ve ligi tanıyan bir Marina Maljkovic'in de daha geniş bir havuzu yönlendireceğini düşününce mutlaka atılan adımlar daha sağlıklı olacak. 

Yvonne Anderson'a en kötü Avrupa pasaportunu aldırmak lazım, Moriah Jefferson ve Maryia Papova'yı da tutmalıyız. Tilbe Şenyürek deniyor, yerli noktasında bir muadili yok ki şubenin üzerindeki ölü toprağını da atar bu hamle. Sonrası gelir zaten, hamle imkanı daha yükseliyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir