15 Nisan 2017 Cumartesi

Sneijder & Tudor, bu işin sonu?


Sneijder neden oynatılmıyor noktasında değilim, forma adaleti bunu gerektirdi. İyi durumda olmayan, fizik noktasında kendine bakmayan bir Sneijder var. Josue formdaydı, o hak ediyordu ve doğal olarak o oynadı. Trabzonspor maçında bu hataya düştü çünkü Tudor, Sneijder buna iyi cevap veremedi. Sneijder'in bu noktada 30 dakikalık futbolcu konumuna düşmesi doğaldır.

Tudor'un Sneijder'e bir ön yargı taşıyacağını düşünmüyorum. Sneijder cephesinden ise durum nasıl şekilleniyor bilemem ama Riekerink sonrası çok da mutlu olduğunu söyleyemem. Bir yorum var, bunun altına imza atabilirim. "Eğer Sneijder Tudor'a biat ederse hem kendisi ihya olur, hem de Galatasaray'ı ihya eder" gibisinden. 

Sneijder çok büyük bir futbolcu, iyi Sneijder'in de Galatasaray'ı hangi noktalara taşıdığını geçmiş sezonlarda izledik. Kendine bakmıyor ama, fizik noktada iyi değil ve Tudor bunu sevmiyor. Tudor'un da Sneijder'le yürümek istediğine eminim, böyle bir isimden neden bu kadar kolay vazgeçsin? Böyle bir futbolcunun teknik direktörü olmak bana sorarsanız büyük bir olay. Ama Sneijder'in Tudor'a doğru cevap verdiğini düşünmüyorum.

"Ne olursa olsun Sneijder 11 oynamalı" noktasında da değilim, hak eden oynamalı. Başakşehir maçında Tudor'un akıl tutulmasını yaşadığını yazmıştım ama bu Sneijder kaynaklı değil. Yasin Öztekin'in forvet arkası gibi oynaması, Podolski'nin yedek oturması, Chedjou'nun kurtarıcı gibi 11 başlaması, Semih Kaya'nın sağ bekte yer alması gibi anlamsız kararlar var. Daha da anlamsızı oyuna müdahale etmemesi, 3-0'dan sonra Sneijder ve Podolski gibi isimleri sahaya sürmesi. Hem bu futbolculara hem de taraftarla dalga geçmek sanki bu, Tudor'dan beklemediğim bir akıl tutulması.

Bundan sonrası nasıl şekillenir bilemiyorum ama bu ilişki düzelmeyecek gibi. Sneijder'in ayrılığı olası ama Tudor'un da yeni sezonda devam edip etmemesi bir muamma gibi durmakta. Tudor'un bu politikasını eleştirmiyorum, hak eden oynamalı ama kendi sağladığı bu adaleti de kendi elleriyle yıkmaması gerekiyor. Riekerink de bu hataya düştü, sonu malum. Tudor da bir duruş belirledi ve o yönde iyi adımlar attı ama devamı önemli..

3 yorum:

  1. Galatasaray'daki kötü gidişin Sneijder'in oynayıp oynamamasi ile ilişkili degil. Bunu Sneijder-Tudor meselesi haline getirmek Galatasaray a hiçbir fayda sağlamayacağı gibi bize bol bol da zaman kaybettirir. Şampiyonluk, kaleci,stoperler, mücadeleci orta saha oyuncusu ve golcünün iyi olmasi ile gelir. Bizde bunlardan iyi olan sadece kaleci. Yeni sezona buralari cok saglam şekilde takviye ederek yola çıkmalıyız ama ne yazık ki Nuri Şahin vb. haberler çıkmaya devam ediyor. Sonucta olay futbol aklına çıkıyor. Biz de bu cok eksik. Sneijder, ajax alt yapısından yetişmiş real madrid ve inter oynamış bir hollandali onun çalışma ile bir sorunun olacagini sanmıyorum. Illa oynamali demiyorum ama su da unutulmamali Sneijder gittigi gün Galatasaray'a yönelik "Sneijder'in yeri doldurulamadi" eleştirileri başlayacak.

    YanıtlaSil
  2. Sneijder takımda söz sahibi olmak istiyor, tüm sorun bu.. Riekerink açıkladı, adama gelecekte teknik direktör olacak şekilde takımda kalması teklif edilmiş; oynadığı sürece sistemin merkezinde olmak istiyor ki bu son derece normal.. Pirlo'ya bu şans verildi, Sneijder'e de verilebilir, serbest 10 numara pozisyonunda oynadığı maçlarda oldukça etkiliydi Riekerink döneminde, FB deplasmanı dışında etkisiz kaldığı bir maç hatırlamıyorum.. Tudor ve Sneijder çatışması tamamen bir iktidar savaşıydı, Tudor Sneijder'i sol öne hapsederek onun oynadığı maçlarda kötü görünmesine neden oldu.. Bununla birlikte ikisi de içten, ateşli, lider ruhlu insanlar, bir yerde anlaşacaklardır; Sneijder'in biat etmesi gibi bir durum söz konusu olamaz, birbirlerine saygı ve güven duymaları yeterli olacaktır..
    Bir bakıma Başakşehir hezimeti yeni bir başlangıç noktası olabilir; 4-3-1-2 veya 3-4-1-2 gibi, Sneijder'in arkasında kalabalık bir orta saha hattının, önünde ise birbirlerini tamamlayan iki forvetin oynadığı-Eren-Bruma gibi- (Mancini zamanında olduğu gibi)bir sistem imkansız mıdır Galatasaray için, anlamıyorum..
    Kadro her iki dizilişe de uygun; Carole-Ahmet-Semih-Sabri (Linnes); Tolga-Selçuk-Josue; Sneijder-Bruma-Eren (Podolski)..
    Ya da; Carole-Ahmet-Semih (Cavanda); Rodrigues-Selçuk-Tolga (Josue)-Yasin; Sneijder-Bruma (Sinan)-Eren..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biattan kastım gerçek anlamda biat ama, saha içi noktasında yazıyorum. Abartıyorum ki daha net anlaşılayım diye :)

      Demek istediğim şu, Tudor'un temposunda Sneijder iyi çalışır, Tudor'un temposuna ayak uydurmaya çalışırsa bu Sneijder için de faydalı olur, böylelikle takımı da çok daha üst seviyeye taşır. Katılıyorum sana, aralarında bir ego savaşına gerek yok, birbirlerine saygı duymaları yeterli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir