7 Nisan 2017 Cuma

Pepe & Galatasaray, ihtimal olduğunu düşünmüyorum


Gerçekçi hedefleri yazmaya çalışıyorum ama sizlerin de düşüncesi önemli. Madem istendi, Pepe için de birkaç kelam etmek lazım ama kimsenin bilmediği ne yazabiliriz ki? Çin'den gelen 12 milyon avro'luk teklifi reddetti en son, hedefi 2018 Dünya Kupası. Podolski de Euro 2016 için Galatasaray'a gelmişti mesela, daha fazla oynayabilmek için ama bir fark var. Pepe kendi pozisyonunun en iyi futbolcularından biri hala ve Avrupa piyasası da haliyle bitmedi. PSG ve Manchester City gibi takımların onu istediği söyleniyordu, sözleşmesinin bitiyor olması da onu daha değerli kılıyor.

Tecrübe hamlesidir Pepe, Avrupa'da da hemen hemen her takımın böyle bir tecrübeye ihtiyacı olabileceğini düşünüyorum. Real Madrid için gözden düşmüş olabilir ama çok uzun yıllardır orada ondan vazgeçmeleri biraz da yaş haddinden. Eskisi kadar sık forma şansı bulamaz oldu, yaş 34 ve belli ki 2018 Dünya Kupası gibi bir hedefi var. Haliyle oynamak istiyor, Avrupa'dan da ayrılmadan, göz önünde olarak. Yoksa Çin'den kendisine gelen teklif fazlasıyla çılgındı ama hiç düşünmedi bile, parayla da o kadar işi yok.

Galatasaray'la alakalı da yazılıyor, çiziliyor ama Pepe'nin Türkiye'ye geleceğine pek ihtimal vermiyorum. Yukarıda bahsettiğim nedenden, piyasası hala yüksek ve onu buraya getirmek için çok önemli rakamlar gözden çıkmalı. Ama Çin'den gelen teklifi bir çırpıda reddetti, para kaynaklı ikna da zor. Hadi ikna oldu diyelim, yıllık 4-5 milyon avro gözden çıkmalı ki 2018 Dünya Kupası için bir hedefi var, sonrası muamma. 34 yaşındaki bir isme de böyle garanti bir sözleşme vermek uzun vadede acı sonuçlar yaratabilir. Bonservisi yok ama böyle bir yıllık ücret vermenin de maddi dengeyi sarsabileceğini düşünüyorum.

Farkı büyük olur o ayrı durum, Pepe'yi kim tartışabilir. Lider, gaddar diyebileceğimiz sertlikte, karizması ve tanınırlığı çok yüksek, bir stoperde arayabileceğiniz her özelliğe sahip ve savunma kalitesini çok yukarı çekecek bir isim elbette. Saha içini konuşmaya bile gerek yok, herkesin tanıdığı, bildiği bir isim ama zor, Pepe için Galatasaray'ın bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. Dani Alves 33 yaşında Juventus'a gitmişti mesela, Pepe de bu tarz bir transfere imza atacaktır. Sertliğinden kaynaklı sevmeyeni vardır ama bu sebepten istemeyeni de pek anlamam.

1 yorum:

  1. Fransaya gidebileceğini sanmam oradaki takımlar ile hiçte güzel anısı yok.
    Guardiola varken City e de gidemez.
    Takımın aradığı "Lider" stoper pek değil. Madrid de daha çok Ramos lider stoper rolünde

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir